Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Aggeliki Tsoukana

Ο Νοέμβριος μπαίνει πολύ δυναμικά με νέες κυκλοφορίες, οι οποίες έκαναν ή θα κάνουν πρεμιέρα σε λίγες ημέρες και μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται διάφορα είδη, όπως δράματα, θρίλερ, επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων, κωμωδίες αλλά και πολλά ακόμη.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ (DISNEY+)

Η ταινία το «Στοιχειωμένο Αρχοντικό» (Haunted Mansion) είναι μια κωμική αμερικάνικη περιπέτεια τρόμου σε σκηνοθεσία του Justin Simien και σενάριο της Katie Dippold. Πρωταγωνιστούν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί: Danny DeVito, La Keith Stanfield, Tiffany Haddish, Rosario Dawson, Dan Levy, Jamie Lee Curtis και Jared Leto. Η ταινία μεταδίδεται στο Disney plus.

Σ’αυτήν την τρομακτικά διασκεδαστική περιπέτεια εμπνευσμένη από το κλασσικό τρενάκι που βρίσκεται στο θεματικό πάρκο της Disneyland, μια γιατρός και ο εννιάχρονος γιος της, προσπαθώντας να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μετακομίζουν σε ένα περίεργα οικονομικό αρχοντικό στη Νέα Ορλεάνη, μόνο για να ανακαλύψουν ότι αυτό το μέρος είναι κάτι πολύ διαφορετικό από ό,τι περίμεναν. Απεγνωσμένοι για βοήθεια, προσλαμβάνουν μια ετερόκλητη ομάδα υποτιθέμενων πνευματικών ειδικών για να τους βοηθήσουν να διώξουν απ’ το σπίτι τους, τους μεταφυσικούς καταληψίες, μεταξύ άλλων έναν παπά, έναν χήρο επιστήμονα που έχει γίνει αποτυχημένος ειδικός παραφυσικών φαινομένων, μια μέντιουμ της γαλλικής συνοικίας κι έναν ιδιότροπο καθηγητή.

 

 

THE KILLER (NETFLIX)

Ο Δολοφόνος (The Killer) είναι μια αμερικάνικη ταινία δράσης θρίλερ neo-noir σε σκηνοθεσία David Fincher και σενάριο Andrew Kevin Walker. Βασίζεται στην ομώνυμη γαλλική σειρά graphic novel που έγραψε ο Alexis “Matz” Nolent και εικονογραφήθηκε από τον Luc Jacamon.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Michael Fassbender στον ομώνυμο ρόλο, μαζί με τους Arliss Howard, Charles Parnell, Kerry O’Malley, Sala Baker, Sophie Charlotte και Tilda Swinton. Το φιλμ θα προστεθεί στο Netflix στις 10 Νοεμβρίου.

Ένας άντρας μοναχικός και ψυχρός, μεθοδικός και απαλλαγμένος από ενδοιασμούς ή τύψεις, ο δολοφόνος, περιμένει στη σκιά, παρακολουθώντας τον επόμενο στόχο του. Κι όμως όσο περισσότερο περιμένει, τόσο περισσότερο πιστεύει ότι χάνει το μυαλό του, αν όχι την ψυχραιμία του. Μια βάναυση, αιματηρή και κομψή ιστορία noir ενός επαγγελματία δολοφόνου που χάνεται σε έναν κόσμο χωρίς ηθική πυξίδα. Αυτή είναι μια μελέτη περίπτωσης ενός ανθρώπου μόνου, οπλισμένου μέχρι τα δόντια που όμως σιγά-σιγά χάνει το μυαλό του.

 

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (NETFLIX)

Το “See You On Venus” (Ραντεβού στην Αφροδίτη) είναι μια ρομαντική δραματική ταινία του σε σκηνοθεσία του Joaquin Llamas και σενάριο της Victoria Vanuesa. Είναι μια μεταφορά από βιβλίο στην οθόνη που σε ταξιδεύει με δύο Αμερικανούς έφηβους που κατευθύνονται στην Ισπανία με έναν βαθύτερο σκοπό. Πρωταγωνιστούν οι: Virginia Gardner, Alex Aiono, Rob Estes. Έρχεται στις 17 Νοεμβρίου στο Netflix.

Η Mia είχε καρδιοπάθεια σε όλη της τη ζωή. Δεν φοβάται τον θάνατο, αλλά αυτό που την εμπόδιζε πάντα από τον μεγαλύτερο φόβο της ήταν να εντοπίσει τη βιολογική της μητέρα στην Ισπανία… μέχρι τώρα. Πριν από την επόμενη επέμβαση, η Μία θέλει να γνωρίσει τη γυναίκα που την χάρισε μια για πάντα. Ο Kyle ήταν πάντα η ζωή του πάρτι.. μέχρι το τροχαίο που σκότωσε τον καλύτερο του φίλο. Έκτοτε, έχει ενοχές και είναι πρόθυμος να κάνει σχεδόν τα πάντα για να ξεφύγει από την πραγματικότητά του. Μετά από μια ανατροπή της μοίρας, η Mia και ο Kyle συναντιούνται και παίρνουν την απόφαση να ταξιδέψουν μαζί στην Ισπανία αναζητώντας τις απαντήσεις που χρειάζονται απεγνωσμένα και οι δύο για να φτιάξουν τις ραγισμένες καρδιές τους. Αλλά το σύμπαν τους ένωσε για να αλλάξει το πώς νιώθουν για τον θάνατο και την αγάπη.

 

RUSTIN (NETFLIX)

Το Rustin είναι μια αμερικάνικη βιογραφική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία George C.Wolf και σενάριο των Julian Breece και Dustin Lance Black, που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία του Breece για τη ζωή του ακτιβιστή για τα πολιτικά δικαιώματα, Bayard Rustin.
Παραγωγή της εταιρείας Higher Ground των Barac και Michelle Obama, στη ταινία πρωταγωνιστεί ο Colman Domingo στον ομώνυμο ρόλο, μαζί με τους Chris Rock, Jeffrey Wright και Audra McDonald.

Ο Lenny Kravitz έγραψε και ερμήνευσε για το φιλμ το τραγούδι “Road to Freedom”. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 17 Νοεμβρίου.

Ο Bayard Rustin, αρχιτέκτονας της Βαρυσήμαντης Πορείας του 1963 στην Ουάσιγκτον, είναι ένας από πιο αξιόλογους ακτιβιστές και στρατηγούς στην ιστορία. Πάντα προκλητικός, ο Rustin δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη για αυτό που ήταν, για τις πεποιθήσεις του ή για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Δεν έκανε ποτέ ένα βήμα πίσω. Έγραψε ιστορία και η ανταμοιβή του ξεχνιόταν. Μαζί με άλλους γίγαντες όπως ο Martin Luther King Junior και η Ella Baker, ο Bayard Rustin τόλμησε να φανταστεί έναν διαφορετικό κόσμο και ενέπνευσε ένα ολόκληρο κίνημα σε μια πορεία προς την ελευθερία.

 

 

SLY (NETFLIX)

Ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Silvester Stallone έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 78 ταινίες και έγινε θρύλος του Hollywood από την σειρά ταινιών “Rocky”. Η αγάπη του για τις ταινίες ξεκίνησε ως φυγή από τα δύσκολα παιδικά χρόνια. Το “Sly” αφηγείται την ιστορία του ηθοποιού με παραγωγό τον Sean M. Stuart και σκηνοθέτη τον Thom Zimny. Η ταινία θα είναι ήδη διαθέσιμη στο Netflix.

Για σχεδόν 50 χρόνια, ο Sylvester Stallone έχει διασκεδάσει εκατομμύρια θεατές με εμβληματικούς χαρακτήρες και υπερπαραγωγικά franchise, από τον “Rocky”, μέχρι τον ”Rambo” και τους ”The Expendables”. Αυτό το αναδρομικό ντοκιμαντέρ προσφέρει μια ματιά στον υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιό, παραλληλίζοντας την εμπνευσμένη ιστορία του ως αουτσάιντερ με τους εμβληματικούς χαρακτήρες που έχει ζωντανέψει στην οθόνη.

 

 

OPERATION FORTUNE: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ (COSMOTE)

Το Operation Fortune: Ruse de Guerre είναι μια κατασκοπευτική κωμωδία δράσης παραγωγής Miramax σε σκηνοθεσία Guy Ritchie και σενάριο Ritchie, Ivan Atkinson και Marn Davies. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Αττάλεια της Τουρκίας, στο Φάρνμπορο και στο Κατάρ. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Jason Statham, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes, Bugzy Malone και Hugh Grant. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cosmote TV.

Ένας υπέρ-κατάσκοπος o Orson Fortune αναλαμβάνει να εμποδίσει την πώληση ενός άκρως επικίνδυνου όπλου θανατηφόρας τεχνολογίας από τον δισεκατομμυριούχο έμπορο όπλων Greg Simmons. Σε αυτήν την αποστολή θα πρέπει συνεργαστεί με μια ομάδα κορυφαίων μυστικών πρακτόρων, ο Fortune και η ομάδα του στρατολογούν τον μεγαλύτερο Χολιγουντιανό σταρ Danny Francesco για να τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο.

 

 

DUNGEONS & DRAGONS: ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΛΕΦΤΩΝ (COSMOTE TV)

Μια αμερικάνικη κωμωδία δράσης ληστείας και φαντασίας είναι το Dungeons & Dragons που σκηνοθετήθηκε από τον Jonathan Goldstein και το John Francis Daley, οι οποίοι έγραψαν το σενάριο μαζί με τον Michael Gilio, βασισμένοι σε μια ιστορία των Chris McKay και Gilio. Η ξεκαρδιστική περιπέτεια, εμπνευσμένη από το επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων Dungeons & Dragons, χωρίς να έχει καμία σύνδεση με την προηγούμενη τριλογία ταινιών, ζωντανεύει τον πλούσιο κόσμο και το πνεύμα του θρυλικού παιχνιδιού. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Chris Pine, Michelle Ridriguez, Rege- Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis και Hugh Grant. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cosmote TV.

Ένας χαρισματικός γοητευτικός κλέφτης ενώνει τις δυνάμεις του με μια ετερόκλητη ομάδα από τυχοδιώκτες προκειμένου να εντοπίσουν ένα χαμένο πανίσχυρο αντικείμενο. Όμως, η αποστολή αυτή επιφυλάσσει αμέτρητους κινδύνους και πολλές εκπλήξεις όταν συγκρουστούν τα λάθος άτομα.

 

 

THE WHALE (COSMOTE TV)

Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης Darren Aronofsky, μας χαρίζει την αριστουργηματική ταινία “The Wale“ με τον Brendan Fraser, στην κατά πολλούς ερμηνεία της ζωής του, η οποία του χάρισε και το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Ένα δεύτερο βραβείο που κατάφερε να αποσπάσει το φιλμ είναι το Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cosmote TV.

Πρόκειται για την ιστορία ενός εκκεντρικού υπέρβαρου και απομονωμένου καθηγητή λογοτεχνίας, που δεν βγαίνει ποτέ από το σπίτι του και διδάσκει online δημιουργική γραφή, στην ύστατη του προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την έφηβη κόρη του, την οποία υποδύεται η εντυπωσιακή Sadie Sink, γνωστή από τον ρόλο της στη σειρά Strager Things.

 

 

BEST CHRISTMAS EVER (NETFLIX)

Σε σκηνοθεσία της βετεράνου σκηνοθέτη Mary Lambert και των σεναριογράφων Charles Shyer και Todd Calgi Gallicano το Netflix παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη ταινία “Best Christmas Ever” που θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Νοεμβρίου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Heather Graham, Brandy Norwood, Jason Biggs, Matt Cedeno.

Η πλοκή ακολουθεί τη Charlotte η οποία αρχίζει να νιώθει άβολα όταν λαμβάνει ένα ετήσιο χριστουγεννιάτικο ενημερωτικό δελτίο από την κολλητή της φίλη Jackie. Εκείνη έχει κολλήσει σε μια δουλειά που δεν της αρέσει και πολύ και τα οικονομικά της οικογένειάς της δεν πάνε καλά. Η Jackie πούλησε πρόσφατα την αεροπορική της εταιρεία για εκατομμύρια δολάρια και απολαμβάνει την πρόωρη συνταξιοδότηση με το αγαπημένο της σύζυγο και τα απίστευτα έξυπνα παιδιά της.

Αφού κατέληξε απροσδόκητα στο κατώφλι της πρώην φίλης της λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Charlotte πασχίζει να αποδείξει ότι η ζωή της Jackie είναι πιο ελαττωματική από όσο φαίνεται.

 

 

KNOCK AT THE CABIN (NOVACINEMA1)

Το “Knock at the Cabin” είναι μια αμερικάνικη αποκαλυπτική ψυχολογική ταινία τρόμου, σε σενάριο και σκηνοθεσία του M.Night Shyamalan, ο οποίος έγραψε το σενάριο με βάση ένα προσχέδιο των Steve Desmond και Michael Sherman. Βασίζεται στο μυθιστόρημα “The Cabin at the End of the World” του Paul G. Tremblay, και είναι η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά ενός από τα έργα του. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, Kristen Cui, Abby Quinn και Rupert Grint. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στο Nova Cinema1 από τις 5 Νοεμβρίου.

Ενώ κάνουν διακοπές σε μια απομακρυσμένη καλύβα, ένα νεαρό κορίτσι και οι γονείς της πιάνονται όμηροι από τέσσερις ένοπλους αγνώστους, που απαιτούν από την οικογένεια να κάνει μια αδιανόητη επιλογή για να αποτρέψει την Αποκάλυψη. Με περιορισμένη πρόσβαση στον έξω κόσμο, η οικογένεια πρέπει να αποφασίσει τι πιστεύει πριν χαθούν όλα.

 

 

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία εικόνας και ήχου επιλέγοντας μια 8K smart TV. Η διασκέδαση, η συγκίνηση, η επικοινωνία και η χαλάρωση στο απόγειο, με ζωντανά χρώματα, ρεαλιστικό ήχο και υψηλές ταχύτητες. Άλλαξε μια για πάντα το σαλόνι σου με τον Κωτσόβολο, τον Νο1 προορισμό για το Σπίτι σου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη