Σχολικά και εξοπλισμός από τον πρώτο χρόνο στο γυμνάσιο μέχρι την τελευταία χρονιά στο λύκειο

by Zikou Stella

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή κάθε μαθητή. Είναι η αρχή μιας νέας φάσης, με νέες προκλήσεις, αλλά και νέες ευκαιρίες. Το ίδιο ισχύει και για την περίοδο του Λυκείου, όπου οι μαθητές προετοιμάζονται για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο εξοπλισμός που χρειάζεται κάθε μαθητής είναι καθοριστικός.

 

 

Τεχνολογικός Εξοπλισμός

Ηλεκτρονικός Υπολογιστής: Είτε πρόκειται για laptop είτε για desktop, η πρόσβαση σε ένα σύγχρονο μηχάνημα είναι σημαντική για την αναζήτηση πληροφοριών, την εκπόνηση εργασιών και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Smartphone: Πλέον, τα smartphones διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην επικοινωνία, αλλά και στο σχολείο, με εφαρμογές που βοηθούν στην οργάνωση και την εκπαίδευση. Αποτελούν λοιπόν ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε μαθητή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Tablet: Με ένα τάμπλετ ο μαθητής μπορεί να εργαστεί πιο αποτελεσματικά σε σχέση με το smartphone κυρίως λόγω της ευρύτερης οθόνης. Αν μάλιστα επιλέξει ένα τάμπλετ με διάσταση μεγαλύτερη από 10” θα έχει τη δυνατότητα να εργάζεται πιο άνετα χωρίς να κουράζει τα μάτια του.

Περιφερειακά:  Η εργασία αλλά και το gaming στον υπολογιστή μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικά με τα κατάλληλα περιφερειακά. Ένα vertical ποντίκι (με κατακόρυφο προσανατολισμό) κρατάει το χέρι σε μια ξεκούραστη στάση και αποτελεί μια πολύ δυνατή πρόταση για όσους εργάζονται ή παίζουν videogames κάνοντας μεγάλη χρήση του ποντικιού. Το ίδιο ισχύει και για το πληκτρολόγιο που πρέπει να είναι εργονομικό και εύχρηστο, πάντα ανάλογα με τις ανάγκες του μαθητή για εργασία και gaming.

 

 

Είδη Γραφής

Καλής ποιότητας στυλό, μολύβια, υπογραμμιστικοί μαρκαδόροι και άλλα είδη γραφής είναι απαραίτητα για τις καθημερινές ανάγκες στο σχολείο, στο φροντιστήριο και στο σπίτι.

Χαρτικά

Τετράδια με καρφίτσα ή με σπιράλ, μπλοκ σημειώσεων και ζωγραφικής, χαρτιά φωτοτυπικού και άλλα χαρτικά θα χρειαστούν από τα πρώτα μέχρι τα τελευταία βήματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανάλογα με τις απαιτήσεις των εκπαιδευτικών.

Σχολικά αξεσουάρ

Η τσάντα είναι εκτός από απαραίτητη, ένα αξεσουάρ σχολικής μόδας που δεν περνάει απαρατήρητο. Στο γυμνάσιο και στο λύκειο, επικρατούν τα απλά σχέδια, οι μονοχρωμίες και τα μίνιμαλ μοτίβα. Η κατασκευή πρέπει να είναι πολύ ανθεκτική και το μέγεθος αρκετά μεγάλο για να χωράει όλα τα βιβλία, τα τετράδια και τις σημειώσεις που απαιτεί ένα επτάωρο καθημερινό πρόγραμμα μαθημάτων. Φυσικά η τσάντα συνοδεύεται και από την απαραίτητη κασετίνα, που θα φιλοξενήσει όλα τα απαιτούμενα είδη γραφής.

 

 

Γραφείο και καρέκλα

Ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο στο εφηβικό δωμάτιο μπορεί να γίνει και η επιλογή γραφείου. Ο μαθητής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει ανάγκη από ένα ευρύχωρο γραφείο, που να χωράει άνετα τον υπολογιστή του και να του αφήνει άπλετο ελεύθερο χώρο για τη μελέτη του.

Για τη μέγιστη δυνατή στήριξη του σώματος τόσο στο διάβασμα όσο και στο παιχνίδι, είναι απαραίτητη μια καρέκλα gaming. Έτσι το σώμα θα παραμένει στη σωστή στάση και το διάβασμα θα γίνεται πιο ευχάριστο και ξεκούραστο. Οι gaming καρέκλες αποτελούνται από υλικό που «αναπνέει» και δεν ευνοεί την εφίδρωση ενώ καθαρίζεται πανεύκολα.

Όλα τα σχολικά είδη και ο εξοπλισμός γραφείου σε περιμένουν να τα επιλέξεις κάνοντας μια βόλτα σε ένα κατάστημα, ή μια επίσκεψη στο eshop του Κωτσόβολου.

Είσαι στην Κύπρο; Μπες εδώ και ανακάλυψε όλες τις προσφορές για να ξεκινήσεις τη νέα σχολική σου χρονιά!

Μπορείς να δεις ακόμη