Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα.

 

RIO 2 (Disney +)

Στην τρισδιάστατη αμερικάνικη ταινία πρωταγωνιστεί και πάλι ο αξιαγάπητος μπλε παπαγάλος Μακάο Spix, εξαφανισμένο πλέον είδος της Βραζιλίας. Οι Blue και Jewel ζουν σαν κοσμοπολίτες στο Rio de Janeiro με τα τρία τους παπαγαλάκια. Μια είδηση στην τηλεόραση ότι υπάρχουν και άλλοι του είδους τους, τους ξεσηκώνει να μετακομίσουν στον Αμαζόνιο. Εκεί, η Jewel θα συναντήσει τον παλιό της έρωτα, τον Roberto, o Blue όμως από τη μια πρέπει να εκπαιδευτεί για να μάθει να αντιμετωπίζει τους κινδύνους της ζωής και από την άλλη βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πεθερό του. Φαντασμαγορική ταινία με αρκετά στοιχεία φολκλόρ.

 

 

The Hole in The Ground (Cinobo)

Η Σάρα, προσπαθώντας να ξεφύγει από το δυσάρεστο παρελθόν της, μετακομίζει με τον μικρό της γιό σε μια ερειπωμένη αγροικία στη ιρλανδική ύπαιθρο. Ένα βράδυ ο Κρις εξαφανίζεται αδικαιολόγητα στο δάσος και όταν επιστρέφει η συμπεριφορά του είναι τελείως διαφορετική. Καθώς η Σάρα ανακαλύπτει μια τραγική τοπική ιστορία, σε συνδυασμό με το μητρικό της ένστικτο αρχίζει να ανησυχεί ότι το αγόρι που επέστρεψε ίσως να μην είναι ο γιος της. Η τρομακτική αλήθεια βρίσκεται σε μια παράξενη τεράστια τρύπα στο δάσος. Ταινία τρόμου, ένα εντυπωσιακό θρίλερ, σε σκηνοθεσία Lee Cronin και σενάριο Lee Cronin και Stephen Shields.

 

Deconstructing Harry (Cinobo)

Η υποψήφια για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου κωμωδία του Woody Alen με πρωταγωνιστή τον ίδιο είναι διαθέσιμη στο Cinobo.
Ο Χάρι είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας με πλούσια ταραχώδη ερωτική ζωή, που διακατέχεται από διαφόρων ειδών ψυχώσεις, νευρώσεις και εμμονές. Στην ουσία είναι ένας νάρκισσος που αυτοοικτίρεται, μισεί τον Eβραίο εαυτό του, φοβάται τον θάνατο και αντλεί μια μαζοχιστική ηδονή κάθε φορά που βυθίζεται σε έναν κυκεώνα προσωπικών υπαρξιακών σκέψεων. Ο κύριος Χάρι Μπλοκ, λοιπόν «χρησιμοποιεί» τους ανθρώπους και εν συνεχεία, χάρη στο συγγραφικό του ταλέντο, αποτυπώνει στα γραπτά του τον τρόπο που τους χρησιμοποίησε. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ελαφρώς παραλλαγμένη στο βιβλίο του. Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί την οργή των πρώην συντρόφων του και των δικών του ανθρώπων.

 

 

My Left Foot (Cosmote Cinema 1)

Δραματική ταινία του Jim Sheridan που χάρισε το Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου στον Daniel Day Lewis και δεύτερου γυναικείου ρόλου στη Brenda Fricker.

Η ταινία αφηγείται τη βιογραφία του Ιρλανδού Christy Brown, ενός άνδρα γεννημένου με εγκεφαλική παράλυση, που μπορούσε να κινήσει μόνο το αριστερό του πόδι. Σε μια κοινωνία που έχει μάθει να αντιμετωπίζει με οίκτο τους ανθρώπους με αναπηρία, στη φτωχογειτονιά του Δουβλίνου, ο πρωταγωνιστής χάρη στη θέληση του και τη βοήθεια της οικογένειας του καταφέρνει να γίνει διάσημος ζωγράφος και συγγραφέας.

 

 

Hidden Strike Story (Netflix)

Η ιστορία του Hidden Strike περιστρέφεται γύρω από δύο πρώην στρατιώτες που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν τους πολίτες και να τους μεταφέρουν στην ασφαλή Green Zone, διασχίζοντας τον επικίνδυνο δρόμο με έξι λωρίδες, γνωστό ως Highway of Death στη Βαγδάτη. Παράλληλα με την αποστολή τους προστατεύουν τους αθώους ανθρώπους. Στην ταινία πρωταγωνιστές είναι o Jackie Chan και o John Cena σε σκηνοθεσία του Scott Waugh. Από την Παρασκευή είναι διαθέσιμη στο Netflix.

 

 

Sahara (Netflix)

Μια μυστηριώδης μόλυνση στη Βόρεια Αφρική, σκορπάει παντού τρέλα και θάνατο με τρομακτικές επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη. Η επιστήμονας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Ρόχας διερευνά τα αίτια της οικολογικής αυτής καταστροφής και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να τη σταματήσει, όταν κάποιος αποπειράται να τη δολοφονήσει. Την τελευταία στιγμή, σώζεται από έναν κυβερνητικό πράκτορα και αδιόρθωτο τυχοδιώχτη, με το όνομα Ντέρεκ Πιτ. Οι δύο τους θα ενώσουν δυνάμεις με τον καλύτερο φίλο του Ντερκ, τον Αλ Τζιορντάνο, για να βρουν την πηγή μόλυνσης που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο και που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή όπως την ξέρουμε. Κι ενώ ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, ο Ντερκ πρόκειται να κάνει μια εντυπωσιακή ανακάλυψη που όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, αλλά μπορεί να λύσει και ένα μυστήριο που για αιώνες στοιχειώνει το μυαλό των εξερευνητών.

 

 

Babel (Netflix)

Στη Βαβέλ, ένα τραγικό γεγονός που αφορά ένα ζευγάρι Αμερικάνων στο Μαρόκο πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων για τέσσερις οικογένειες σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Για να ξεπεράσει την απομόνωση, τον φόβο και τον εκτοπισμό, κάθε χαρακτήρας ανακαλύπτει ότι μόνο στην οικογένεια βρίσκει κανείς παρηγοριά.

Στην απομακρυσμένη άμμο της μαροκινής ερήμου, ένα τουφέκι ακούγεται πυροδοτώντας μια αλυσίδα γεγονότων, δύο μαροκινά αγόρια που εμπλέκονται σε ένα τυχαίο έγκλημα, μια νταντά που περνά παράνομα στο Μεξικό με δύο παιδιά Αμερικάνων και ένας Ιάπωνας έφηβος επαναστάτης του οποίου ο πατέρας αναζητείται από την αστυνομία στο Τόκιο. Η σύγκρουση των πολιτισμών που χωρίζει τους ανθρώπους τους κατευθύνει σε ένα κοινό πεπρωμένο απομόνωσης και θλίψης.

 

 

The American President (Novacinema 1)

Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την ταινία The American President την 1 Αυγούστου στο Novacinema1. Ο Άντριου Σέπερντ πλησιάζει στο τέλος της πρώτης του θητείας ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι χήρος με μια κόρη και έχει αποδειχθεί δημοφιλής στο κοινό. Η εκλογή του φαίνεται σίγουρη, μέχρι που θα συναντηθεί με την Sydney Ellen Wade, μια αμειβόμενη πολιτική ακτιβίστρια που εργάζεται για μια περιβαλλοντική ομάδα λόμπι.

Ερωτεύονται γρήγορα και μετά από πολλές διασκεδαστικές προσπάθειες, καταφέρνουν να βγουν ραντεβού σε ένα κρατικό δείπνο με τον πρόεδρο της Γαλλίας. Η σχέση του με τη Wade ανοίγει την πόρτα στον κύριο πολιτικό του αντίπαλο, τον γερουσιαστή Bob Ramson, για να τον υπονομεύσει κάτι που δεν μπορούσε να κάνει στις προηγούμενες εκλογές καθώς η γυναίκα του Shepherd είχε μόλις πεθάνει.

 

 

ONE WAY (Nova Cinema)

Την Τρίτη 1 Αυγούστου έρχεται η ταινία Μονόδρομος στο Nova Cinema. Σοβαρά τραυματισμένος με μια σφαίρα στο έντερο του, ο Φρέντι ξεφεύγει από την αστυνομία μετά από μια αποτυχημένη ληστεία. Είναι σε φυγή με μια τσάντα γεμάτη μετρητά και κοκαΐνη που έκλεψαν από τον πρώην Μεξικανό βαρόνο και αφεντικό του Βικ. Παρορμητικά επιβιβάζεται σε ένα λεωφορείο Greyhound που κατευθύνεται βαθιά στην έρημο της Καλιφόρνια. Στο πλοίο, καταστρώνει ένα σχέδιο και επιστρατεύει τον εν δράση πατέρα του και την πρώην σύζυγο του για βοήθεια.

 

 

Μπες στο site του Κωτσόβολου και ανακάλυψε όλες τις QLED TV που θα ζωντανέψουν την εμπειρία θέασης με αμέτρητα χρώματα, απίθανα ρεαλιστική κίνηση και τέλειο ήχο.

Μπορείς να δεις ακόμη