Τα 10 καλύτερα hacks για να κάνεις το σιδέρωμα παιχνίδι

by Zikou Stella

Είχες ποτέ την αίσθηση ότι το πουκάμισό σου σε κοιτάζει με το φρύδι σηκωμένο κάθε φορά που προσπαθείς να το απαλλάξεις από εκείνη την πεισματική ζάρα στον ώμο; Ή ότι το σίδερό σου βγάζει ατμούς από τον θυμό του γιατί δεν μπορείς να το χειριστείς σωστά; Σου έχουμε καλά νέα! Συγκεντρώσαμε τα 10 καλύτερα hacks για να μετατρέψεις το σίδερο από εφιάλτη σε παιχνίδι, να κάνεις μαζί του ανακωχή και πού ξέρεις, μπορεί να γίνετε και φίλοι!

 

  1. Επίλεξε σύστημα σιδερώματος ή πρέσα αντί για απλό σίδερο. Με τη δύναμη του ατμού το σιδέρωμα γίνεται στον μισό χρόνο και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.
  2. Μην ξεχνάς τα ρούχα στο στεγνωτήριο. Αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος, βγάλε τα και δίπλωσέ τα. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε το πρόγραμμα για λιγότερες ζάρες. Το ίδιο ισχύει και για το άπλωμα σε εξωτερικό χώρο. Μόλις στεγνώσουν πρέπει να τα μαζέψεις για να μην «ξεραθούν» και σε δυσκολέψουν στο σιδέρωμα.
  3. Δίπλωσε τις πετσέτες και τα σεντόνια πριν τα σιδερώσεις. Δεν υπάρχει λόγος να σιδερώνονται μονά. Δίπλωσέ τα στα 2, 4 ή και 6. Ο ατμός έτσι και αλλιώς θα διαπεράσει όλα τα στρώματα υφάσματος.
  4. Σιδέρωσε τα παντελόνια πρώτα από την ανάποδη ξεκινώντας από τις τσέπες. Έτσι, θα αποφύγεις τα σημάδια που μένουν στο ύφασμα όταν τα σιδερώνεις εξωτερικά.
  5. Ρούχα που θα μπουν σε κρεμάστρες, καλό θα είναι να τα βάζεις στην κρεμάστρα τους μετά το σιδέρωμα και όχι όσο είναι ακόμα καυτά, για να μην πάρουν το σχήμα της κρεμάστρας.
  6. Δώσε προσοχή στις ετικέτες των ρούχων. Κάθε ρούχο έχει εσωτερικά ραμμένη μια ετικέτα με οδηγίες πλυσίματος, στεγνώματος και σιδερώματος. Διάβασε καλά την ετικέτα και πριν σιδερώσεις διαχώρισε τα ρούχα ανάλογα με τη θερμοκρασία που προτείνει η ετικέτα.
  7. Ξεκίνησε το σιδέρωμα με τα ρούχα που απαιτούν χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια προχώρησε στις υψηλές θερμοκρασίες. Καθώς το σίδερο χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κρυώσει παρά για να ζεσταθεί, ξεκινώντας από τα πιο ευαίσθητα θα κερδίσεις χρόνο.
  8. Στοίβαξε τα σιδερωμένα σε ντάνες ανάλογα με το δωμάτιο/ντουλάπι/συρτάρι που θα καταλήξουν. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να ασχοληθείς με την ταξινόμησή τους μετά το σιδέρωμα. Το μόνο που θα κάνεις είναι να παίρνεις την κάθε ντάνα και να την πηγαίνεις στο σωστό μέρος.
  9. Σιδέρωσε τα μικρά κομμάτια με μια κίνηση. Για να σιδερώσεις με μια μόνο κίνηση τα εσώρουχα, τα βρεφικά ρουχαλάκια, πετσετάκια κ.α., δίπλωσέ τα προσεκτικά, στρώσε τα με προσοχή το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στο σιδερόπανο της πρέσας και πάτησέ τα όλα μαζί.
  10. Κράτησε το σίδερό σου καθαρό. Καθαρό σίδερο σημαίνει αποτελεσματικό σιδέρωμα χωρίς λεκέδες. Ακολούθησε τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης που προτείνει ο κατασκευαστής.

Προσπάθησε να ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές και η σχέση σου με το σιδέρωμα θα αλλάξει ριζικά. Σε τελική ανάλυση, η τέχνη του σιδερώματος μπορεί να μην είναι Ολυμπιακό άθλημα, αλλά για εσένα που θέλεις να αναμετρηθείς με κάθε ζάρα και να τη νικήσεις, κάθε hack μετράει!

 

Μπορείς να δεις ακόμη