To 7ήμερο του gaming

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Το 7ήμερο του gaming σου μεταφέρει τις σημαντικότερες ειδήσεις από τη βιομηχανία των video games την εβδομάδα που προηγήθηκε.

 

Πρώτο gameplay trailer για το Marvel’s Midnight Suns

Δημοσιεύτηκαν τα πρώτα πλάνα από το Marvel’s Midnight Suns και παρακάτω θα μπορέσεις να παρακολουθήσει το σχετικό trailer. Δημιουργός του παιχνιδιού είναι η Firaxis Games, ευρύτερα γνωστή από τη σειρά XCOM και δείχνει να είναι επηρεασμένο από άλλα, σημαντικά turn-based strategy games, όπως τα Fire Emblem.

Ναι μεν στο Midnight Suns θα κάνουν την εμφάνιση τους αρκετοί από τους υπερήρωες της Marvel, όμως εσύ θα χειρίζεσαι έναν και μοναδικό, τον Hunter, το ξεχασμένο παιδί της Lilith, μητέρας των δαιμόνων. Όταν η Lilith επανέρχεται στη ζωή από τη Hydra, οι Avengers επαναφέρουν τον Hunter, καθώς είναι ο μόνος που στο παρελθόν είχε νικήσει την Lilith.

Θα κληθείς να δημιουργήσει μια ομάδα τριών ηρώων και στη συνέχεια με βάση μια τυχαία επιλογή ικανοτήτων θα αλλάζει η τακτική σε κάθε μάχη. Μεταξύ των μαχών θα μπορείς να εξερευνήσεις το Abbey, ένα “ζωντανό” hub όπου ο Hunter θα αναπτύσσει τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους ήρωες της Marvel, ξεκλειδώνοντας νέες ανταμοιβές κατά τη διάρκεια των μαχών.

Το Midnight Suns είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί τον Μάρτιο του 2022, για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch και PC.

 

 

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Beyond a Steel Sky

Ο publisher Microids και η developer Revolution Software ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του Beyond a Steel Sky. Ο τίτλος θα γίνει διαθέσιμος στις 30 Νοεμβρίου 2021, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch. Αν θέλεις κάτι ανώτερο από την κλασσική, standard edition, μπορείς να αγοράσεις την “Beyond a Steel Book” limited edition που εκτός από ένα αντίτυπο του παιχνιδιού θα περιλαμβάνει ένα SteelBook με comic artwork δια χειρός Dave Gibbons, ένα digital soundtrack και ένα sticker sheet.

Το Beyond a Steel Sky είναι μια δραματική ιστορία αφοσίωσης και εξιλέωσης, που λαμβάνει χώρα σε έναν τρομακτικό κόσμο, που ο πληθυσμός ελέγχεται με μηχανισμούς τεχνητής νοημοσύνης. Τοποθετείται μια δεκαετία μετά τα γεγονότα του πρώτου τίτλου και για μια ακόμα φορά θα μεταφερθείς στην Union City, που είναι γεμάτη αμαρτωλά μυστικά.

Πρωταγωνιστής είναι ο Robert Foster. Ένα παιδί πέφτει θύμα απαγωγής μετά από μία βάναυση επίθεση και εσύ ορκίζεσαι να το απελευθερώσεις. Τα ίχνη σε οδηγούν στη Union City, μια από τις τελευταίες μεγαλουπόλεις που έχουν απομείνει, σε έναν κόσμο που μαστίζεται από πολέμους και πολιτική αστάθεια. Η Union City μοιάζει με ουτοπία. Φαινομενικά όλα είναι ειδυλλιακά κάτω από την επίβλεψη των androids. Όμως το σκότος παραμονεύει παντού. Οι πράξεις σου θα καθορίσουν την πορεία του κόσμου.

 

 

H 2Κ Games παρουσιάζει πλάνα από το NBA 2K22 σε κονσόλες νέας γενιάς

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του NBA 2K22 πλησιάζει και η 2Κ Games σου προσφέρει την ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά στις εκδόσεις για κονσόλες νέας γενιάς. Η εταιρεία αποκάλυψε πλάνα από το gameplay με την developer Visual Concepts να κάνει ουσιαστικά μια μικρή επίδειξη του τι μπορεί να καταφέρει με το hardware των PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S. Η εταιρεία ανάπτυξης τονίζει πως έχει δημιουργήσει από την αρχή τους μηχανισμούς για τα σουτ και τα μπλοκ, ενώ έχει δουλέψει αρκετά και στον τρόπο που προσαρμόζονται τα αμυντικά συστήματα. Ακόμα, υπόσχεται καλύτερο έλεγχο των παικτών στο γήπεδο.

Πλέον θα υπάρχει ένα shot meter που θα αλλάζει δυναμικά ανάλογα τις ικανότητες κάθε παίκτη και αν την εκάστοτε στιγμή μαρκάρεται από κάποιον αμυντικό. Περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας θα υπάρχουν αν ψάχνεις να βρεις ένα ελεύθερο παίκτη για να σουτάρει. Τέλος βελτιώσεις έχουν γίνει και στο WNBA mode.

Το NBA 2K22 θα κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου 2021.

 

 

Νέες πληροφορίες για το remake του Dead Space

Το remake του Dead Space είναι ένα από τα πλέον αναμενόμενα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν του επόμενους μήνες. Μέσω ενός live stream που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, η ΕΑ Motive Studio που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του τίτλου αποκάλυψε λεπτομέρειες για το σενάριο και τους ανανεωμένους μηχανισμούς του gameplay. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στο “δημοφιλές” σύστημα διαμελισμού των αντιπάλων. Σε αυτό προστέθηκε η λειτουργία peeling body για τη δυναμική αφαίρεση της σάρκας από το σώμα των εχθρών. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η χρήση κοφτερών όπλων απαιτεί μεγαλύτερη δεξιοτεχνία, λόγω του ότι πρώτα θα πρέπει να αφαιρεθεί η σάρκα και μετά να γίνει ο διαμελισμός.

Δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές στο σενάριο και ένα ακόμα καλό νέο έχει να κάνει με την επιστροφή του ηθοποιού Gunner Wright, που για μια ακόμα φορά θα δανείσει τη φωνή του στον πρωταγωνιστή, Isaac Clarke.

 

 

Νέο video για το Deathloop παρουσιάζει τα new gen χαρακτηριστικά του

O publisher Bethesda Softworks και η developer Arkane Lyon δημοσίευσαν ένα νέο video για το Deathloop όπου παρουσιάζονται τα εκπληκτικά γραφικά του και ο τρόπος με τον οποίο έχουν ενσωματωθεί στο gameplay οι λειτουργίες του DualSense controller.

Στο Deathloop, δύο αντίπαλοι δολοφόνοι έχουν παγιδευτεί σε έναν συνεχώς επαναλαμβανόμενο χρονικό κύκλο στο νησί Blackreef, αναγκασμένοι να επαναλαμβάνουν τα ίδια γεγονότα καθημερινά. Εσύ θα αναλάβεις τον ρόλο του Colt. Ο μόνος τρόπος να σπάσεις την επανάληψη είναι να σκοτώσεις οκτώ ανθρώπους κλειδιά σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για να το κατορθώσεις θα πρέπει να εκμεταλλευτείς τις γνώσεις που αποκτάς σε κάθε κύκλο. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι θα δεις δεκάδες φορές την οθόνη του game over, όμως η επιμονή σου θα ανταμειφθεί.

Σε κάθε χρονική επανάληψη θα μπορείς να δοκιμάζεις διαφορετικές προσεγγίσεις, προσαρμόζοντας το στυλ παιχνιδιού σου στα εκάστοτε δεδομένα. Άλλοτε αθόρυβα και άλλοτε βάζοντας φωτιά σε οτιδήποτε βρεθεί μπροστά σου. Εκτός από την εύρεση των στόχων θα πρέπει να έχεις πάντοτε στο μυαλό σου την Julianna, την αντίπαλη δολοφόνο που δεν θα πάψει να σε κυνηγάει.

Το Deathloop θα κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 για PlayStation 5 και PC.

 

 

Νέες μηχανοραφίες από τον Gargamel στο The Smurfs: Mission Vileaf

O publisher Microid και η developer OSome Studio δημοσίευσαν ένα gameplay trailer για το 3D platformer The Smurfs: Mission Vileaf.

Για μια ακόμα φορά, οι αγαπημένοι μπλε ήρωες πρέπει να σκαρφιστούν τρόπους για να αποτρέψουν τα διαβολικά πλάνα του Gargamel. Κλεισμένος στο εργαστήριο του, ο γνωστός μάγος ανακάλυψε μια φόρμουλα που του επιτρέπει να δημιουργήσει ένα φυτό με όνομα Vileaf. Αυτό παράγει σπόρους Viletrap, που προσελκύουν τα στρουμφάκια και τα φυλακίζουν σε φυτικές παγίδες. Παράλληλα τα φυτά Viletrap είναι τοξικά, άρα επικίνδυνα για το δάσος. Σε αυτή την τόσο σημαντική αποστολή θα αναλάβεις τον χειρισμό μιας ειδικής ομάδας αποτελούμενη από τους Hefty, Smurfette, Brainy και Chef. Στη διαθεσή τους θα έχουν το Smurfizer, μια επαναστατική εφεύρεση του Handy Smurf. Το Smurfizer έχει πολλαπλές λειτουργίες. Βγάζει εκτός μάχης τους εχθρούς, “γιατρεύει” τα φυτά που προσβάλλονται από τις ουσίες του Vileaf και βοηθάει τα στρουμφάκια να πηδάνε πιο ψηλά, λειτουργεί ως αλεξίπτωτο αλλά και ως αναπνευστήρας κάτω από το νερό.

 

 

Welcome to Santo Ileso trailer για το Saints Row

O publisher Deep Silver και η developer Volition δημοσίευσαν ένα νέο trailer για το reboot της σειράς Saints Row, με τίτλο “Welcome to Santo Ilseo”.

Σε αυτό υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για την επερχόμενη κυκλοφορία και επιπλέον θα μπορέσεις να ρίξεις μια ματιά στο gameplay moments αλλά και στον Bryce Charles τον Boss του παιχνιδιού, τις αντίπαλες συμμορίες και του νέους χαρακτήρες.

Το Saints Row θα λανσαριστεί στις 22 Φεβρουαρίου 2022, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC.

 

 

Ένα Chozo επιτίθεται στη Samus στο νέο trailer του Metroid Dread

H Nintendo και η MercurySteam κυκλοφόρησαν ακόμα ένα επίσημο trailer για το Metroid Dread, που θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 8 Οκτωβρίου 2021, αποκλειστικά για Nintendo Switch. Ο εχθρός που επιτίθεται στη Samus στην αρχή του video φαίνεται να είναι ένα ζωντανό Chozo. Τα Chozo είναι υψηλής νοημοσύνης και τεχνολογίας υπάρξεις, που θέλουν να φέρουν την ειρήνη στον γαλαξία. Όμως η θέα ενός ζωντανού Chozo είναι σπάνιο φαινόμενο, ειδικά όταν αυτό επιτίθεται στη Samus.

Στο trailer θα βρεις και πληροφορίες για τις ικανότητες και τα gadgets που θα έχει στη διάθεση της η Samus για να επιβιώσει στη νέα της περιπέτεια. Πρόκειται για τα Flash Shift, Pulse Radar, Grapple Beam, Ice Missile, Storm Missile, Cross Bomb, Speed Booster, Shinespark, και Screw Attack.

Τέλος θα περάσουν μπροστά από τα μάτια σου μερικές σημαντικές στιγμές του σεναρίου, με γιγαντιαία πλάσματα και τρομακτικά robots.

 

 

Με trailer συνόδευσε η Sony την κυκλοφορία του Ghost of Tsushima: Legends

Η Sony Interactive Entertainment και η Sucker Punch Productions δημοσίευσαν ένα trailer για το Ghost of Tsushima: Legends, με τίτλο “Prove Yourself in Rivals”. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το Ghost of Tsushima: Legends είναι το multiplayer mode των Ghost of Tsushima και Ghost of Tsushima Director’s Cut, που θα κυκλοφορεί και ως ανεξάρτητο παιχνίδι για PlayStation 5 και PlayStation 4 από τις 3 Σεπτεμβρίου 2021, με τιμή €19,99.

 

 

Με το ελάχιστο δυνατό περιεχόμενο το λανσάρισμα του eFootball της Konami

H Konami θα κυκλοφορήσει το eFootball, διάδοχο του Pro Evolution Soccer στις 30 Σεπτεμβρίου για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC.

Αρχικά στο παιχνίδι θα υπάρχουν μόνο εννέα ομάδες, οι: Arsenal, Barcelona, Bayern Munich, Corinthians Paulista, Flamengo, Juventus, Manchester United, River Plate, São Paulo και έξι στάδια: Camp Nou, Old Trafford, Allianz Stadium, Emirates Stadium, Allianz Arena και eFootball Stadium.

Θα μπορείς να παίξεις μόνο φιλικούς αγώνες είτε online είτε offline και θα υπάρχει υποστήριξη για cross-generation matchmaking (PS5 vs PS4 or Xbox Series X/S vs Xbox One).

Νέα modes αναμένονται με το πρώτο δωρεάν update που θα κυκλοφορήσει μέσα στο Φθινόπωρο. Όπως έχει κάνει γνωστό εδώ και καιρό η Konami, το eFootball θα είναι κατά βάση free to play, θα “χτίζεται” σταδιακά και εσύ θα μπορείς να επιλέγεις για αγορά μόνο εκείνα με τα οποία ασχολείσαι.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη