Starfield Direct: Όλα όσα θέλεις να μάθεις για το παιχνίδι της Bethesda

by Zikou Stella

Αμέσως μετά το Xbox Games Showcace 2023 ακολούθησε μια παρουσίαση αποκλειστικά αφιερωμένη στο Starfield της Bethesda, που θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, για Xbox Series X, Xbox Series S και PC.

Όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Todd Howard της Bethesda, το Starfield θα έχει περισσότερους από 1000 κόσμους. Ο ίδιος παρουσίασε έναν πλανήτη που ήταν σε τροχιά γύρω από ένα μεγάλο φεγγάρι, σημειώνοντας ότι οι παίκτες θα μπορούν να επισκεφτούν και το φεγγάρι, κάτι που θα ισχύει για πολλούς από τους πλανήτες του Starfield.

Θα υπάρχει ένα νέο animation system και όπως συμβαίνει στα πιο πολλά παιχνίδια της Bethesda, θα μπορείς να παίξεις από οπτική πρώτου ή τρίτου προσώπου.

 

 

 

Προχωρώντας, έγινε επίδειξη των εργαλείων δημιουργίας χαρακτήρων και του νέου traits system. Τα traits θα αποδίδουν στους παίκτες πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ένα παράδειγμα που δόθηκε είναι ότι θα μπορούν να επιλέξουν να συναντήσουν τον μεγαλύτερο θαυμαστή τους και αυτός θα τους γεμίσει κομπλιμέντα.

Επίσης, στο Starfield υπάρχουν πέντε διαφορετικά skill trees με διαφορετικά ranks. Κάποια από αυτά τα skills περιλαμβάνουν τη δυνατότητα χρήσης jetpack.

Όπως στους περισσότερους τίτλους Bethesda, θα έχεις στη διάθεσή σου μια σειρά από τρόπους για να διαχειριστείς τις αποστολές. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις να περάσεις από μια περιοχή κρυφά και αθόρυβα, ή να προκαλέσεις σαματά με τα όπλα σου.

 

 

Σε κάθε διαστημικό λιμάνι θα υπάρχουν τεχνικοί που θα προσφέρουν μια σειρά αναβαθμίσεις και επιλογές προσαρμογής για το αστρόπλοιό σου, που δεν θα είναι διαθέσιμες αλλού. Ακόμα, έγινε αναφορά σε μερικούς από τους ακόλουθους που θα συναντήσεις στο παιχνίδι. Αυτοί θα αποτελούν μέρος του πληρώματός σου και θα μπορείς να τους τοποθετείς σε συγκεκριμένους πλανήτες. Οι ακόλουθοι έρχονται με δικά τους quest lines και επιλογές για να ζήσεις ρομαντικές στιγμές.

Θα είναι δυνατή η επίθεση σε εχθρικά αστρόπλοια. Θα κάνεις ρεσάλτο σε αυτά και θα τα κάνεις δικά σου. Αυτά μπορεί να ανήκουν και σε NPCs. H Bethesda παρουσίασε ένα με την ονομασία Grandma, το οποίο προσφέρει μια σειρά από αγαθά.

Στις περισσότερες περιοχές θα μπορείς να δημιουργήσεις φυλάκια και να τα επανδρώσεις με ακόλουθους. Τα όπλα σου θα είναι πλήρως προσαρμόσιμα, με μια εκτεταμένη γκάμα επιλογών. Οι διαφορετικοί πλανήτες στο Starfield θα έχουν επίσης διαφορετικά επίπεδα βαρύτητας, που θα επηρεάζουν στοιχεία του gameplay. Για παράδειγμα, σε έναν πλανήτη χαμηλής βαρύτητας, η εκτόξευση ενός βαλλιστικού όπλου θα σε στείλει προς τα πίσω.

 

 

Το Starfield θα κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Καταρχάς, η Standard Edition θα περιλαμβάνει μόνο το παιχνίδι. Η Digital Premium Edition και Constellation Edition θα προσφέρουν το πρώτο story expansion του παιχνιδιού με τίτλο Shattered Space και τη δυνατότητα να ξεκινήσεις να παίζεις πέντε ημέρες νωρίτερα. Οι δύο τελευταίες εκδόσεις θα περιλαμβάνουν επίσης το Constellation Skin Pack, το soundtrack και το art book σε ψηφιακή μορφή. Η Constellation Edition θα έρθει με κωδικό για να κατεβάσεις την ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού, ένα steelbook, το Starfield Chronomark Watch και ένα Constellation patch.

Αν προπαραγγείλεις οποιαδήποτε έκδοση θα λάβεις ως δώρο το Old Mars Skin Pack, που αποτελείται από το Deep Mining Helmet & Pack και το Laser Cutter.

Τέλος, το Xbox θα κυκλοφορήσει ασύρματο χειριστήριο και ζεύγος ακουστικών στα χρώματα του Starfield.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη