Squid Game – To Netflix σχέδια του Netflix για την σειρά φαινόμενο

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Εκτός και αν το τελευταίο διάστημα είχες ναυαγήσει σε κάποιο ερημικό νησί, δε γίνεται να μην έχεις πάρει χαμπάρι το Squid Game, την κορεάτικη σειρά του Netflix, που έχει καταπλήξει τους πάντες με την επιτυχία του. Η δραματική σειρά σε ύφος Battle Royale, ακολουθεί την ιστορία μίας ομάδας ανθρώπων που έχοντας περιθωριοποιηθεί λόγω χρεών, υπογράφουν συμμετοχή σε ένα reality παιχνίδι τύπου survivor, με χρηματικό έπαθλο αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων. Όμως, όποτε κάποιος από τους παίκτες αποτυγχάνει σε κάποια δοκιμασία, θανατώνεται άμεσα από τους φρουρούς του σκιώδους οργανισμού που ελέγχει την παραγωγή.

 

 

Προφανώς η επιτυχία της σειράς δεν άφησε αδιάφορη την διοίκηση της Netflix η οποία φαίνεται πως έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για το νέο της IP. Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατη συνέντευξη του δημιουργού τoυ Squid Game – Hwang Dong – hyuk – στο Associated Press Entertainment, η αποδοχή του κόσμου δεν τους άφησε καμία επιλογή και η σειρά πήρε ήδη έγκριση για να ξεκινήσει η παραγωγή της δεύτερης σεζόν. Αυτή όμως δεν είναι παρά η αρχή, καθώς σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας για την αγορά της Ασίας, ο κολοσσός του streaming σκέφτεται το ενδεχόμενο της δημιουργίας και κάποιου video game εμπνευσμένου από την σειρά.

 

 

Να σου θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, πως η Netflix έχει κάνει το αντίθετο με μεγάλη επιτυχία. Η πρώτη σεζόν της σειράς The Witcher – που βασίστηκε στην κοινότητα και το φανατικό κοινό που είχε δημιουργήσει η ομώνυμη πολύ επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών της CD Projekt RED – ήταν η πιο προβεβλημένη της πλατφόρμας – με περισσότερες από 76 εκατομμύρια θεάσεις-, μέχρι που την ξεπέρασε η πρώτη σεζόν του Squid Game.

Αν τώρα, συνδυάσεις αυτό το γεγονός με το παγκόσμιο λανσάρισμα της υπηρεσίας Netflix Gaming, είναι λογικό το Squid Game να βρίσκεται πολύ υψηλά στην λίστα των IPs, για τη δημιουργία νέου video game. Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία Netflix Gaming διαθέτει πέντε παιχνίδια, – Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast και Teeter Up – συμβατά με Android και iOS smartphones, που μπορείς να τα κατεβάσεις και να τα παίξεις δωρεάν χωρίς επιπλέον χρεώσεις, με την προϋπόθεση να είσαι συνδρομητής της υπηρεσίας.

Μπορείς να δεις ακόμη