Την έχεις δει series lover; Καλά κάνεις!

by Manos Kavvalos

Κάθε μήνα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες σειρές που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τα κανάλια και τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

SHOGUN (DISNEY+)

Μια πρωτότυπη προσαρμογή του best seller μυθιστορήματος του James Clavell, από τους δημιουργούς  Rachel Kondo και Justin Marks, η οποία έλαβε θετικές κριτικές κυρίως για το πόσο πιστά ακολουθεί την ιστορία. Τόσο διεισδυτικό όσο και διασκεδαστικό  το Shogun είναι μια εκπληκτική δραματική αναδημιουργία ενός πολύ διαφορετικού κόσμου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano, Takehiro Hira, Tommy Bastow, Fumi Nikaido. Τα τρία πρώτα επεισόδια είναι διαθέσιμα στο Disney + και τα υπόλοιπα επτά θα κυκλοφορούν εβδομαδιαία, κάθε Τρίτη.

Το Shogun διαδραματίζεται στην Ιαπωνία το έτος 1600 στις απαρχές του εμφυλίου πολέμου που καθόρισε έναν ολόκληρο αιώνα. Ο Λόρδος Yoshii Toranaga παλεύει για τη ζωή του καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων συσπειρώνονται εναντίον του. Όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο εντοπίζεται εγκαταλελειμμένο σε ένα κοντινό ψαροχώρι, ο Άγγλος καπετάνιος του, John Blackthorne, φέρνει μυστικά που μπορούν να βοηθήσουν τον Toranaga να ανατρέψει τις ισορροπίες της εξουσίας και να καταστρέψει την τρομακτική επιρροή των εχθρών του Blackthorne – τους Ιησουίτες ιερείς και τους Πορτογάλους εμπόρους. Η μοίρα του Toranaga και του Blackthorne δένεται άρρηκτα με την μεταφράστριά τους, Toda Mariko, μια μυστηριώδη χριστιανή αριστοκράτισσα και τελευταία απόγονο μιας ντροπιασμένης οικογένειας. Ενώ υπηρετεί τον κύριό της μέσα σε αυτό το γεμάτο πολιτικό τοπίο, η Mariko πρέπει να βρει τις ισορροπίες μεταξύ της νέας συμμαχίας της με τον Blackthorne, την αφοσίωσή της στην πίστη που την έσωσε και το καθήκον της απέναντι στον εκλιπόντα πατέρα της.

 

 

RAVEN’S HOME SEASON 5 (DISNEY+)

Η επιτυχημένη κωμωδία “Raven’s Home”, των δημιουργών Michael Poryes και Susan Sherman ακολουθεί τις περιπέτειες της Raven Baxter και του γιου της Booker, ο οποίος έχει κληρονομήσει τις ίδιες ψυχικές ικανότητες με τη μητέρα του. Στην σειρά πρωταγωνιστούν οι Raven Symone, Issac Ryan Brown, Navia Robinson, Jason Maybaum, Sky Katz και Anneliese van der Pol για τις πρώτες τέσσερις σεζόν. Οι Raven Symone και Issac Ryan Brawn επέστρεψαν για την πέμπτη σεζόν δίπλα στους Mykal Michelle Harris, Felix Avitia, Emmy Liu Wang και Rondell Sheridan.

Οι καλύτερες φίλες Raven και Chelsea είναι ξανά μαζί και μεγαλώνουν τα τρία τους παιδιά κάτω από την ίδια στέγη. Τα δίδυμα της Raven, Booker και Nia και ο 9 χρονών γιος της Chelsea, Levi, περιηγούνται σε ένα χαοτικό αλλά διασκεδαστικό νοικοκυριό που συχνά περιλαμβάνει τον καλύτερο φίλο των διδύμων και τη γειτόνισσα Tess. Η Raven ακόμα έχει αναλαμπές για το μέλλον, όμως δεν είναι η μόνη στην οικογένεια και ο Booker έχει την ίδια ικανότητα. Ενώ το μέλλον δεν είναι πάντα ξεκάθαρο, το βιώνουν, όπως και να έχει η κατάσταση, όλοι μαζί σαν μια ευτυχισμένη οικογένεια.

 

 

AVATAR: THE LAST AIRBENDER (NETFLIX)

Το Avatar: The Last Airbender είναι μια σειρά live action και φαντασίας που αναπτύχθηκε από τον παραγωγό και σεναριογράφο Albert Kim. Πρόκειται για ένα remake της αγαπημένης σειράς κινουμένων  σχεδίων του Nickelodeon και έκανε πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου στο Netflix.

Στην σειρά πρωταγωνιστούν  οι ηθοποιοί: Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu, Paul Sun- Hyung Lee, Ken Leung, και Daniel Dae Kim.

Το σενάριο θα σε ταξιδέψει σε έναν ασιατικό κόσμο κατεστραμμένο από τον πόλεμο, όπου οι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να “δαμάσουν “ ένα από τα τέσσερα κλασικά στοιχεία: Νερό, Γη, Φωτιά ή Αέρα. Ο Aang είναι o “Avatar“, o μόνοw ικανό να τιθασεύσει όλα τα στοιχεία και προορίζεται να φέρει ειρήνη στον κόσμο και να το γλιτώσει από το έθνος της Φωτιάς. Με τους νέους του συντρόφους Katara και Sokka, o Aang ξεκινά να κυριαρχήσει στα στοιχεία ενώ τον καταδιώκει ο εξόριστος πρίγκιπας του Έθνους της φωτιάς Zuko, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει την τιμή του αιχμαλωτίζοντας τον Avatar.

 

 

ΤΟ ΣΗΜΑ (NETFLIX)

“Το Σήμα” γνωστό και ως “Das Signal”  είναι μια γερμανική διαστημική σειρά μυστηρίου με τέσσερα μέρη έτοιμη για streaming στο Netflix. Το σενάριο επιμελήθηκαν οι: Florian David Fitz, Nadine Gottmann και Kim Zimmermann.

Πρωταγωνιστούν οι: Florian David Fitz, Peri Baumeister, Yuna Bennett, Nilam Farooq, Katharina Schuttler, Katharina Thalbach, Uwe Preuss, Meret Becker, Sheeba Chadha, Seumas F. Sargent, Janina Elkin.

Η Paula, μια νεαρή μητέρα μιας κωφής κόρης και σύζυγος του καθηγητή ιστορίας Sven επιλέγεται να πετάξει στο διάστημα ως η πρώτη Γερμανίδα, μέσω του ιδρύματος ενός Ινδού δισεκατομμυριούχου. Εκεί ανακαλύπτει κάτι ανήκουστο και αφού επιστρέφει στη Γη, εξαφανίζεται από τα ραντάρ μαζί με το αεροπλάνο. Τα μέλη της διαστημικής αποστολής αγνοούνται και η οικογένεια της Paula έχει απελπιστεί. Ο Sven και ο Charlie αναρωτιούνται πως συνέβη αυτή η εξαφάνιση και προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς ήθελε να τους πει στο τελευταίο της τηλεφώνημα. Ο Sven και η κόρη του βρίσκονται τώρα ανάμεσα στους συγγενείς των επιβατών, στην αστυνομία, στον στρατό και σε κάποια ομοσπονδιακή υπηρεσία που έχουν κατακλύσει το σπίτι τους.

 

ΜΙΑ ΜΕΡΑ (NETFLIX)

Η νέα ρομαντική σειρά που έχει σκηνές από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από  καλοκαιρινές διακοπές στην Πάρο, χαρίζοντας παγκόσμια αναγνώριση στο κυκλαδίτικο νησί είναι το “Μια μέρα “ή “One day”. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του David Nicolls και περιγράφει τις ζωές δύο ανθρώπων μετά από μια νύχτα αποφοίτησης και πως αυτές παρέμειναν συνυφασμένες. Στους ρόλους των πρωταγωνιστών οι: Ambika Mod και Leo Woodall το cast περιλαμβάνει επίσης τους: Essie Davis, Tim Mclnnerny, Amber Grappy, Johny Weldon, Eleanor Tomlinson, Joely Richardson, Toby Stephens.

Στις 15 Ιουλίου 1988, η Emma Morley ένα κορίτσι της εργατικής τάξης από το Leeds και ο Dexter Mayhew προερχόμενος από μια εύπορη Λονδρέζικη οικογένεια, συναντιούνται σε έναν χορό αποφοίτησης μετά το τέλος των προπτυχιακών σπουδών τους . Την επόμενη μέρα πρέπει να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Ο Dexter ζητά τον αριθμό της για να κρατήσει επαφή και διατηρούν τη φιλία τους μέσω επιστολών και καρτ-ποστάλ. Πού θα είναι αυτήν την ημέρα τον επόμενο χρόνο; Και το μεθεπόμενο έτος; Και κάθε χρόνο που ακολουθεί; Δεκαπέντε χρόνια, δύο άτομα, μια μέρα.

 

THE EQUALIZER SEASON 4 (COSMOTE TV)

Με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Emmy και υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιό Queen Latifah, που έκανε αρκετά μεγάλη καριέρα στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τη μουσική, ξεκίνησε η 4η σεζόν της επιτυχημένης σειράς “The Equalizer”. Το cast συμπληρώνουν οι ηθοποιοί: Lorraine Toussaint, Laya DeLeon Hays, Liza Lapira, Adam Goldberg  και Torry Kittles.

H Robyn McCall, είναι μια αινιγματική γυναίκα με μυστηριώδες υπόβαθρο. Χρησιμοποιεί τις εκτεταμένες δεξιότητες της για να βοηθήσει όσους δεν έχουν που αλλού να στραφούν. Η McCall εμφανίζεται στους περισσότερους ως μια μέση ανύπαντρη μητέρα που μεγαλώνει ήσυχα την έφηβη κόρη της. Αλλά για λίγους έμπιστους, αυτή είναι η “The Equalizer”- μια ανώνυμη φύλακας άγγελος που υπερασπίζεται τους καταπιεσμένους, αναζητώντας παράλληλα την προσωπική της λύτρωση.

 

WHITE LIES (COSMOTE TV)

Το White Lies είναι μια αστυνομική μίνι σειρά που δημιουργήθηκε από τον Sean Steinberg με τον Darrel Bristow -Bovey να υπογράφει το σενάριο. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Natalie Dormer, Brendon Daniels, Langley Kirkwood, Morgan Santo, Daniel Schultz, Jane De Wet, Daniah De Villiers, Robert Hobbs, Athenkosi Mfamela, Katlego Lebogang.

Μετά τη δολοφονία του αδελφού της, η δημοσιογράφος Edie Hansen βυθίζεται στο χάος του Cape Town, που την παρασύρει ένα ταραχώδες παρελθόν, όταν τα έφηβα παιδιά του αδελφού της γίνονται κύριοι ύποπτοι για το έγκλημα. Όταν η Edie ξεκινά έρευνα, συγκρούεται με τον έμπειρο ντετέκτιβ Forty Bell, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τον μυστικό κόσμο του ακραίου πλούτου του Cape Town.

 

ELSBETH (COSMOTE TV)

Το “Elsbeth “ είναι μια αμερικάνικη αστυνομική κωμική-δραματική σειρά που δημιουργήθηκε από τους Robert και Michelle King. Πρωταγωνιστεί η Carrie Preston στον ομώνυμο ρόλο και πρόκειται για ένα spin- off αλλά και αυτόνομο sequel των The Good Wife και The Good Fight. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Carrie Preston, Carra Patterson και Wendell Pierce.

Η Elsbeth Tascioni, είναι μια οξυδερκής αλλά αντισυμβατική δικηγόρος. Η επιτυχημένη καριέρα της στο Σικάγο ήταν το εισιτήριο για να οριστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης  των ΗΠΑ ως εξωτερικός παρατηρητής στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο μιας παράνομης σύλληψης που σχετίζεται με τη Μονάδας Μείζονων Υποθέσεων του τμήματος.

 

HAZBIN HOTEL (PRIME VIDEO)

Όσοι απολαμβάνουν τις πρωτότυπες και ιδιαίτερες δημιουργίες της Vivianne Medrano όπως το “Helluva Boss” σίγουρα θα αγαπήσουν και αυτή τη σειρά που συνδυάζει στοιχεία black humor και δράματος. Η Vivianne  γνωστή ως “VivziePop” στο κανάλι της στο You Tube, περιγράφει τον εαυτό ως “μια queer γυναίκα στο διαδίκτυο που κάνει κάτι δημοφιλές” και ισχυρίζεται πως οι χαρακτήρες Charlie και Vaggie είναι σαν τις πλευρές του εαυτού της. Η σειρά απευθύνεται σε ενήλικο κοινό, έχει πρωτότυπη μουσική και στοίχους από τον βραβευμένο καλλιτέχνη Sam Haft και τον υποψήφιο για Emmy, Adrew Underberg.

Η πλοκή ακολουθεί την Charlie Morningstar, την πριγκίπισσα της Κόλασης , καθώς επιδιώκει τον φαινομενικά αδύνατο στόχο της να μεταμορφώσει τους δαίμονες για να μειώσει ειρηνικά τον υπερπληθυσμό στο βασίλειο της. Μετά από μια ετήσια εξόντωση που επιβλήθηκε από τον Παράδεισο, ανοίγει ένα ξενοδοχείο  με το όνομα “Hazbin Hotel” με την ελπίδα ότι οι θαμώνες θα κάνουν “ check out” αφού αποδείξουν ότι η ψυχή τους είναι εξαγοράσιμη. Με τη βοήθεια της αφοσιωμένης μάνατζερ και φίλης της, Vaggie και προστάτη τους, τον Angel Dust, είναι αποφασισμένη να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.

 

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία εικόνας και ήχου επιλέγοντας μια 8K Smart TV. Η διασκέδαση, η συγκίνηση, η επικοινωνία και η χαλάρωση στο απόγειο, με ζωντανά χρώματα, ρεαλιστικό ήχο και υψηλές ταχύτητες. Άλλαξε μια για πάντα το σαλόνι σου με τον Κωτσόβολο, τον Νο1 προορισμό για το Σπίτι σου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη