Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

Unknown: Killer Robots

Ένα ακόμα “επεισόδιο” της σειράς αυτοτελών ντοκιμαντέρ Unknown του Netflix, αυτή τη φορά αφιερωμένο στους κινδύνους που κρύβει η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) στις στρατιωτικές της εφαρμογές. Βαθιά στα άδυτα ενός στρατιωτικού – βιομηχανικού συγκροτήματος, αναπτύσσεται ένα νέο είδος στρατιώτη. Τα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν το πρόσωπο του πολέμου καθώς εξελίσσονται για να παίρνουν όλο και περισσότερες “αυτόνομες” αποφάσεις στο πεδίο της μάχης. To ντοκιμαντέρ ακολουθεί στρατιώτες και επιστήμονες που αγωνίζονται για την ανάπτυξη και κατασκευή αυτών των τεχνολογιών, καθώς και ακτιβιστές στην προσπάθειά τους να γνωστοποιήσουν τους κινδύνους που γενούν οι δυνατότητές τους. Πρεμιέρα τη Δευτέρα 10 Ιουλίου.

 

 

“Saison Morte” σε Α’ τηλεοπτική προβολή (EON TV)

Η συμπαραγωγή της Nova, “Saison Morte” μετά τον κινηματογράφο θα μεταδοθεί σε Α’ τηλεοπτική προβολή αποκλειστικά από την EON TV. Η περιπέτεια μυστηρίου σε σενάριο Παναγιώτη Ιωσηφέλη και σκηνοθεσία του Θανάση Τότσικα, εξελίσσεται ένα χειμώνα στη Μήλο όπου ένας άνδρας καλεί την αστυνομία από κάποιο ξενοδοχείο, που βρίσκεται σε μια ερημική τοποθεσία του νησιού. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο η αστυνομία βρίσκει τον άνδρα τραυματισμένο και δολοφονημένους τον συνάδελφό του και την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, χωρίς κανένα άλλο μάρτυρα. Έτσι, αυτός ξεκινάει να αφηγείται στην αστυνομία μια ιστορία στην οποία κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται κι όλα και όλοι αλλάζουν ρόλους και θέσεις μέχρι την τελική ανατροπή. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Δημήτρης Λάλος, Ορέστης Τζιόβας, Τζένη Θεωνά, Τόνια Σωτηροπούλου, Θανάσης Ταταύλαλης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Όλγα Δαμάνη και Μάνος Βακούσης. Πρεμιέρα την Τρίτη 11 Ιουλίου στις 22:00 στο Novacinema1.

 

 

Mr Car and the Knights Templar (Netflix)

Πολωνική παραγωγή του Netflix που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο “Pan Samochodzik i Templariusze”. Ο Pan Samochodzik διάσημος ιστορικός τέχνης, κυνηγός θησαυρών και ιδιοκτήτης ενός περίεργου αυτοκινήτου, ανακαλύπτει ένα αρχαίο σταυρό του Τάγματος των Ιπποτών Ναϊτών, που υποτίθεται ότι μπορεί να αλλάξει την ισορροπία μεταξύ του καλού και του κακού στον κόσμο. Ο Pan θα κληθεί να ενώσει τις δυνάμεις του με μία ομάδα προσκόπων για να αποτρέψουν μία ομάδα φανατικών που θέλουν να γίνουν οι συνεχιστές του Τάγματος, από το να αποκτήσουν το αρχαίο κειμήλιο. Πρεμιέρα την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

 

 

Στο Αεροδρόμιο (ERTflix)

Η ταινία τοποθετείται στο όμορφο τοπίο της Πάρου και αποτελεί μια καθαρόαιμη κωμωδία με καταβολές στον παλιό καλό κινηματογράφο. Γέλιο και συγκίνηση περιβάλλουν την ιστορία του Προκόπη, ενός υπεύθυνου του νησιώτικου αεροδρομίου, σκιαγραφώντας την ίδια στιγμή τις σχέσεις του με τους ντόπιους. Πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Ζερίτης, Λυδία Φωτοπούλου, Μανώλης Μαυροματάκης και η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Μαθιουδάκη. Διαθέσιμη έως την Τρίτη 01/08.

 

 

Συνεχίζει δυνατά ο Ιούλιος στο Cinobo

Η Βαλέρια Παντρεύεται (Valeria Is Getting Married)

Ταινία βραβευμένη με τον Αργυρό Αλέξανδρο για το τμήμα Meet the Neighbors στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η Valeria, μια νεαρή Ουκρανή, φτάνει στο Ισραήλ για να γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της. Ο γάμος τους έχει κανονιστεί μέσω διαδικτύου – ακριβώς όπως και ο γάμος της αδερφής της, της Christina, που ζει ήδη εδώ και χρόνια παντρεμένη στο Ισραήλ. Παρότι η Christina μοιάζει ικανοποιημένη με τη ζωή της, η άφιξη της Valeria θα ανατρέψει τα δεδομένα αλλάζοντας τα πάντα. Παλλόμενο από συναισθηματική ένταση χωρίς ποτέ να αγγίζει το μελόδραμα, αυτό το δράμα δωματίου ανατέμνει, μια σειρά από ερωτήματα γύρω από την ισότητα των φύλων, την πολιτική και τις σκληρές κοινωνικές συνθήκες που αναγκάζουν τις γυναίκες να ξενιτευτούν ως νύφες στην άλλη άκρη του κόσμου. Πρεμιέρα την Τρίτη 11 Ιουλίου.

 

 

45 Τετραγωνικά (45 m2)

Ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά φιλμ της Ελλάδας της κρίσης σε σκηνοθεσία του Στράτου Τζίτζη, με μια πρωταγωνίστρια της γενιάς των 600 ευρώ, που ισορροπεί ανάμεσα στα όνειρα της νεότητας και στον κυνισμό της διαβίωσης. Στην εποχή της οικονομικής ανασφάλειας, όπου οι νέοι δεν τολμούν να φύγουν από το πατρικό τους, η νεαρή Χριστίνα αποφασίζει να πιάσει σπίτι μόνη, για να βρει τον εαυτό της, μακριά από την επίβλεψη της μητέρας της. Υπερβαίνοντας τις οικονομικές δυνατότητες που της προσφέρει ο πενιχρός μισθός της πωλήτριας, νοικιάζει ένα διαμέρισμα 45 τετραγωνικών, κάπου στην Αχαρνών, που το βρίσκει σε τιμή ευκαιρίας ως Ελληνίδα, σε μια περιοχή που είναι γεμάτη ξένους. Ξένη κι αυτή ανάμεσα σε αυτούς, κάνει τα πρώτα βήματά της στην ελευθερία. Πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου.

 



Σφαίρες Πάνω από το Μπρόντγουεϊ (Bullets Over Broadway)

Το ιστορικό πλέον γκανγκστερικό μελόδραμα του Woody Allen, με φόντο την Ποτοαπαγόρευση, έρχεται την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Cinobo. Ο David Shayne είναι ένας νεαρός σεναριογράφος που ψάχνει χρηματοδότηση για να θεατρικό του έργο στο Μπρόντγουεϊ. Προκειμένου να το πραγματοποιήσει, δέχεται τα χρήματα ενός γκάνγκστερ, του Nick Valenti, υπό τον όρο να παίξει στο έργο η ατάλαντη σύντροφός του, Olive Neal. Πρωταγωνιστούν οι John Cusack, Dianne Wiest, Chazz Palminteri και Jennifer Tilly, στο για πολλούς καλύτερο φιλμ του των 90s.

 

 

Φλεγόμενο Σπίτι (Burn the House Down) στο Netflix

Προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια για την πυρκαγιά που διέλυσε την οικογένειά της πριν από 13 χρόνια, η Anzu γίνεται οικονόμος της ψυχρής κυρίας της οικίας Mitarai. Το Burn the House Down είναι το πιο πρόσφατο ιαπωνικό δράμα, μετά τη ζοφερή σειρά φαντασίας Alice in Borderland και το δράμα για τους παλαιστές σούμο Sanctuary. Πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου.

 


Bird Box: Barcelona (Netflix)

Από τους παραγωγούς του παγκόσμιου φαινομένου, “Bird Box”, έρχεται το “Bird Box: Barcelona”, μια επέκταση της ταινίας που καθήλωσε το κοινό το 2018. Μετά τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού από μια μυστηριώδη δύναμη, ο Sebastian πρέπει να κάνει το δικό του ταξίδι επιβίωσης στους έρημους δρόμους της Βαρκελώνης. Καθώς συνάπτει άβολες συμμαχίες με άλλους επιζώντες και προσπαθούν να ξεφύγουν από την πόλη, μια απροσδόκητη και ακόμα χειρότερη απειλή μεγαλώνει. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι νικητές του βραβείου Goya, Mario Casas, Lola Dueñas και Leonardo Sbaraglia. Πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

 

 

Don’t Tell A Soul (Netflix)

Δύο έφηβοι αδελφοί, o Matt (Fionn Whitehead) και o Joey (Jack Dylan Grazer), που κλέβουν χρήματα για να βοηθήσουν την άρρωστη μαμά τους, πέφτουν πάνω σε ένα σεκιουριτά, τον οποίο υποδύεται ο Rainn Wilson, ο οποίος στην προσπάθειά του να τους πιάσει, καταλήγει παγιδευμένος στον πάτο ενός πηγαδιού. Τώρα τα δύο αδέρφια θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα τον βοηθήσουν, με κίνδυνο να τους καταδώσει ή αν θα τον αφήσουν να πεθάνει. Και η σχέση τους θα δοκιμαστεί μέχρις εσχάτων. Πρεμιέρα τo Σαββάτο 15 Ιουλίου.

 

 

Mrs. Harris Goes to Paris (EON TV)

Εντυπωσιακή και αυτή την εβδομάδα η Sunday Premiere της Nova με τη δραματική κομεντί «Mrs. Harris Goes to Paris​» (Κυριακή 16/7) με τους Lesley Manville, Isabelle Huppert και Jason Isaacs. Μια μεσήλικη κυρία που ζει στο Λονδίνο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ονειρεύεται να αποκτήσει ένα φόρεμα Christian Dior. Το 1957, ωστόσο, στο απόγειο της φήμης του New Look του Dior, αυτό δεν ήταν εύκολο. Δεν υπήρχε κατάστημα ή κάποιος τρόπος να το παραγγείλει. Ο μοναδικός για το αποκτήσει ήταν να πάει η ίδια στον οίκο στη λεωφόρο 30 Avenue de Montaigne.

 

 

Θέλεις ζήσεις την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία. Η μεγαλύτερη 4Κ QLED smart ΤV της Samsung, η 98άρα QE98Q80CA, είναι πλέον διαθέσιμη και στη χώρα μας και αν την αντέχει ο χώρος και το budget σου μπορείς να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου να την προ-παραγγείλεις με δώρο κουπόνι €300.

Μπορείς να δεις ακόμη