Smurfs Kart

by Aggeliki Tsoukana

Σε περίπτωση που ψάχνεις τι δώρο να κάνεις στον εαυτό σου ή σε αγαπημένα πρόσωπα τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, το Smurfs Kart αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή.

 

Γεμάτο αγαπημένους ήρωες

Όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες από τα κόμικς, τις τηλεοπτικές σειρές και τις ταινίες δίνουν “το παρών”. Σε ένα παιχνίδι που, όπως γίνεται κατανοητό και από τον τίτλο του, θα κληθείς να οδηγήσεις ένα kart, θα έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις έναν οδηγό ανάμεσα στους Papa Smurf, Smurfette, Hefty, Handy, Storm, Jokey, Clumsy, Blossom, Clockwork Smurf, Chef, Farmer και Astro Smurf. Καθένας έχει το δικό του όχημα και όποιον και να διαλέξεις, δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά, πέρα από μια που θα αναφέρουμε στη συνέχεια.

 

Αρκετά game modes για διασκέδαση solo ή με παρέα

Το Smurfs Kart προσφέρεται για διασκέδαση είτε αν παίξεις μόνος, είτε με παρέα. Έως τέσσερα άτομα μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας ένα και μόνο Nintendo Switch. Από game modes, το κυριότερο και αυτό στο οποίο θα περάσεις τον περισσότερο χρόνο σου είναι το Grand Prix, με δύο διαφορετικές επιλογές δυσκολίας, Fun που απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους και Hyperspeed για περισσότερο έμπειρους παίκτες. Υπάρχουν δώδεκα πίστες, χωρισμένες σε τρία διαφορετικά τουρνουά. Το Village Cup περιλαμβάνει τις διαδρομές: Village Tour, Corn Fields, Beach Jumping και Race Circuit. Στο Forest Cup έχουν τοποθετηθεί τα Dam Under Construction, Forest Rollercoaster, Bigmouth’s Rest και The Fluorescent Caves. Τρίτο και τελευταίο το Gargamel Cup- όπου κυριαρχούν οι φιγούρες των Δρακουμέλ και Ψιψινέλ- με τις πίστες The Hazy Swamps, The Abandoned Garden, Chaos at Gargamel’s και On the Roof with Azrael. Φτάνοντας στη γραμμή του τερματισμού και στα τρία, θα ξεκλειδώσεις τη δυνατότητα να αγωνιστείς σε κάθε διαδρομή ανάποδα, δηλαδή από το τέλος προς την αρχή της, γεγονός που θα ανανεώσει το ενδιαφέρον σου για το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, στις επιλογές των game modes θα βρεις το Free Race που σου δίνει τη δυνατότητα να παραμετροποιήσεις κάποια από τα στοιχεία του παιχνιδιού, όπως ο βαθμός δυσκολίας, οι οδηγικές ικανότητες των αντιπάλων και άλλα, ώστε να προσαρμόσεις την εμπειρία στα μέτρα σου. Τέλος, στο Time Challenge θα κληθείς να τα βάλεις με τον χρόνο, έχοντας ως στόχο την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη.

 

Gameplay

Πριν ξεχυθείς στους δρόμους, υπάρχουν κάποια στοιχεία του gameplay, που δίχως να είναι υποχρεωτικό, μπορείς να τα αλλάξεις. Μιλάμε για το smart steering, το αν θα χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία motion control για τον έλεγχο του kart και αν η επιτάχυνση θα πραγματοποιείται αυτόματα. Στη συνέχεια, θα αποδείξεις την αξία σου στους δρόμους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καλύτερος οδηγός θα είναι αυτός που θα κατακτήσει την πρωτιά. Αρκεί όμως να χρησιμοποιήσεις με εξυπνάδα και τα power ups, δηλαδή ειδικά αντικείμενα που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Βελανίδια που εκτοξεύονται εναντίον των αντιπάλων, κάκτοι που όποιος πέσει πάνω τους χάνει ένα μεγάλο μέρος της ταχύτητάς του και πολλά άλλα, κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Όλα αυτά θα τα βρεις σε κουτιά δώρων, που είναι διασκορπισμένα σε κάθε πίστα. Ανάμεσά τους και το special αντικείμενο, που κάνει κάθε Στρουμφάκι να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Για παράδειγμα η Storm έχει βέλη που εκτοξεύει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και πολύ άτυχος θα είναι αυτός τον οποίο πετύχουν, ενώ ο Astro Smurf διαθέτει πυραύλους που αυξάνουν σημαντικά την ταχύτητα του kart του. Γενικά, το gameplay είναι αρκετά διασκεδαστικό, οι πίστες κρύβουν σημεία μέσω των οποίων κόβεις δρόμο, αρκεί να ανακαλύψεις το που βρίσκονται και προφανώς παίζοντας με παρέα θα απολαύσεις το μέγιστο που μπορεί να σου προσφέρει ο τίτλος από άποψη διασκέδασης.

 

Γραφικά- Ήχος

Τα γραφικά του Smurfs Kart κρίνονται ως ικανοποιητικά. Μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, όμως είναι πολύ δύσκολο να προσέξεις το τι ακριβώς υπάρχει στο περιβάλλον όταν η ταχύτητα έχει ανεβάσει την αδρεναλίνη και το μόνο μέλημά σου είναι είτε να προσέξεις το πως θα διατηρηθείς στην πρώτη θέση ή να προσπεράσεις οποιονδήποτε βρίσκεται μπροστά σου. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει στη σύνθεση της μουσικής, με κάθε πίστα να συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό κομμάτι.

 

Γιατί να αγοράσω το Smurfs Kart

Το Smurfs Kart θα σου προσφέρει δεκάδες ώρες ψυχαγωγίας. Η παρουσία και μόνο των αγαπημένων Στρουμφ κάνει το παιχνίδι απόλυτα ελκυστικό και είναι σίγουρο ότι η νοσταλγία θα χτυπήσει κόκκινο. Το Smurfs Kart κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch και αποτελεί έναν πολύ καλό λόγο να το συνδυάσεις με την αγορά της κονσόλας, αν δεν την έχεις ήδη στην κατοχή σου.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Nintendo Switch.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη