Smartwatch: Σύμμαχος για καλύτερη ζωή

Η φράση «καλή υγεία & ευεξία» περιγράφει, συνοπτικά, την καλή κατάσταση του οργανισμού μας γενικότερα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη φροντίδα τόσο του πνεύματος όσο και του σώματος. Η προσεγμένη άσκηση καθώς και η ισορροπημένη διατροφή σίγουρα είναι καλοί σύμμαχοι σε αυτό. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα πιο σύγχρονα smartwatches. Προσφέρουν μια πληθώρα λειτουργιών, που επικεντρώνονται στη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης και πολλών άλλων παραμέτρων της υγείας μας, πνευματικής και σωματικής.

 

Λιγότερο στρες με καλύτερη διαχείριση χρόνου

Τα smartwatches έχουν γίνει απαραίτητο gadget στην καθημερινότητά μας. Παρέχουν λειτουργίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο παραγωγική και δημιουργική ζωή. Σου επιτρέπει να συγχρονίζεις τις υπενθυμίσεις που έχεις ορίσει στο tablet ή στο smartphone με το ρολόι σου. Όλες τις ειδοποιήσεις, τον έλεγχο και την αποστολή μηνυμάτων καθώς και τις περισσότερες λειτουργίες του smartphone σου, μπορείς να τις διαχειρίζεσαι απευθείας από τον καρπό σου. Έτσι θα μπορείς να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου.

Καλύτερη διαχείριση χρόνου σημαίνει περισσότερος ελεύθερος χρόνος για σένα!

Έξυπνη καθοδήγηση

Ένα smartwatch μπορεί να σου δώσει επιπλέον ώθηση για να αρχίσεις να γίνεσαι πιο δραστήριος. Σχεδόν όλα τα σύγχρονα μοντέλα προσφέρουν βασικές λειτουργίες παρακολούθησης δραστηριότητας, όπως παρακολούθηση θερμίδων, μέτρηση βημάτων, υπολογισμό της απόστασης που διανύθηκε, χρόνο άσκησης, ακόμη και παρακολούθηση των φάσεων του ύπνου. Χάρη σε αυτές τις μετρήσεις είναι πολύ πιο εύκολο να καταγράψεις την πρόοδό σου και να θέσεις συγκεκριμένους στόχους. Αυτό θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την καθημερινή σου ρουτίνα. Γνωρίζοντας, για παράδειγμα, τον μέσο όρο των θερμίδων που έκαψες, θα είναι πιο εύκολο να προσαρμόσεις την καθημερινή σου διατροφή.

Μάλιστα, μπορείς να συνδυάσεις το smartwatch σου με μία έξυπνη ζυγαριά. Οι σύγχρονες έξυπνες ζυγαριές προσφέρουν πολλά περισσότερα από την απλή μέτρηση βάρους. Ανάλογα το μοντέλο, μια έξυπνη ζυγαριά μπορεί να μετρήσει τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), λίπος, νερό, οστική και μυϊκή μάζα κ.ά. Οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα δεδομένα για να έχεις μια καλύτερη εικόνα για τη φυσική σου κατάσταση. Μπορείς να τα αξιοποιήσεις για να παρακολουθήσεις την πρόοδό σου και να ανατρέχεις στις προηγούμενες μετρήσεις σου, ώστε να θέτεις στόχους για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Συντροφιά στην προπόνηση

Ένα δραστήριο σώμα καίει θερμίδες και εκτός άσκησης. Άρα η προσεγμένη διατροφή βοηθά το ίδιο το σώμα να συντηρείται. Με ένα έξυπνο ρολόι μπορείς να εμπλουτίσεις τις δραστηριότητές σου με ποικίλους τρόπους. Χάρη στις μετρήσεις που προσφέρει, ακόμα κι ένας περίπατος στην πόλη ή στην εξοχή μετατρέπεται σε εξαιρετική ευκαιρία για εκγύμναση. Σου δίνει κίνητρο να αυξήσεις τον ρυθμό βημάτων ή και να διανύσεις περισσότερα μέτρα.

Έπειτα, υπάρχουν και οι προ-εγκατεστημένοι τύποι προπόνησης. Για παράδειγμα, σε ρολόγια όπως τα Apple Watch Series, Samsung Galaxy, Xiaomi Amazfit, Huwei Watch και πολλά άλλα, θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία τύπων προπόνησης για να παρακολουθείς και να βελτιώνεις τις αγαπημένες σου ασκήσεις.

Από ποδηλασία, κολύμβηση και πεζοπορία, μέχρι ορειβασία και τρίαθλο, το ρολόι θα σε βοηθήσει σε πραγματικό χρόνο να αυξήσεις τις επιδόσεις σου, παρέχοντάς σου καθοδήγηση. Κι αν χρειάζεσαι κάτι ακόμα πιο στοχευμένο σε επίπεδο άσκησης, μπορείς να εγκαταστήσεις ένα fitness app. Παρέχουν μια μεγάλη γκάμα ασκήσεων αλλά και συμβουλές για να τις εκτελέσεις σωστά. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να πειραματιστείς όσο θέλεις, μέχρι να βρεις το fitness app που σε καλύπτει.

 

Ένας ισχυρός σύμμαχος στην πρόληψη

 Με γνώμονα την πρόληψη και την καλή υγεία, η Apple έφερε την τεχνολογία EKG (ΗΚΓ) στον καρπό μας. Τα Apple Watch Series 4 και Apple Watch Series 5 χρησιμοποιούν ηλεκτρόδια στο Digital Crown και στην πίσω όψη του ρολογιού, τα οποία μπορούν να μετρούν ηλεκτρικά σήματα της καρδιάς. Όταν τοποθετείς το δάχτυλό σου στο Digital Crown, η συσκευή σε ειδοποιεί άμεσα για τα δεδομένα των καρδιακών σου παλμών. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται στην εφαρμογή Apple Health και μπορείς να τις μοιραστείς με τον γιατρό σου.

Υπάρχουν έξυπνα ρολόγια όπως το Galaxy Watch της Samsung που χρησιμοποιούν τις μετρήσεις του καρδιακού ρυθμού για να ανιχνεύσουν τα επίπεδα άγχους, που θεωρείται υπεύθυνο για διάφορα θέματα υγείας.

 

Συμπερασματικά, λοιπόν, ένα έξυπνο ρολόι μπορεί να γίνει ο προσωπικός σου βοηθός στις καθημερινές σου εργασίες και, παράλληλα, ένας έξυπνος σύμβουλος υγείας και ευεξίας. Από τη στιγμή που θα το φορέσεις, θα λαμβάνει τα προσωποποιημένα δεδομένα για την πρόοδό σου με βάση τους στόχους σου και θα σου δίνει κίνητρο ώστε να συνεχίσεις με επιτυχία την πορεία σου προς έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

 

Μπορείς να δεις ακόμη