Τα must εργαλεία για σπιτικά μαστορέματα

by Aggeliki Tsoukana

Τα μαστορέματα στο σπίτι δεν τελειώνουν ποτέ. Για να μην μένεις άπραγος, ιδιαίτερα όταν προκύπτουν ανάγκες μικρών επιδιορθώσεων ή έκτακτα περιστατικά σε ώρες που δεν είναι εύκολο να βρεις επαγγελματία τεχνίτη, θα πρέπει να είσαι εξοπλισμένος.

Αν πιάνει το χέρι σου καλώς, αν όχι, αξίζει να προσπαθήσεις για τις πολύ βασικές εργασίες στο σπίτι σου, αρκεί να έχεις τα σωστά εργαλεία.

Τα μαστορέματα για κάποιους μπορεί να είναι βαρετά, για άλλους όμως αποτελούν μια δημιουργική απασχόληση.

Με τα κατάλληλα εργαλεία διευκολύνεις τη ζωή σου και αξιοποιείς ευχάριστα τον χρόνο σου κάνοντας μερεμέτια.

Οι εργασίες είναι δημιουργικές και η έκβασή τους σε αποζημιώνει, καθώς το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα αποκλειστικά δικό σου κατόρθωμα.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για να ξεκινήσεις να φτιάχνεις πράγματα μόνος σου είναι να προμηθευτείς τα κατάλληλα εργαλεία για να ξεκινήσεις. Keep in mind: Όταν μιλάμε για βασικές κατασκευές, δεν χρειαζόμαστε πολύ εξεζητημένα εργαλεία.

Με τον βασικό εξοπλισμό που θα προμηθευτείς, μπορείς να επιδιορθώσεις κατασκευές όπου έχουν π.χ. χαλαρώσει οι βίδες και γενικά να προχωρήσεις σε βασικές επισκευές. Αν είσαι λάτρης των DIY κατασκευών, τότε θα χρειαστείς κάποια πιο εξειδικευμένα εργαλεία. Μην ξεχνάς ωστόσο πως, όπως όλα στη ζωή, έτσι και το DIY έχει όρια. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο επαγγελματίας.

Η λίστα των εργαλείων και για απλές και για DIY εργασίες περιλαμβάνει ηλεκτρικά κατσαβίδια, δράπανο, πριόνια, πολυεργαλείο, σέγες, εργαλεία χειρός, φακοί κτλ.

Ας δούμε τα απολύτως απαραίτητα…

 

 

Τα βασικά αξεσουάρ…

Μην ξεχάσεις ότι προτού ξεκινήσεις τις εργασίες θα χρειαστείς τα απαραίτητα αξεσουάρ και εξαρτήματα που έχει πάντα στο βαλιτσάκι του ένας μάστορας.

Παραθέτουμε τα πιο must: Κοπίδι, μέτρο, φακό, κατσαβιδάκια ακριβείας, τηλεσκοπική σκάλα, προστατευτικά γυαλιά, τρυπάνια, εργαλειοθήκη, σετ άλλεν με εξάγωγα κλειδιά.

 

Δράπανο

Σίγουρα θα χρειαστεί κάποια στιγμή να τρυπήσεις τον τοίχο για κάποιο ράφι, για τη βάση μίας νέας τηλεόρασης κτλ. Η διαδικασία είναι απλή αρκεί να διαθέτεις το σωστό εργαλείο.

Με το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο EasyImpact 570 της Bosch, το τρύπημα δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολο! Λόγω του ασυναγώνιστου μικρού βάρους και του συμπαγούς, εργονομικού σχεδιασμού του, ο χειρισμός του εργαλείου είναι ιδιαίτερα απλός! Είναι ιδανικό για τρύπημα σε ξύλο, μέταλλο και μπετόν, με ισχύ τα 570 watt.

Mεταφέρεται εύκολα και αποθηκεύεται σε δικό του βαλιτσάκι, ενώ λειτουργεί με ρεύμα.

Αν επιθυμείς περισσότερη αυτονομία, χωρίς καλώδια, προμηθεύσου το επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας Easydrill 18V-38 Bosch. Είναι ένα μικρό αλλά αρκετά δυνατό κατσαβίδι που παρέχει άνετο χειρισμό ακόμα και σε στενούς χώρους, ιδανικό για οικιακούς χρήστες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών ενώ είναι κατάλληλο για μέγιστη διάτρηση έως 30mm και μέγιστη ροπή τα 38nm. Η συσκευασία περιλαμβάνει ένα ταχυφορτιστή, μια μπαταρία 2Ah και πλαστικό βαλιτσάκι μεταφοράς.

 

Κατσαβίδι

Με το κατσαβίδι μπαταρίας Bosch IXO VI-Classic, αποκτάς πλήρη έλεγχο στις εργασίες βιδώματος με συνεχή έλεγχο της ταχύτητας για καλύτερα αποτελέσματα σε ευαίσθητα υλικά. Διαθέτει, ένδειξη μπαταρίας 3 LED, διπλή επιλογή φόρτισης με Micro-USB, πρακτικό αρχικό σετ κατσαβιδόλαμων, πρακτικό και άνετο κουτί φύλαξη IXO και μπαταρία ιόντων λιθίου. Αγόρασες κάποιο έπιπλο για το σπίτι και χρειάζεται να το στήσεις; Θέλεις να βιδώσεις κάποιο ντουλάπι ή κάποια βίδα που έχει λασκάρει; Τότε με το μικρό ηλεκτρικό κατσαβίδι θα γλιτώσεις κόπο και χρόνο έναντι του παραδοσιακού χειροκίνητου κατσαβιδιού. Αν θες να έχεις πολλές επιλογές σε μεγέθη “μύτης” για οποιαδήποτε εργασία και να το έχεις πάντα στην… τσέπη σου, τότε το pushdrive κατσαβίδι της Bosch αποτελεί μία αξιόπιστη λύση.

 

DYI

Αν πάλι θέλεις να κόψεις κάτι ή ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια δική σου κατασκευή, τότε σίγουρα θα χρειαστείς τη σέγα.

Η Black & Decker Solo12V σέγα με USB φόρτιση (Χωρίς Μπαταρία) κόμπακτ και ελαφριά προσφέρει τη μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη χρήση. Διαθέτει ικανότητα κοπής ίσιων και καμπυλωτών γραμμών πάνω στα υλικά, σκανδάλη μεταβλητής ταχύτητας για αυξημένο έλεγχο και καλύτερη ποιότητα κοπής, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης λαμών.

Αν θέλεις να δώσεις νέα πνοή σε ένα παλιό έπιπλο του σπιτιού σου ή να ανανεώσεις το χρώμα πχ από τα κάγκελα της βεράντας, τότε ένα must εργαλείο είναι το τριβείο.

Με το Παλμικό Τριβείο Bosch PSS 200 AC επιτυγχάνεις υψηλότατη ποιότητα λείανσης σε μεγάλες επιφάνειες ξύλου και μετάλλου! Αναμορφώνεις και κάνεις σαν καινούργια όλα τα ξύλινα ή μεταλλικά αντικείμενα/μικροέπιπλα που δεν θέλεις να αποχωριστείς, ενώ παράλληλα κάνεις την απαραίτητη συντήρηση που χρειάζονται κάποιες επιφάνειες.

Για δημιουργία μοναδικών κατασκευών σε χαρτί, πλαστικό, κεραμικά, μέταλλα και ξύλο, το πιστόλι θερμοκόλλησης GluePen της Bosch θα γίνει το αγαπημένο σου gadget. Xάρη στο πρακτικό σχήμα στυλό και στη λειτουργία μπαταρίας χωρίς καλώδιο είναι το ιδανικό εργαλείο για δουλειές στο σπίτι, για την εξάσκηση ενός χόμπι, όπως π.χ. ο μοντελισμός αλλά και για DIY κατασκευές από ερασιτέχνες.

Για πιο… εξειδικευμένες δουλειές ο Bosch γωνιακός τροχός PWS 850-125 με κινητήρα 850W, είναι ιδανικός για κοπή και τρόχισμα μετάλλου και δομικών υλικών. Διαθέτει, προστασία επανεκκίνησης για να εμποδίζει την αυτόματη επανεκκίνηση του εργαλείου μετά από μια διακοπή του ρεύματος ή τυχαίας απώλειας ισχύος, κλείδωμα του άξονα όταν δε βρίσκεται σε λειτουργία και επιτρέπει την εύκολη αλλαγή εξαρτημάτων χωρίς κλειδί. Τέλος, το σύστημα προστασίας σκόνης, προσφέρει μεγαλύτερο χρόνο ζωής σε συνθήκες βαριάς σκόνης.

Ξεκόλλησε η ταπετσαρία; Ξέφτισε κάποιο κομμάτι από το ύφασμα του καναπέ ή της καρέκλας; Με ένα πολύ συγκεκριμένο εργαλείο η επιδιόρθωση γίνεται παιχνιδάκι. Για τη στερέωση/σταθεροποίηση μαλακών ή λεπτών υλικών σε ξύλο υπάρχει η άνεση και η ευελιξία που σου προσφέρει το καρφωτικό ρεύματος PTK 14 EDT της Bosch!

Απλές εργασίες στο σπίτι όπως τρύπημα τοίχου, σύνθεση επίπλου, αναπαλαίωση παλαιών αντικειμένων, βάψιμο, κοπή ξύλου και μετάλλου κ.ά. γίνονται πλέον εξαιρετικά απλές, αρκεί να έχεις τα σωστά εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιείς με ασφάλεια για κάθε λογής μαστόρεμα στον χώρο σου.

Στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ θα βρεις μία ευρεία γκάμα εργαλείων για μαστορέματα σε πολύ οικονομικές τιμές για να γίνεις ο απόλυτος μάστορας στο σπίτι σου. Από ηλεκτρικά δράπανα, κατσαβίδια ρεύματος/επαναφορτιζόμενα, πριόνια, σέγες, τροχούς, και μικρότερα gadgets που δεν πρέπει να λείπουν απο την εργαλειοθήκη σου.

Οργανώσου, προμηθεύσου τα απαραίτητα και καλά μαστορέματα…

Μπορείς να δεις ακόμη