Σύνθεσε τα δικά σου τραγούδια με το Copilot της Microsoft

by Zikou Stella

Οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης είναι άπειρες και καλύπτουν όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, ακόμα και αυτόν της διασκέδασης. Η μια μετά την άλλη οι μεγάλες εταιρείες πληροφορικής ενσωματώνουν λειτουργίες που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη στις πλατφόρμες και εφαρμογές τους. Τη σκυτάλη παίρνει τώρα η Microsoft με το Copilot, που κάνει πλέον δυνατή τη δημιουργία τραγουδιών με γραπτές εντολές, χάρη στη συνεργασία της με την πλατφόρμα μουσικών δημιουργιών Suno, η λειτουργία της οποίας βασίζεται σε AI. Σταδιακά, ακόμα και χρήστες που δεν έχουν κανένα μουσικό υπόβαθρο θα μπορούν να συνθέσουν τα δικά τους τραγούδια.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράψεις αυτό που θέλεις και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο αλγόριθμος. Το αποτέλεσμα θα είναι διασκεδαστικές, έξυπνες, προσωποποιημένες συνθέσεις, ολοκληρωμένες με στίχους και φωνές που τραγουδάνε. Υποστηρίζονται ακόμα και μελωδίες με όργανα. Μερικά από τα παραδείγματα εντολών για τη δημιουργία τραγουδιών που δίνει η Microsoft είναι: δημιούργησε ένα κομμάτι ποπ για τις περιπέτειες με την οικογένειά σου” και “φτιάξε ένα τραγούδι που να αποτυπώνει το πνεύμα του να μεγαλώνεις”.

Βεβαίως, για να είναι πραγματοποιήσιμα τα παραπάνω, η πλατφόρμα της Suno θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια που εσύ χρησιμοποιείς το Copilot.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική βρισκόταν ως τώρα σε επίπεδο βοήθειας προς τους καλλιτέχνες, όμως πλέον επεκτείνεται και σε χρήση από “ερασιτέχνες”, χωρίς γνώσεις μουσικής σύνθεσης.

Μπορείς να δεις ακόμη