Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

Θερινό σινεμά όπου και αν είσαι με το Cinobo

Το Cinobo συγκέντρωσε και παρουσιάζει μια συλλογή με 20 αγαπημένες ταινίες των τελευταίων ετών, αλλά και υπέροχα κλασικά φιλμ που αποτελούν διαχρονικές επιλογές για το θερινό σινεμά. Μόνο που τώρα μπορείς να τις απολαύσεις όπου και αν βρίσκεσαι αυτό το καλοκαίρι.  Η πιο ανάλαφρη ταινία του αγαπημένου του ελληνικού κοινού Φατίχ Ακίν “Soul Kitchen” και το πρόσφατο love letter στο σινεμά γραμμένο από τον θρύλο Ζαν Γιμού “Η Χαμένη Σκηνή”. Ο απόλυτος κεφαλονίτικος θρίαμβος του Γιώργου Γούση “Μαγνητικά Πεδία”, αλλά και ένα μικρό κρυφό διαμάντι του ελληνικού queer κινηματογράφου “Ο άνθρωπος με τις Απαντήσεις”. Όλες οι μεγάλες γαλλίδες σταρ συντονισμένες από τον Φρανσουά Οζόν “8 Γυναίκες” και η τελευταια κωμωδία του Γούντι Άλεν “Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν”. Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Μιχάλης Σαράντης στην αναζήτηση μιας μυθικής πορνοστάρ “Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ”, αλλά και η πιο καλοκαιρινή ταινία του ποιητή του θέρους, Ερίκ Ρομέρ “Το Γόνατο της Κλερ”. Μια νέα γυναίκα περιπλανιέται στην αυγουστιάτικη Μαδρίτη “Η Παρθένος του Αυγούστου”, ενώ ο Μάθιου Μακ Κόναχι ζει το πιο καθοριστικό καλοκαίρι της ζωής του “Ένα Καλοκαίρι”. Αυτές και άλλες ιστορίες, αποτυπωμένες σε φιλμ ιδανικά το δικό σου θερινό σινεμά, σε περιμένουν στη συλλογή “Mood Θερινό Σινεμά” της πλατφόρμας. Δες αναλυτικά τις ταινίες εδώ.

 

Unknown: Το σπήλαιο με τα οστά (Unknown: Cave of Bones)

Στο Λίκνο της Ανθρωπότητας της Νότιας Αφρικής, ο Παλαιοανθρωπολόγος Lee Berger βρήκε το αρχαιότερο νεκροταφείο του κόσμου – και δεν είναι ανθρώπινο. Εάν ο Lee και η ομάδα του μπορούν να αποδείξουν ότι αυτό το αρχαίο πλάσμα με τον μικρό εγκέφαλο, που μοιάζει με πιθήκους ασκούσε περίπλοκες τελετουργίες ταφής – θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε για τα ανθρωποειδή. Το UNKNOWN είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων μερών που αφηγείται συναρπαστικές ιστορίες περιπέτειας και εξερεύνησης σε αχαρτογράφητες περιοχές που προκαλούν δέος. Με εβδομαδιαία πρεμιέρα, κάθε μέρος συμβάλλει στη γνώση, επιχειρεί σε ανεξερεύνητες περιοχές και ξεκλειδώνει τα μυστικά του κόσμου μας μέσα από τις ιστορίες αξιοσημείωτων ανθρώπων και τόπων που δεν είχαν καταγραφεί ποτέ σε κάμερα. Από την ανακάλυψη του παλαιότερου νεκροταφείου του κόσμου μέχρι μια συγκλονιστική ματιά στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον πόλεμο, ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε μια συναρπαστική αποστολή που θα διευρύνει τους ορίζοντές σας και θα ξυπνήσει τον εξερευνητή μέσα σας. Πρεμιέρα τη Δευτέρα 17 Ιουλίου στο Netflix.

 

 

Hampstead (ERTFlix)

Η Νταϊάν Κίτον και ο Μπρένταν Γκλίσον ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ερμηνευτικό ρεσιτάλ! Μια γυναίκα η οποία έχει χάσει τον άντρα της πριν από ένα χρόνο, ασχολείται με την εθελοντική εργασία, κοινωνικοποιείται με τις γειτόνισσες της πολυκατοικίας της, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βγάλει άκρη με τα οικονομικά της χρέη. Μια απρόσμενη, όμως, γνωριμία θα της αλλάξει αναπάντεχα τη ζωή. Αυτή με έναν ερημίτη άντρα, ο οποίος έχει αποφασίσει να ζει απομονωμένος μέσα σε μια καλύβα σε μια δασική περιοχή του Χάμπστεντ στο Λονδίνο και έχει να αντιμετωπίσει τις δημοτικές αρχές οι οποίες επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την περιοχή και να τον διώξουν. Διαθέσιμη μέχρι τις 11/08.

 

 

Don’t breathe 2 (Netflix)

Ένας τυφλός βετεράνος που βασίζεται μόνο στον εαυτό του εκπαιδεύει την υιοθετημένη κόρη του να αντιμετωπίζει κάθε κίνδυνο, αλλά και οι δύο αλλά πέφτουν σε ενέδρα όταν ένας άγνωστος από το παρελθόν ζητά εκδίκηση. Στο sequel του Don’t Breathe (Μην Ανασαίνεις) ο Norman Nordstrom τον οποίο υποδύεται ο Stephen Lang, μετά από τα γεγονότα που συνέβησαν στην ταινία του 2016, έχει φύγει από εκείνη την πόλη και έχει μετακομίσει σε νέο σπίτι με τη «νέα κόρη του», την Madelyn Grace. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Brendan Sexton III, Adam Young, Rocci Boy Williams, Christian Zagia, Bobby Schofield, Fiona O’Shaughnessy, Stephanie Arcila, Diaana Babnicova, Sofija Stojanovic και άλλοι. Πρεμιέρα την Τρίτη 18 Ιουλίου στο Netflix.

 

 

Ayka (ERTFlix)

Η Ayka είναι μία νεαρή γυναίκα από το Κιργιστάν, που εργάζεται παράνομα στην Μόσχα. Η οικονομική της δυσχέρεια θα την αναγκάσει να εγκαταλείψει στο μαιευτήριο το νεογέννητο μωρό της, αδυνατώντας να το μεγαλώσει. Καθώς προσπαθεί να επιβιώσει στην αφιλόξενη ρωσική πρωτεύουσα θα κάνει ό,τι μεροκάματα μπορεί να βρει, προκειμένου να επιβιώσει για λίγες ώρες, για λίγες μέρες, καθώς δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από έναν άντρα στον οποίο χρωστά λεφτά, την ώρα που το ένστικτο της μητρότητας δεν την αφήνει να ξεχάσει ότι έχει φέρει μία ζωή στον κόσμο.

 

 

Σύγκρουση γιγάντων – Venom: Let there be carnage (Netflix)

Η συνέχεια του επιτυχημένου Venom του 2018, φέρνει αντιμέτωπους στο πανί δύο μεγάλους πρωταγωνιστές: τον Tom Hardy και τον Woody Harrelson. Με φόντο την άβολη συνύπαρξη του Eddie Brock (Tom Hardy) με το alter ego του, τον Venom και τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ο ανεπιθύμητος πλέον στον χώρο της δημοσιογραφίας Brock, προσπαθεί να αναστήσει την καριέρα του. Εξασφαλίζει μια σπάνια συνέντευξη με τον θανατοποινίτη Cletus Kasady (Woody Harrelson) έναν βίαιο και σαδιστικό κατά συρροή δολοφόνο που σαπίζει στην κρατική φυλακή του Σαν Κουέντιν. Μια απρόβλεπτη επιπλοκή γεννά έναν έναν νέο εφιάλτη και έναν άγριο, ασταμάτητο αρχαίο εχθρό, τον Carnage. Ο Brock και ο Venom πρέπει να βάλουν τις διαφορές τους στην άκρη και να σώσουν την ανθρωπότητα. Πρεμιέρα το Σαββάτο 21 Ιουλίου.

 

 

Η πιο βαθιά ανάσα (The deepest breath) (Netflix)

Η ελεύθερη κατάδυση είναι επικίνδυνη — στην πραγματικότητα μερικές από τις πιο διάσημες τοποθεσίες καταδύσεων θεωρούνται πιο θανατηφόρες από το Έβερεστ. Η προπόνηση για να είσαι ο καλύτερος στον κόσμο σε αυτό το άθλημα απαιτεί σωματική δύναμη, ψυχική αποφασιστικότητα και ακλόνητη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που σε διδάσκουν και σε υποστηρίζουν στην πορεία. Το ντοκιμαντέρ της κινηματογραφίστριας Laura McGann, The Deepest Breath αφηγείται την ιστορία δύο δυτών που ενώνονται από την αγάπη τους για το άθλημα: την πρωταθλήτρια ελεύθερης κατάδυσης Alessia Zecchini και τον δύτη ασφαλείας Stephen Keenan. Καθώς η Zecchini προπονείται για να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, το ζευγάρι δημιουργεί μια ισχυρή σύνδεση ενώ κυνηγούν τα όνειρά τους στα πιο σκοτεινά βάθη του ωκεανού. Πρεμιέρα την Τετάρτη  19 Ιουλίου.

 

 

H ιστορία των “The Sparks” στο Netflix

Με συνεντεύξεις από κορυφαία ταλέντα της ροκ, αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ αποτίει φόρο τιμής στο ασυνήθιστο ταξίδι 50 ετών του αμερικανικού ποπ-ροκ ντουέτου Sparks, που αποτελούσαν τα αδέρφια Ron και Russell Mael. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει εκτενείς συνεντεύξεις με τον Ron και τον Russell Mael, μαζί με σύντομες συνεντεύξεις με μουσικούς, παραγωγούς δίσκων που συνεργάστηκαν με το συγκρότημα, προηγούμενα μέλη του γκρουπ που δούλεψαν με τους Maels στα διάφορα συγκροτήματα των Sparks από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2020, καθώς και πλήθος θαυμαστών. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει επίσης πολλές μικρές σεκάνς κινουμένων σχεδίων για την αναπαραγωγή μερικών ανέκδοτων μέχρι τώρα ιστοριών μεταξύ μουσικών με τη συμμετοχή των κωμικών και συχνών συνεργατών του σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Edgar Wright, των Simon Pegg (ως η φωνή του John Lennon) και Nick Frost (ως η φωνή του Ringo Starr). Πρεμιέρα στις 20 Ιουλίου στο Netflix.

 

 

Κλωνοποίησαν τον Ταϊρόν (They cloned Tyrone)  (Netflix)

Κινηματογραφική παραγωγή του Netflix, φόρος τιμής στις ταινίες Blaxploitation των 70’s,  που έκανε το ντεμπούτο της στο American Black Film Festival τον προηγούμενο μήνα. Στο “They Clone Tyron”  μια σειρά περίεργων γεγονότων ωθεί ένα απρόσμενο τρίο – John Boyega, Teyonah Parris και τον βραβευμένο με Όσκαρ Jamie Foxx – στα ίχνη μιας μοχθηρής κυβερνητικής συνωμοσίας. Η ταινία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του  Juel Taylor, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Tony Rettenmaier (Space Jam: A New Legacy). Πρεμιέρα την Παρασκευή 21 Ιουλίου

 

 

Ο Javie Barderm στη Sunday Premiere της EON TV

Με την οικογενειακή ταινία “Lyle, Lyle Crocodile​” την Κυριακή 23/7 στις 22:00 με τους Javier Bardem και Shawn Mendes συνεχίζονται οι κυριακάτικες πρεμιέρες στο Novacinema1. Όταν η Οικογένεια Primm (Constance Wu, Scoot McNairy, Winslow Fegley) μετακομίζει στη Νέα Υόρκη, ο μικρός γιός Josh δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά του στο νέο σχολείο και τους νέους φίλους. Όλα όμως αλλάζουν όταν ανακαλύψει στη σοφίτα του νέου σπιτιού, τον Λάιλ (με τη φωνή του Shawn Mendes), έναν κροκόδειλο που αγαπά το τραγούδι, τα αφρόλουτρα, το χαβιάρι και την καλή μουσική. Οι δυο τους γίνονται γρήγορα οι καλύτεροι φίλοι, αλλά όταν ο Λάιλ απειλείται από τον γκρινιάρη γείτονα κύριο Grumps (Brett Gelman), η οικογένεια Primm πρέπει να μείνει ενωμένη σαν ορχήστρα και παρέα με τον χαρισματικό ιδιοκτήτη του Λάιλ, Hector P. Valenti (Javier Bardem) να αποδείξουν στον κόσμο ότι την οικογένεια τη βρίσκει κανείς στα πιο αναπάντεχα μέρη ακόμα και στο πρόσωπο ενός τραγουδιστή κροκόδειλου με χρυσή καρδιά.

 

 

Ώρα για κουίζ: τι χρειάζεται να έχει μία τηλεόραση για σου προσφέρει κινηματογραφική εικόνα στο σπίτι; H σωστή απάντηση είναι μεγάλo πάνελ με κορυφαία χρώματα. Και η σειρά Q70 έξυπνων τηλεοράσεων τεχνολογίας QLED της Samsung, στα προσφέρει και τα δύο. Εκμεταλλεύσου λοιπόν τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, για να αποκτήσεις και εσύ μία smart TV της σειράς Q70 με όφελος έως €500 και να δεις τις αγαπημένες σου πρεμιέρες με “άλλο μάτι”.

 

Μπορείς να δεις ακόμη