The Legend of Zelda: Skyward Sword HD – H επιστροφή μιας επικής περιπέτειας

by Aggeliki Tsoukana

 

Δέκα χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία στο Wii, το The Legend of Zelda: Skyward Sword επιστρέφει κοντά μας μέσα από την έκδοση The Legend of Zelda: Skyward Sword HD για το Nintendo Switch. Και έτσι, μας δίνεται για μια ακόμα φορά η δυνατότητα να ζήσουμε την -χρονολογικά- πρώτη περιπέτεια του Link, και να βυθιστούμε στον μαγευτικό κόσμο της θρυλικής action adventure σειράς.

Στο The Legend of Zelda: Skyward Sword HD η Nintendo προσφέρει ένα origin story όλης της σειράς, αφού στήνεται το σκηνικό για την προέλευση του θρυλικού Master Sword και διαφόρων χαρακτήρων που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε άλλα παιχνίδια της σειράς. Το σενάριο είναι στημένο στον παραμυθένιο κόσμο του Skyloft, ένα ιπτάμενο νησί, όπου οι άνθρωποι ζουν ψηλά στον ουρανό αποκομμένοι από την επιφάνεια του πλανήτη.

Καθώς ο Link ετοιμάζεται για την τελετή αποφοίτησης από την Ακαδημία Ιπποτών, ένας τυφώνας εμφανίζεται από το πουθενά, ρίχνει την Zelda από το νησί στην επιφάνεια της Γης, και ο Link βουτάει και αυτός προς το άγνωστο, με στόχο να τη σώσει. Αυτή η βουτιά θα είναι η έναρξη μιας επικής περιπέτειας, δεκάδων ωρών, που θα σε φέρουν μπροστά σε σκοτεινά και δυσπρόσιτα μπουντρούμια, παράξενες φιγούρες εχθρών, πανέμορφες τοποθεσίες και ένα υπέροχο σενάριο, που θα σε καθηλώσει.

 

 

Το The Legend of Zelda: Skyward Sword είναι μεν ένα παλιό παιχνίδι, αλλά η Nintendo φρόντισε να το ανανεώσει σημαντικά και σε πολλούς τομείς, ώστε να έρθει στο σήμερα ομορφότερο και πιο εντυπωσιακό από ποτέ. Από τη βελτιωμένη ανάλυση στην εικόνα, τον αυξημένο ρυθμό απεικόνισης των καρέ κίνησης, αλλά και τις γενικότερες βελτιώσεις στα γραφικά, μέχρι τον ανανεωμένο χειρισμό και την υπέροχη μουσική, το The Legend of Zelda: Skyward Sword HD είναι ένα αριστούργημα του gaming, που στέκεται σήμερα τόσο ψηλά όσο και όταν είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2011.

Ειδικά στον τομέα του χειρισμού έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις, με διπλό σύστημα ελέγχου. Το αρχικό, που βασιζόταν σε motion controls, έχει εφαρμοστεί εκ νέου και βασίζεται στις λειτουργίες κίνησης των JoyCons, κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να χειριστείς το σπαθί του Link κινώντας τα χέρια σου σχεδόν όπως θα έκανες και στην πραγματικότητα! Ωστόσο, αν προτιμάς έναν πιο συμβατικό χειρισμό, τότε οι κινήσεις που βασίζονται στην ανίχνευση κίνησης περνούν στους μοχλούς των JoyCons για να σου προσφέρουν μια πιο κλασική αίσθηση ελέγχου του ήρωά σου.

Αλλά ό,τι και αν διαλέξεις, όποιο σύστημα ελέγχου του Link και αν προτιμήσεις, το The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, η ίσως πιο σημαντική και σπουδαία κυκλοφορία του Nintendo Switch για το φετινό καλοκαίρι, θα σου προσφέρει ένα επικό ταξίδι στον κόσμο της Hyrule που θα σου μείνει αξέχαστο.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη