Τα αποτελέσματα της Κυριακής 29 Αυγούστου και το χάλκινο του Τσαπατάκη.

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Ένα μεγάλο όνειρο πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας για τον Παραολυμπιονίκη μας, Αντώνη Τσαπατάκη. Την πρόκριση του στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο SB4 πέτυχε έχοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση με χρόνο 1:42.36. Εκεί με μια εξαιρετική κούρσα κατέλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 1:40.20. Για λίγα δευτερόλεπτα δεν κατάφερε να πάρει τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο αλλά η επίδοση του ήταν εξαιρετική.

Ο συναθλητής του Κωνσταντίνος Καραούζας έμεινε εκτός τελικού έχοντας τη 12η επίδοση στα προκριματικά με χρόνο 2:04.19.

 

 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο Σε Τζον Φερνάντες κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό της σφαιροβολίας F53. Πέτυχε ένα νέο προσωπικό του ρεκόρ καθώς η βολή του μετρήθηκε στα 7 μέτρα και 63 εκατοστά.

Την 6η θέση κατάφερε να πάρει στη σφαιροβολία F20 η Ζωή Μαντούδη. Πέτυχε διπλό πανελλήνιο ρεκόρ με τη βολή της να μετριέται στα 13 μέτρα και 47 εκατοστά.

 

 

Τη θέση του στον τελικό των 200 μέτρων ελεύθερο S2 εξασφάλισε ο κολυμβητής Αριστείδης Μακροδημήτρης καθώς στη 2η προκριματική σειρά τερμάτισε 3ος με χρόνο 4.47.22. Εκεί μπόρεσε και πήρε την 7η θέση με επίδοση 4:44.53.

Στο τζούντο και στην κατηγορία -70 κιλά η αθλήτρια Θεοδώρα Πασχαλίδου πήρε την 7η θέση στους φετινούς αγώνες, αλλά στον αγώνα για τον β’ γύρο των ρεπεσάζ γνώρισε την ήττα από τη Μεξικάνα Λένια Φαμπιόλα Ρουβαλκάμπα Αλβάρεζ.

Στο τουρνουά μπότσια ο αθλητής μας Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη επικρατώντας με 9-0 της Άνα Κόστα εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση του. Στον 1ο όμιλο του μικτού ατομικού BC3 ο Πολυχρονίδης πέτυχε μια πολύ σημαντική επιτυχία.

Στη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου για το μικτό ατομικό BC3 στο μπότσια η σημαιοφόρος της Ελλάδας Άννα Ντέντα γνώρισε την ήττα από τον Ρώσο Λεγκοστάεφ με σκορ 8-2. Η Ελληνίδα αθλήτρια αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Γάλλο Σαμίρ Φαν Ντερ Μπέκεν.

Μια άτυχη προσπάθεια για τον πρωταθλητή Μιχάλη Σεϊτη καθώς αμέσως μετά την εκκίνηση και αφού πήγε να χάσει την ισορροπία του δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό των 100 μέτρων Τ64. Παρόλα αυτά κατάφερε να κάνει προσωπικό φετινό ρεκόρ με 11.66 έχοντας πάρει τη 13η θέση στα προκριματικά. Ο αθλητής από τη Ρόδο δείχνει για άλλη μια φορά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Μπορείς να δεις ακόμη