Την έχεις δει series lover; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε μήνα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες σειρές που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τα κανάλια και τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ (ΣΚΑΪ)

Το θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση μετά από 47 χρόνια σε μια σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών της εταιρείας JK PRODUCTIONS – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
Η νέα δραματική σειρά, έκανε την πρεμιέρα της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου με σκηνοθέτη τον Σπύρο Μιχαλόπουλο και σεναριογράφους τη Γιάννα Κανελλοπούλου και τον Άγγελο Χασάπογλου.

Η ιστορία των «Πανθέων» ξεκινά το 1939. Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα και αυτό θα σοκάρει τα παιδιά του.

Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιού του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο.

Ο καιρός περνάει. Οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων.

Αξίζει να αναφέρουμε το εξαιρετικό cast των ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι: Κάτια Δανδουλάκη (η οποία συμμετείχε και στην πρωτότυπη σειρά), Έλενα Τοπαλίδου, Αθήνα Μαξίμου, Μέλια Κράιλινγκ (η Ελληνίδα ηθοποιός που τη γνωρίσαμε ως “Σοφία” στο “Emily in Paris”), Μιχάλης Σαράντης, Αιμίλιος Χειλάκης, Θανάσης Κουρλαμπάς και σε guest συμμετοχή ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

 

 

Η ΜΑΓΙΣΣΑ (ΑΝΤ1)

Η πολυαναμενόμενη δραματική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης που ζήτησε το Netflix είναι η «Η Μάγισσα». Η νέα παραγωγή από τους δημιουργούς της σειράς «Άγριες Μέλισσες» έκανε την πρεμιέρα της στις 25 Σεπτεμβρίου στον ΑΝΤ1 σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου, με τη Μελίνα Τσαμπάνη και τον Πέτρο Καλκόβαλη να έχουν αναλάβει στο σενάριο. Μια υπερπαραγωγή 12 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει το χτίσιμο ενός πύργου 10 μέτρων, από ειδική πέτρα φερμένη από την Γερμανία και ως σκηνικά δεκάδες ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους για τις ανάγκες της σειράς, που χαρακτηρίζονται για την παραμικρή λεπτομέρεια.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην αδούλωτη Μάνη, λίγο πριν την Ελληνική Επανάσταση (1817) όπου δύο αντίπαλα σόγια του Πόρτο Κάγιο της Νότιας Προσηλιακής Μάνης, οι Καπετάνιοι Λασκαραίοι και οι πειρατές Γερακάρηδες, είναι πλέον ενωμένα μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους.

Η Θεοφανώ (Μάγισσα), η οποία μεγάλωσε σε μοναστήρι, μέσα από κάποια οράματα που έχει κατά καιρούς και που τα γεγονότα την καλούν να ερμηνεύσει, θα τους οδηγήσει στην αλήθεια προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποφύγει το στίγμα της μάγισσας.

Πρωταγωνιστούν οι: Έλλη Τρίγγου, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Τάσος Νούσιας, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νίκος Ψαρράς, Αναστάσης Ροϊλός. Στον ρόλο της Κυπριανής , η Θέμις Μπαζάκα.

 

 

LUPIN PART 3 (NETFLIX)

Η τρίτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς μυστηρίου των George Kay και Francois Uzan θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 5 Οκτωβρίου.

Η ιστορία ακολουθεί τον επαγγελματία κλέφτη Assane Diop, τον μοναχογιό ενός μετανάστη από τη Σενεγάλη που είχε έρθει στη Γαλλία για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή για το παιδί του. Ο πατέρας του Assane παγιδεύεται για την κλοπή ενός ακριβού διαμαντένιου περιδέραιου από τον εργοδότη του, τον πλούσιο και ισχυρό Hubert Pellegrini και κρεμιέται στο κελί της φυλακής του από ντροπή, αφήνοντας ορφανό τον έφηβο Assane. Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, εμπνευσμένος από ένα βιβλίο για τον τζέντλεμαν κλέφτη Arsene Lupin που του είχε δώσει ο πατέρας του στα γενέθλιά του, ο Assane προσπαθεί να εκδικηθεί  την οικογένεια Pellegrini και να εκθέσει τα εγκλήματα του Hubert, χρησιμοποιώντας το χάρισμα του και τη μαεστρία του στην κλοπή.

Τώρα κρυμμένος, ο Assane πρέπει να μάθει να ζει μακριά από τη γυναίκα του και τον γιο του. Με τα βάσσανα που υπομένουν εξαιτίας του, ο Assane δεν αντέχει άλλο και αποφασίζει να επιστρέψει στο Παρίσι για να τους κάνει μια τρελή πρόταση: να φύγουν από τη Γαλλία και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή αλλού. Όμως τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν είναι ποτέ μακριά και μια απροσδόκητη επιστροφή θα ανατρέψει τα σχέδια του.

 

 

THE FALL OF THE HOUSE OF USHER (NETFLIX)

Μια επερχόμενη δραματική σειρά γοτθικού τρόμου, που δημιουργήθηκε από τον Mike Flanagan είναι το “The Fall of the House of Usher”. Βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα και σε άλλα έργα του Edgar Allan Poe, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα παγκοσμίως στο Netflix στις 12 Οκτωβρίου με οκτώ επεισόδια.

Η ιστορία ξεκινά με τον Auguste Dupin που καλείται σε ένα ερειπωμένο κτήμα για μια τελική συνάντηση με τον εξαθλιωμένο Roderick Usher. Καθώς ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος του και στοιχειωμένος από φρικτά οράματα της ταχέως φθίνουσας γραμμής αίματος του, ο Roderick εξιστορεί την άνοδο και την πτώση του πλούτου του Usher, τη βασιλεία του Fortunato Pharmaceutical και την κατάρα που έχει καταδικάσει ολόκληρη την οικογένειά του σε φρικτές απώλειες ζωών.

 

 

CAPTAIN LASERHAWK: A BLOOD DRAGON REMIX (NETFLIX)

Το Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix είναι ένα πρωτότυπο anime που παρουσιάζει το alter ego χαρακτήρων της Ubisoft και περιλαμβάνει πολλές αναφορές στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Δημιουργός και εκτελεστικός παραγωγός είναι ο Adi Shankar. Οι Helene Juguet, Hugo Revon και Gerard Guillemot κάνουν την παραγωγή για την Ubisoft Film & Television και το Bobbypills είναι το στούντιο των κινουμένων σχεδίων, με τον Mehdi Leffad να είναι ο σκηνοθέτης. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 19 Οκτωβρίου.

Το σενάριο διαδραματίζεται σε μια εναλλακτική εκδοχή του 1992 στη χώρα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως ΗΠΑ και ονομάζεται τώρα Εδέμ, μια τεχνοκρατία που κυβερνάται από την προπαγάνδα και τη διαφθορά. Ο υπερπατριώτης – cyborg Dolph Laserhawk μόλις προδόθηκε από τον έρωτα της ζωής του και κλείστηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Supermaxx της Eden. Στιγματισμένος ως δημόσιος κίνδυνος, αναγκάζεται να ηγηθεί μιας ομάδας αποστασιοποιημένων επαναστατών σε επικίνδυνες μυστικές αποστολές για να επιβιώσει, προσπαθώντας ταυτόχρονα να καταλάβει αν αξίζει ο αγώνας του σε μια κοινωνία όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

 

 

LOKI SEASON 2 (DISNEY+)

Σύντομα έρχεται ο δεύτερος κύκλος της αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς Loki, που είναι βασισμένη στον ομώνυμο χαρακτήρα των Marvel Comics. Η δεύτερη σεζόν είναι προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου του 2023. Αποτελείται από έξι επεισόδια και είναι μέρος της πέμπτης φάσης του MCU.

Τα γεγονότα ξεκινούν μετά το συγκλονιστικό φινάλε της πρώτης σεζόν, όταν ο Loki βρίσκεται σε μια μάχη για την ψυχή της Time Variance Authority. Μαζί με τον Mobius, τον HunterB-15 και μια ομάδα νέων και παλιών χαρακτήρων, ο Loki πλοηγείται σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο και όλο και πιο επικίνδυνο multiverse, όπου αναζητά τη Sylvie, τη Judge Renslayer, τη Miss Minutes και την αλήθεια του τι σημαίνει να έχεις ελεύθερη βούληση και ένδοξο σκοπό.

 

 

GOOSEBUMPS (DISNEY+)

Επερχόμενη κωμική αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά τρόμου που αναπτύχθηκε από τους Rob Letterman και Nickolas Stoller για το Disney+ και το Hulu. Βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του R. L.Stine. Το Goosebumps έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου στο Disney+ και στο Hulu ταυτόχρονα ως μέρος των “Hallowstream” και “Huluween”, αντίστοιχα.

Αυτή η νέα σειρά ακολουθεί μια ομάδα πέντε μαθητών γυμνασίου που εξαπολύουν κατά λάθος υπερφυσικές δυνάμεις στην πόλη τους και πρέπει να εργαστούν όλοι μαζί για να για τις ξανασυγκεντρώσουν και να ερευνήσουν τον τραγικό θάνατο ενός εφήβου που ονομάζεται Χάρολντ Μπιντλ, τρεις δεκαετίες νωρίτερα. Πέρα από τις φιλίες, τις αντιπαλότητες και το παρελθόν μεταξύ τους, μαθαίνουν πολλά για τα εφηβικά σκοτεινά μυστικά των δικών τους γονιών στην πορεία.

 

 

THE LOVERS (NOVACINEMA 4)

Οι Εραστές (The Lovers) είναι μια τηλεοπτική σειρά του Sky Atlantic με πρωταγωνιστές τους Johnny Flynn και Roisin Gallagher. Το σενάριο έχει γράψει ο David Ireland και η σκηνοθεσία ανήκει στον Justin Martin για λογαριασμό των Drama Republic και Sky Studios. Μία δραματική κωμωδία για όσους εκτιμούν τη ρομαντική ένταση και τη συναισθηματική σύγκρουση.

Η Janer είναι μια σκανδαλώδης, ξεκαρδιστική εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ του Belfast που δεν νοιάζεται για τίποτα, συμπεριλαμβανομένης της ζωής της. Ο Seamus είναι ένας όμορφος, εγωκεντρικός, πολιτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας με μια τέλεια ζωή στο Λονδίνο και μια διάσημη φίλη. Όταν συναντιούνται απροσδόκητα, συγκρούονται αμέσως αλλά ταυτόχρονα τους ενώνει μια άρρηκτη έλξη του ενός για τον άλλον.

 

 

LESSONS IN CHEMISTRY (APPLE TV+)

To Lessons in Chemistry θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου στο Apple Tv +. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο και στην εκτελεστική παραγωγή βρίσκεται η βραβευμένη με Όσκαρ Brie Larson. Είναι ένα δράμα που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Βonnie Garmus, που μετέφερε στην τηλεόραση ο δημιουργός και σκηνοθέτης Lee Eisenberg.

Τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του 1950, η σειρά ακολουθεί την Elizabeth Zott (όπου υποδύεται η Larson), της οποίας το όνειρο να γίνει επιστήμονας έχει τεθεί σε αναμονή καθώς ζει σε μια πατριαρχική κοινωνία. Όταν η Elizabeth απολύεται από το εργαστήριο της, δέχεται μια δουλειά ως παρουσιάστρια σε τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής και ξεκινά να διδάξει σε ένα έθνος με παραμελημένες νοικοκυρές και στους άντρες που ξαφνικά ακούνε πολλά περισσότερα από συνταγές.

 

 

NOLLY (COSMOTE TV PLUS)

Ένα δράμα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Μια επερχόμενη, ολοκαίνουργια μίνι σειρά που περιστρέφεται γύρω από την ασυνήθιστη απόλυσή της Nolly Gordon η οποία έγινε πρωτοσέλιδο. Δημιουργήθηκε  και γράφτηκε από τον Russel T Davies σε σκηνοθεσία του Peter Hoar, με πρωταγωνίστρια την Helena Bonham Carter.

Η σειρά ακολουθεί την ιστορία της θρυλικής τηλεοπτικής σταρ Noele Gordon, από τα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας της στον χώρο της βρετανικής σαπουνόπερας έως την ξαφνική απόρριψή της από ένα σύστημα που αρχικά τη λάτρεψε και τελικά την πρόδωσε.

 

 

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία εικόνας και ήχου επιλέγοντας μια 8K smart TV. Η διασκέδαση, η συγκίνηση, η επικοινωνία και η χαλάρωση στο απόγειο, με ζωντανά χρώματα, ρεαλιστικό ήχο και υψηλές ταχύτητες. Άλλαξε μια για πάντα το σαλόνι σου με τον Κωτσόβολο, τον No1 προορισμό για το Σπίτι σου.

Μπορείς να δεις ακόμη