Συμφωνία ανάμεσα σε Microsoft και Sony για την παραμονή του Call of Duty στο PlayStation

by Zikou Stella

Η Microsoft και η Sony Interactive Entertainment υπόγραψαν δεσμευτική συμφωνία για τη δεκαετή παραμονή του Call of Duty στο PlayStation. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, με το deal να έρχεται καθώς σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς βρισκόμαστε μόλις λίγες εβδομάδες από την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Η συμφωνία βασίζεται σε παλαιότερη πρόταση της Microsoft για την παραμονή του Call of Duty για μια δεκαετία στο PlayStation, την οποία ο CEO του τμήματος gaming της Sony, Jim Ryan είχε χαρακτηρίσει ως ανεπαρκή σε πολλαπλά επίπεδα.

“Υπογράψαμε δεκαετή συμφωνία για να παραμείνει το Call of Duty στο PlayStation μετά την εξαγορά της Activision Blizzard”, έγραψε ο Phil Spencer στο Twitter. “Προσβλέπουμε σε ένα μέλλον όπου όλοι θα έχουν περισσότερες επιλογές να ασχολούνται με τα αγαπημένα τους παιχνίδια”.

 

 

Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith. “Από την πρώτη μέρα αυτής της πρότασης εξαγοράς, έχουμε δεσμευτεί να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών, των developers και των καταναλωτών. Ακόμη και αφού περάσουμε τη γραμμή του τερματισμού για την έγκριση αυτής της συμφωνίας, θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι το Call of Duty θα παραμείνει διαθέσιμο σε περισσότερες πλατφόρμες και για περισσότερους καταναλωτές από ποτέ”.

 

 

Πρόσφατα, αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των Η.Π.Α. εναντίον της συγχώνευσης της Microsoft με την Activision Blizzard. Αμέσως μετά, άλλαξε και η στάση της Ρυθμιστικής Αρχής Αγορών και Ανταγωνισμού της Μ. Βρετανίας, που έγινε πιο διαλλακτική και συμφώνησε να σταματήσουν οι νομικές διαδικασίες με τη Microsoft, προκειμένου οι δυο πλευρές να τα βρούν εξωδικαστικά.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη