Σύγχρονοι βραστήρες και για τους πιο απαιτητικούς!

by Zikou Stella

Ο βραστήρας είναι μία από τις πλέον βασικές και πολυχρησιμοποιούμενες συσκευές σε ένα νοικοκυριό!

Έτσι, μπορείς με τη βοήθειά του να έχεις απλά ζεστό νερό (ακόμα και για την καθαριότητα του σπιτιού), να επιταχύνεις τον χρόνο μαγειρέματος (π.χ. για μακαρόνια), να φτιάξεις το αγαπημένο σου ζεστό ρόφημα, να απολυμάνεις γρήγορα πράγματα του μωρού κοκ.

Πλέον, τα νεότερα μοντέλα είναι πιο εξελιγμένα και καλύπτουν περισσότερες ανάγκες σε πολλά επίπεδα. Δες λοιπόν, τις βασικές διαφορές και ομαδοποίηση:

 

Κλασικό ή με περισσότερες λειτουργίες (σύγχρονο)

Αν χρειάζεσαι απλά έναν βραστήρα, θα πας για ένα κλασικό μοντέλο χωρίς επιπλέον ενδείξεις ή λειτουργίες. Αν χρειάζεσαι το κάτι παραπάνω θα επενδύσεις ανάλογα με την ανάγκη σου. Για παράδειγμα, κάποια ροφήματα τσαγιού θέλουν νερό σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες ή μπορεί να χρειάζεσαι κάποιου είδους φίλτρο. Σε κάθε περίπτωση, value for money μοντέλα που θα καλύψουν τις ανάγκες σου είναι τα Mics MC17KW22G White και Rohnson R7625.

 

Ταχύτητα

Ίσως να είσαι από εκείνους που τους ενδιαφέρει η ταχύτητα, οπότε ένας γρήγορος βραστήρας θα αποτελεί προτεραιότητα (π.χ. ο Bosch TWK7L464).

 

Ποσότητα νερού

Σημαντική Παράμετρος είναι η ποσότητα νερού που μπορεί να ζεστάνει ο βραστήρας σου σε καθεμία χρήση. Ανάλογα με την κύρια χρήση μπορεί να χρειαστείς κάτι που να ξεπερνά τα 2 λίτρα χωρητικότητας, ειδικά αν μιλάμε για μαγειρική ή επαγγελματική χρήση δες τον Hendi Boiler 209882.

 

Καπάκι

Εδώ έχεις δύο βασικές επιλογές, τους βραστήρες με καπάκι που αφαιρείται ολόκληρο (π.χ. ο Westinghouse WKWKH148)  ή αυτούς που ανοίγει με τη χρήση ενός κουμπιού (π.χ ο Tefal KO8508). Το τι βολεύει είναι καθαρά υποκειμενικό και θέμα γούστου τους καθενός. Απλά, αν θες να χρησιμοποιείς τον βραστήρα με περισσότερη ίσως ασφάλεια και με το ένα χέρι, μάλλον βολεύει η λογική του κουμπιού.

 

Βραστήρες για σκληρό νερό

Κάποιοι βραστήρες διαθέτουν ένα ειδικό φίλτρο (συχνά αποσπώμενο) για να συγκρατούν τα άλατα και μάλιστα χωρίς κόστος ιδιαίτερο (όπως ο United 1LT Hotel WK 2010). Αυτό βολεύει ιδιαίτερα αν ζεις σε περιοχή όπου το νερό είναι πιο «σκληρό», το οποίο σταδιακά οδηγεί σε συσσώρευση ασβεστίου στη συσκευή σου.

 

Οικονομία

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για αυτό: χαμηλότερη κατανάλωση ή κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά (ή και τα δύο μερικές φορές). Παράδειγμα ενός τέτοιου «οικολογικού» μοντέλου είναι ο Philips HD9365/10 Eco Conscious.

 

 

Τιμή

Αν και οι τιμές είναι σαφώς προσιτές και λογικές, συνετό είναι ίσως να επιλέξεις λίγο πιο ακριβό βραστήρα με καλή ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα, ώστε να σου αντέξει και παραπάνω χρόνια /  χρήσεις.

 

Με έμφαση σε συγκεκριμένη χρήση

Κάποιοι βραστήρες είναι κάπως πιο εξειδικευμένοι, όπως ο Mics MC17KT19E Glass Βραστήρας-Τσαγιέρα, που θα τον λατρέψεις αν συχνά απολαμβάνεις τσάι ή άλλα βότανα.

 

Στιλ, Φινίρισμα και Χρώμα

Τέλος, μπορείς να βρεις ό,τι σχέδιο, σχήμα και χρώμα βραστήρα θες, ώστε να ταιριάζει στο γούστο, την αισθητική και την κουζίνα σου! Κυριολεκτικά, οι επιλογές είναι άπειρες, από τα πλέον κλασικά, μέχρι τα πιο σύγχρονα και φουτουριστικά μοντέλα, και από τα πιο αυστηρά χρωματικά, μέχρι τα πιο πολύχρωμα. Ενδεικτικά, μπορείς να τσεκάρεις τους Morris R20812WKR Retro Series, Izzy Botanica IZ-3003 Green και Ariete 2877/03 Vintage Beige.

Μπορείς να δεις ακόμη