Tα 5 καλύτερα σνακ για την παραλία

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Έτοιμοι για παραλία; Μαζί με τις πετσέτες και τα αντηλιακά θυμήσου να προσθέσεις στην τσάντα του μπάνιου, παγωμένο νερό και κι ένα μικρό σνακ που θα σε κρατήσει μέχρι το επόμενο γεύμα της ημέρας.

Η θάλασσα, οι βουτιές κι οι ρακέτες συχνά ανοίγουν την όρεξη κι επειδή η ώρα του φαγητού αργεί ακόμα, θέλεις να βάλεις στο στόμα σου κάτι μικρό για να κρατηθείς μέχρι να καθίσεις στο τραπέζι. Οι παρακάτω 5 κατηγορίες σνακ είναι οι ιδανικές γιατί αφενός μεταφέρονται εύκολα και με ασφάλεια στην παραλία αφετέρου δεν θα σε επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες που θα σε κάνουν να μετανιώσεις πικρά. Ένα μίνι ψυγειάκι με παγοκύστες θα βοηθήσει να κρατηθούν δροσερά και φρέσκα.

 

 

1. Φρούτα και λαχανικά

Η αφθονία των φρούτων το καλοκαίρι είναι πραγματικά μεγάλη. Όμως κάποια φρούτα δεν βολεύουν να τα πάρεις μαζί σου στην παραλία γιατί χρειάζονται μαχαίρι στο καθάρισμα, σε λερώνουν καθώς τα καθαρίζεις, νερουλιάζουν με τη ζέστη, οξειδώνονται αν τα πάρεις μαζί σου κομμένα κλπ. Κάποια άλλα όμως, καθαρίζονται εύκολα χωρίς μαχαίρι ή τρώγονται με τη φλούδα τους. Πριν τα βάλουμε στην τσάντα λοιπόν, τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε καλά και δεν ξεχνάμε να πάρουμε μαζί και μια δεύτερη σακουλίτσα για τα κουκούτσια, τις φλούδες, τα κοτσάνια κλπ. Τα πιο κατάλληλα λοιπόν φρούτα για την παραλία είναι τα εξής:

Μπανάνες, ροδάκινα, νεκταρίνια, σταφύλια, κεράσια, βερίκοκα.

Από λαχανικά, τα ντοματίνια και τα αγγουράκια είναι πολύ καλή ιδέα, τρώγονται ολόκληρα χωρίς να χρειάζονται καθάρισμα ή κόψιμο και συνδυάζονται με παξιμαδάκια, γκοφρέτες, κριτσίνια κλπ.

 

 

2. Ξηροί καρποί και ξερά φρούτα

Οι ξηροί καρποί όταν είναι καθαρισμένοι και τα ξερά φρούτα είναι μια πρώτης τάξεως ιδέα για σνακ που μεταφέρονται εύκολα μέσα σε ένα σακουλάκι ή σε ένα μπολ με καπάκι. Δεν λερώνουν, δεν πιάνουν τόπο και σε λογικές ποσότητες μόνο οφέλη μας παρέχουν. Μερικές μόνο ιδέες είναι οι παρακάτω γιατί η ποικιλία είναι ατελείωτη:

Αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, κάσιους, φιστίκια, στραγάλια, σταφίδες, ξερά σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, κράνμπερις κλπ.

 

 

3. Ρυζογκοφρέτες και υγιεινά αρτοποιήματα

Οι γκοφρέτες ρυζιού ή καλαμποκιού, τα παξιμαδάκια ολικής άλεσης, τα κριτσινάκια και τα κράκερς είναι πολύ καλή περίπτωση σνακ. Συνδυάζονται εύκολα με φρούτα και λαχανικά, αντέχουν στη ζέστη και δεν πιάνουν πολύ χώρο στην τσάντα. Επιπλέον μεταφέρονται εύκολα σε σακούλα ή μπολ.

 

 

4. Τοστ

Ένα ψημένο τοστ με τυρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο τρώγεται ευχάριστα και κρύο, αντέχει αρκετή ώρα και πιάνει ελάχιστο χώρο στην τσάντα.

 

 

6. Υγιεινά σνακ

Παστέλια, μπάρες δημητριακών και ενέργειας είναι μια καλή και εύκολη λύση για ώρα ανάγκης.

Μπορείς να δεις ακόμη