Starfield: Ένας λαμπρός, νέος κόσμος

by Aggeliki Tsoukana

Για περισσότερα από 25 χρόνια η Bethesda Game Studios είναι συνυφασμένη στη συνείδηση των gamers με τα επικά ταξίδια που δημιουργεί μέσα από τα πλούσια, δομημένα επάνω σε μαγευτικούς κόσμους και τα μοναδικά της παιχνίδια ρόλων. Από το Elder Scrolls: Morrowind μέχρι το Elder Scrolls: Skyrim και από το Fallout 3 μέχρι το Fallout 4, οι τίτλοι αυτοί μας έχουν ταξιδέψει σε κάθε λογής κόσμο, μας έφεραν μπροστά σε κορυφαίες περιπέτειες και αντιμέτωπους με εχθρούς βγαλμένους από την πλούσια φαντασία των δημιουργών. Τώρα, η Bethesda είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο, μεγάλο βήμα της στα RPG με το Starfield, το πρώτο νέο IP της εταιρείας εδώ και 25 χρόνια, και ένα επικό ταξίδι στα άστρα και σε κόσμους εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Το Starfield είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά το 2018, όμως έκτοτε οι πληροφορίες για αυτό ήταν φειδωλές και έρχονταν με χαμηλό ρυθμό. Όλα αυτά άλλαξαν τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, όταν στο πλαίσιο του Xbox & Bethesda Showcase, που διεξήχθη στις 11 Ιουνίου, ο Todd Howard, υψηλόβαθμο στέλεχος της Bethesda και Game Director στα περισσότερα από τα παιχνίδια της εταιρείας, προχώρησε σε μια εκτενή πρώτη παρουσίαση του Starfield και έδωσε σημαντικές πληροφορίες για το gameplay και τη γενικότερη δομή του.

 

 

Το Starfield θα είναι ένα επικό RPG, βασισμένο μεν επάνω στα θεμέλια που έθεσαν τα Fallout και The Elder Scrolls, μεταφέροντας όμως τη δράση στο μακρινό διάστημα. Λαμβάνοντας χώρα στο μακρινό έτος του 2330, το Starfield θα δει τους παίκτες να επιχειρούν σε νέους κόσμους πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, σε μια προσπάθεια να βρουν ένα νέο μέρος για να εγκατασταθεί η ανθρωπότητα.

Ξεκινώντας ως ένας διαστημικός ανθρακωρύχος, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο για την εξόρυξη και συλλογή ορυκτών, οι παίκτες θα γίνουν μέλη της ομάδας εξερεύνησης του διαστήματος που είναι γνωστή ως “Constellation”, αναζητώντας σπάνια αντικείμενα σε όλο τον γαλαξία και ταξιδεύοντας στα Settled Systems.

Από την παρουσίαση που έγινε είναι εμφανείς οι επιρροές που έχει το Starfield από άλλα, σημαντικά παιχνίδια των τελευταίων ετών -και όχι μόνο. Πέρα, βεβαίως, των The Elder Scrolls και Fallout, της ίδιας της Bethesda, το Starfield είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει τη λογική παιχνιδιών όπως το No Man’s Sky, το Elite Dangerous και, φυσικά, το gameplay μάχης πρώτου προσώπου από πολλά, σύγχρονα FPS. Επί της ουσίας, στο Starfield οι gamers θα μπορούν να ταξιδεύουν όπου θέλουν στον γαλαξία όπου θα λαμβάνει χώρα η περιπέτεια, να εξερευνούν περισσότερους από 1000 πλανήτες και τους δορυφόρους τους σε 100 ηλιακά συστήματα, να ανακαλύπτουν μυστικά, να εξορύσσουν μεταλλεύματα και πετρώματα και, φυσικά, να συνομιλούν με διάφορα πρόσωπα που θα βρίσκουν στον δρόμο τους για να αναλαμβάνουν αποστολές.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει βεβαίως να προσθέσουμε τις μάχες πρώτου προσώπου, που στο Starfield φαίνεται πως είναι περισσότερο δυναμικές και γρήγορες, χωρίς το σύστημα VATS των Fallout, θυμίζοντας έτσι περισσότερο παιχνίδια δράσης όπως τα Call of Duty. Επιπροσθέτως, έχουμε τα ταξίδια στο διάστημα με τα σκάφη μας, που δεν περιορίζονται στον ρόλο του μεταφορικού μέσου, αφού είναι ταυτόχρονα και πολεμικές μηχανές που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε πειρατές του διαστήματος και άλλες απειλές.

Η έναρξη του τίτλου ακολουθεί τη γνωστή “συνταγή” της Bethesda, όπου οι παίκτες θα κληθούν να δημιουργήσουν τον δικό τους πρωταγωνιστή. Μεταβλητός τόνος δέρματος, σχήματα κεφαλιού, μαλλιά, χρώμα μαλλιών, μάτια και λεπτομέρειες σώματος είναι ορισμένες από τις συνηθισμένες επιλογές που δίνει η Bethesda, μαζί με τα «Background» και «Traits».

Τα υπόβαθρα προσφέρουν τρεις δεξιότητες εκκίνησης το καθένα. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε το “Dueling”, αυτό θα επιφέρει 10% επιπλέον ζημιά σε μάχη σώμα με σώμα, ενώ το “Gastronomy” επιτρέπει να δημιουργήσετε μοναδικά φαγητά και ποτά, παράλληλα με την έρευνα περαιτέρω συνταγών. Τα χαρακτηριστικά αυτά μπορούν να διαμορφώσουν την προσωπικότητά σας, οπότε αν επιλέξετε το χαρακτηριστικό «Εξωστρεφής», για παράδειγμα, θα έχετε περισσότερη αντοχή όταν ταξιδεύετε με συντρόφους και λιγότερη όταν είστε μόνοι.

Μιλώντας για τη διάρκεια του Starfield, ο Todd Howard αναφέρει ότι το παιχνίδι θα είναι 20% μεγαλύτερο από τα προηγούμενα παιχνίδια της Bethesda, αναφέροντας ότι θα χρειαστούν 30 με 40 ώρες μόνο για την κύρια ιστορία. Είναι επίσης ξεκάθαρος ότι παρά τη μεγάλης κλίμακας ελευθερία εξερεύνησης, το Starfield εξακολουθεί να προσφέρει ένα σαφές «χρυσό μονοπάτι» που θα μπορούν να ακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν μόνο με την κύρια ιστορία.

Αλλά το περιεχόμενο του Starfield δεν δείχνει να τελειώνει με όσα έχουμε αναφέρει μέχρι στιγμής. Όπως αναφέρθηκε από τον Game Dirtector, οι παίκτες θα μπορούν να χτίζουν τους δικούς τους καταυλισμούς σε διάφορα σημεία του γαλαξία και να προσλαμβάνουν εργάτες για να τους διαχειρίζονται, να δημιουργούν mods για τον οπλισμό τους ενώ θα υπάρχει ένας μόνιμος σύντροφος υπό τη μορφή του ρομπότ με το όνομα “Vasco”, το οποίο θα βοηθάει στην αποθήκευση και μεταφορά υλικού, αλλά και στην εξερεύνηση.

Θα υπάρχουν επίσης φατρίες με τις οποίες θα δημιουργήσουμε συμμαχίες ή έχθρες.

Αυτές είναι οι:

United Colonies: «η μελλοντική διαστημική δημοκρατία, εξιδανικευμένη».

Freestar Collective: “διαστημική γουέστερν φαντασία, άνθρωποι εκεί έξω στα σύνορα.”

Ryujin Industries: Ένα mega-corp, μία από τις πιθανές αρχικές φατρίες.

Crimson Fleet: Μια ομάδα πειρατών που μπορείτε είτε να συμμετάσχετε είτε να προδώσετε.

House Va’Ruun: Μια ομάδα φανατικών θρησκευτικών ζηλωτών.

 

Όλος αυτός ο RPG πλούτος θα παρουσιάζεται μέσα από τη μηχανή γραφικών Creation Engine 2. Πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση της ιδιόκτητης μηχανής γραφικών της Bethesda, που στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά παιχνίδια της, όμως τώρα, μέσα από σημαντικές αναβαθμίσεις και τη βοήθεια της τεχνολογίας των σύγχρονων υπολογιστών και των συστημάτων Xbox Series, είδαμε να δίνει αποτελέσματα πιο όμορφα από ποτέ.

To Starfield αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του πρώτου μισού του 2023 για PC και Xbox Series.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη