ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΣΙΝΕΦΙΛ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!

by Aggeliki Tsoukana

Νέες κυκλοφορίες, οι οποίες έκαναν ή θα κάνουν πρεμιέρα αυτές τις ημέρες και μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται διάφορα είδη, όπως δράματα, θρίλερ, επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων, κωμωδίες αλλά και πολλά ακόμη.

 

ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ (DISNEY+)

Το «Λυκάνθρωπος Έγχρωμο» αποτελεί την έγχρωμη εκδοχή της ομώνυμης παραγωγής της Marvel Studios. Εμπνευσμένο από τις ταινίες τρόμου του 1930 και 1940, αυτό το ανατριχιαστικό αφιέρωμα προσδοκά να διεγείρει την αίσθηση του φόβου και του πανικού, με έντονο σασπένς και σκηνές που ξαφνιάζουν, διερευνώντας μια νέα γωνιά του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

Μια “σκοτεινή” βραδιά, μια κρυφή σέκτα κυνηγών τεράτων αναδύεται από τις σκιές και συγκεντρώνεται στον επιβλητικό ναό του Μπλάντστοουν, ύστερα από τον θάνατο του αρχηγού τους. Σε μια παράξενη και μακάβρια τελετή στη μνήμη του, οι παριστάμενοι ξεκινούν έναν μυστηριώδη και θανατηφόρο διαγωνισμό με έπαθλο ένα πανίσχυρο κειμήλιο. Ένα κυνήγι που θα τους φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με ένα επικίνδυνο τέρας.

 

 

INDIANA JONES ΚΑΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ (DISNEY+)

Ο Harrison Ford επιστρέφει στον ρόλο του θρυλικού ήρωα αρχαιολόγου για αυτό το πολυαναμενόμενο τελευταίο επεισόδιο της εμβληματικής σειράς ταινιών Indiana Jones. Μια μεγάλη, καταιγιστική κινηματογραφική περιπέτεια και ένα συναρπαστικό φινάλε που σκηνοθετείται από τον James Mangold και γράφεται από τους Jez Butterworth, James Mangold, John- Henry Butterworth & David Koepp, βασισμένο σε χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν από τους George Lucas και Philip Kaufman. Η ταινία Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου είναι ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις! Με ένα καστ αστέρων που περιλαμβάνει τους Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, John Rhys- Davies, Toby Jones και Mads Mikkelsen.

Η ταινία διαδραματίζεται το 1969 όπου ο Indiana Jones είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Έχοντας περάσει πάνω από μια δεκαετία διδάσκοντας στο Hunter College της Νέας Υόρκης, ο καταξιωμένος καθηγητής αρχαιολογίας ετοιμάζεται να αποσυρθεί στο ταπεινό και μοναχικό του διαμέρισμα. Όλα αλλάζουν με την απρόσμενη επίσκεψη της αποξενωμένης βαφτιστήρας του, Helena Shaw, η οποία αναζητά ένα ανεκτίμητο αρχαίο αντικείμενο που είχε εμπιστευτεί ο πατέρας της στον Indy πριν χρόνια. Πρόκειται για τον Δίσκο του Πεπρωμένου του Αρχιμήδη που μπορεί να αλλάξει την ιστορία.

Ως έμπειρη απατεώνισσα, η Helena κλέβει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και αποχωρεί γρήγορα από τη χώρα για να τον πουλήσει σε όποιον προσφέρει τα περισσότερα χρήματα. Μην έχοντας άλλη επιλογή από το να την κυνηγήσει, ο Indy ξεκινάει για μια τελευταία, επική περιπέτεια. Εντωμεταξύ, ο παλιός εχθρός του, ο πρώην Ναζί Jurgen Voller, έχει τα δικά του τρομακτικά σχέδια για τον μηχανισμό με σκοπό να αλλάξει τη ροή της παγκόσμιας ιστορίας.

 

 

FAMILY SWITCH (NETFLIX)

Το Family Switch είναι μια αμερικάνικη κωμωδία του σκηνοθέτη McG, σε σενάριο Adam Sztykiel και Victoria Strouse, με πρωταγωνιστές την Jennifer Garner και τον Ed Helms. Η ταινία βασίζεται στο παιδικό βιβλίο του 2010 «Bedtime for Mommy» της Amy Krouse Rosenthal.

Τα μέλη μιας οικογένειας ανταλλάσσουν σώματα μεταξύ τους κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας πλανητικής ευθυγράμμισης. Ξαφνικά, πατέρας και γιος, μητέρα και κόρη, μωρό και σκύλος, βρίσκονται ο ένας στο σώμα και τις ζωές του άλλου, με όλο το συνοδευτικό χάος.

Το ξεκαρδιστικό ταξίδι τους για να βρουν τον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα θα τους φέρει πιο κοντά από όσο είχαν ποτέ φανταστεί. Για να επιστρέψουν στο σώμα τους, γονείς και παιδιά πρέπει να μάθουν να σχετίζονται αληθινά και να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά σε μια κουραστική μέρα γεμάτη με συνεντεύξεις στο κολέγιο, τεστ ποδοσφαίρου και άλλα γεγονότα που αλλάζουν τη ζωή. Άραγε θα μπορέσουν να επαναφέρουν τα πράγματα στην κανονικότητα;

 

 

LEAVE THE WORLD BEHIDE (NETFLIX)

Το «Άφησε Τον Κόσμο Πίσω» (Leave the World Behind) είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή του Sam Esmail. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Rumaan Alam. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Julia Roberts, o Mahershala Ali, o Ethan Hawke, η Myha’la Herrold, η Farrah Mackenzie και ο Kevin Bacon.

Η Amanda και ο Clay κατευθύνονται σε μια απομακρυσμένη γωνιά του Long Island για διακοπές περιμένοντας να έχουν μια ήσυχη ανάπαυλα από τη ζωή στη Νέα Υόρκη. Θέλουν να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τον έφηβο γιο και την κόρη τους και να πάρουν μια γεύση από την καλή ζωή στο πολυτελές σπίτι που έχουν νοικιάσει για το Σαββατοκύριακο. Αλλά με ένα χτύπημα στην πόρτα αργά το βράδυ, όλα ανατρέπονται. Η Ruth και ο GH, ένας πατέρας και η κόρη του, που ισχυρίζονται ότι το σπίτι είναι δικό τους, έχουν φτάσει εκεί πανικόβλητοι.

Αυτοί οι άγνωστοι λένε ότι μια ξαφνική διακοπή ρεύματος έχει σαρώσει την πόλη και μην έχοντας που αλλού να στραφούν ήρθαν στην περιοχή αναζητώντας καταφύγιο. Αλλά με την τηλεόραση και το διαδίκτυο κλειστά και χωρίς τηλεφωνική υπηρεσία αρχίζει να τους διακατέχει η αβεβαιότητα. Το ένα ζευγάρι δείχνει δυσπιστία ως προς το άλλο. Η εξοχική κατοικία αποκομμένη από τον πολιτισμό είναι άραγε ασφαλές μέρος για τις οικογένειές τους;

 

 

ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ (PRIME VIDEO)

Το Θάψιμο είναι μια αμερικάνικη νομική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Maggie Betts και σενάριο Betts και Doug Wright. Βασίζεται στην αληθινή ιστορία της αγωγής του δικηγόρου Willie E. Gary και του πελάτη του Jeremiah Joseph O’Keefe κατά της εταιρείας κηδειών Loewen, όπως τεκμηριώνεται στο ομώνυμο άρθρο του New Yorker του 1999 από τον Jonathan Harr. Πρωταγωνιστούν οι Jamie Foxx, Tommy Lee Jones, Jurnee Smollett, Mamoudou Athie και Bill Camp. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Prime Video.

Ο οικονομικά προβληματικός ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Jeremiah Joseph O’Keefe αναγκάζεται να πουλήσει μέρος της επιχείρησης του για να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις της κρατικής ασφαλιστικής επιτροπής του Μισισιπή. Συνάπτει συμβόλαιο με τον Raymond Loewen του ομίλου Loewen, ο οποίος όμως δεν ακολουθεί ποτέ την προφορική συμφωνία τους.

 

 

MEDELLIN (PRIME VIDEO)

Το Medellin είναι μια ταινία δράσης-κωμωδίας σε σκηνοθεσία Franck Gastambide, σενάριο Gastambide και Charles Van Tieghem και με πρωταγωνιστές τους Gastambide, Ramzy Bedia και Anouar Toubali.

Όταν ο αδελφός του Μπραχίμ, ένας influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λάτρης της ναρκοκουλτούρας, και ακόμη περισσότερο του Πάμπλο Εσκομπάρ, που αυτοαποκαλείται Παμπλίτο, απάγεται από μέλη του καρτέλ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Κολομβία, ο Ρέντα μπαίνει απροσδόκητα στη δράση, μαζεύοντας τα μέλη του γυμναστηρίου του και παρακινώντας τους να τον συνοδεύσουν στο Μεντεγίν. Με τη βοήθεια μιας Κολομβιανής αστυνομικίνας και ενός πρώην Αμερικανού πράκτορα καταφέρνουν να τον εντοπίσουν. Αλλά τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο όταν απαγάγει τον γιο του αρχηγού του καρτέλ με αντάλλαγμα τη ζωή του αδελφού του.

 

 

Ο ΜΠΟ ΦΟΒΑΤΑΙ (COSMOTE TV)

Το Beau Is Afraid είναι μια αμερικάνικη σουρεαλιστική τραγική κωμωδία τρόμου σε σενάριο, σκηνοθεσία και συμπαραγωγή του Ari Aster. Πρωταγωνιστεί ο Joaquin Pheonix στον ρόλο του ομώνυμου χαρακτήρα, Beau Wassermann. Στο πλευρό του οι: Patti LuPone, Nathan Lane, Amy Ryan, Kylie Rogers, Parker Posey, Stephen McKinley Henderson, Hayley Squires, Michael Gandolfini, Zoe Lister-Jones, Armen Nahapetian και Richard Kind. Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote TV.

Ο φοβιτσιάρης Beau Wassermann ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο, όπου κάθε στιγμή είναι ένας εφιάλτης. Επιρρεπής στις κρίσεις πανικού και την παράνοια, επισκέπτεται τον ψυχολόγο του, που τον προετοιμάζει για την επικείμενη επίσκεψη στη μητέρα του. Όμως, την παραμονή της αναχώρησης του Beau επέρχεται το χάος και η ζωή του εκτροχιάζεται σε μια σουρεαλιστική καινούργια διάσταση. Μην μπορώντας να φτάσει στον προορισμό του και με τον κόσμο να έχει αποτρελαθεί, ο Beau ταξιδεύει σε δρόμους που δεν είναι καταγεγραμμένοι σε κανένα χάρτη και αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τη ζωή του και τα ψέματα που έχει πει στους κοντινούς του ανθρώπους.

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ (NETFLIX)

Το Χριστούγεννα Ως Συνήθως είναι μια ταινία του 2023 σε σκηνοθεσία του Petter Holmsen με πρωταγωνιστές τους Erik Follestad, Ida Ursin-Holm, Mrit Andreassen και Kanan Gill.

Η Thea επιστρέφει στην αγροτική της πόλη για να γιορτάσει τα κλασικά νορβηγικά Χριστούγεννα με την οικογένειά της, αλλά φέτος φέρνει μαζί τον Jashan, τον Ινδό φίλο της. Αυτό που υποτίθεται ότι θα ήταν Χριστούγεννα ως συνήθως, μετατρέπεται σε μια ταραχώδη και συγκινητική εορταστική περίοδο που θα βάλει στο κεφάλι τους τις προκατειλημμένες πεποιθήσεις και τις παραδόσεις όλων.

 

 

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ (DISNEY+)

Το “Μυστήριο στη Βενετία” είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα “To Πάρτι” (Hallowe’en Party) της Αγκάθα Κρίστι με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Oscar, Kenneth Branagh. Με φόντο μια απόκοσμη Βενετία μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο, την παραμονή του Halloween, το “Μυστήριο στην Βενετία” είναι ένα τρομακτικό αίνιγμα που σηματοδοτεί την επιστροφή του πασίγνωστου ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ένα εκπληκτικό cast με τους Kenneth Branagh, Kelly Reilly, Jamie Dornan, Tina Fey, Camille Cottin, Kyle Allen, Riccardo Scamarcio, Jude Hill, Michelle Yeoh.

Ο Θρυλικός ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ζει στην απόκοσμη, μεταπολεμική Βενετία. Όλα αλλάζουν όταν τον επισκέπτεται η Ariadne Oliver, η πιο διάσημη συγγραφέας μυστηρίου, που ισχυρίζεται ότι έχει κάτι να μοιραστεί μαζί του και του υπόσχεται ότι δεν πρόκειται για έγκλημα. Ο Πουαρό παρασύρεται και συμμετέχει σε μια σεάνς με φόντο ένα παρηκμασμένο, στοιχειωμένο παλάτι που ανήκει στη διάσημη τραγουδίστρια όπερας Rowena Drake. Όταν ένας από τους συμμετέχοντες βρεθεί δολοφονημένος, όλοι θεωρούνται ύποπτοι και ο Βέλγος ντετέκτιβ βυθίζεται σε έναν νοσηρό κόσμο που κρύβει πολλά μυστικά.

 

 

GRAN TURISMO (COSMOTE TV)

Το Gran Turismo είναι μια αμερικάνικη δραματική ταινία σε σκηνοθεσία του Neil Blomkamp και σενάριο των Jason Hall και Zach Baylin. Βασισμένο στην ομώνυμη σειρά βιντεοπαιχνιδιών και σε αληθινά γεγονότα. Αφηγείται την αληθινή ιστορία του Jann Mardenborough, ενός έφηβου παίκτη Gran Turismo που έγινε επαγγελματίας οδηγός αγώνων. Πρωταγωνιστούν οι Archie Madekwe, David Harbour, Orlando Bloom, Darren Barnet, Geri Halliwell Horner και Djimon Hounsou. Η ταινία είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση μέσω της Cosmote TV.

Ο Jann είναι ένας μανιώδης gamer από το Cardiff που περνά τις μέρες του παίζοντας Gran Turismo, αρνούμενος να πετύχει στον πραγματικό κόσμο. Εν τω μεταξύ στο Τόκιο, ο Danny, ένας διευθυντής μάρκετινγκ για την αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, διεξάγει μια διαφημιστική καμπάνια. Μαζί με τους υπεύθυνους του Gran Turismo, ετοιμάζει ένα σχέδιο για την έναρξη ενός διαγωνισμού όπου προσκαλεί τους παίκτες να δοκιμάσουν την τύχη τους με πραγματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. O Danny χρειάζεται βοήθεια για να οργανώσει αυτήν την εκδήλωση και έτσι στρέφεται στον Jack, έναν πρώην οδηγό αγώνων ο οποίος είναι αδιόρθωτα κυνικός. Όταν η μοίρα φέρνει κοντά τον Jann μαζί με τον Danny και τον Jack, τότε και οι τρείς τους θα ρισκάρουν τα πάντα για να διακριθούν. Ο gamer θα γίνει ο οδηγός ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου Nissan αποσκοπώντας σε νίκη στους αγώνες του πραγματικού κόσμου.

 

 

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία εικόνας και ήχου επιλέγοντας μια 8K smart TV. Η διασκέδαση, η συγκίνηση, η επικοινωνία και η χαλάρωση στο απόγειο, με ζωντανά χρώματα, ρεαλιστικό ήχο και υψηλές ταχύτητες. Άλλαξε μια για πάντα το σαλόνι σου με τον Κωτσόβολο, τον Νο1 προορισμό για το Σπίτι σου.

Μπορείς να δεις ακόμη