Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

Μια νύχτα μαγική στο Cinobo

Μετά από 20 χρόνια γάμου, η Μαρία αποφασίζει να εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη. Μια νύχτα πηγαίνει στο δωμάτιο 212 του απέναντι ξενοδοχείου, απέναντι από την παλιά της ζωή. Από εκεί, η Μαρία έχει πανοραμική θέα του διαμερίσματος της, του συζύγου της, του γάμου της. Αναρωτιέται αν πήρε τη σωστή απόφαση. Στη νέα πλευρά του δρόμου, θα ζήσει μια ονειρική νύχτα κατά την οποία δέχεται επίσκεψη από φαντάσματα και οράματα του παρελθόντος από τη νεότερη εκδοχή του άντρα και της γυναίκας που κάποτε τον αγαπούσε, μέχρι τους πρώην εραστές της. Όλα αυτά τα φαντάσματα, έχουν πολλές απόψεις να μοιραστούν. Ο Christophe Honoré εξερευνά με ρομαντικά ανάλαφρη και μεταμοντέρνα διάθεση τα όρια ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα της ερωτικής επιθυμίας και της συζυγικής πίστης. Πρωταγωνιστεί η βραβευμένη στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» των Καννών για την ερμηνεία της Chiara Mastroianni.

 

 

 Η φιλμογραφία της πολυβραβευμένης Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στο Cinobo

Το Cinobo παρουσιάζει τα μεγάλα σύγχρονα ταλέντα του σύγχρονου ελληνικού σινεμά που ξεχωρίζουν στις ταινίες μικρού μήκους. Κάθε δύο μήνες, θα παρουσιάζεται στην πλατφόρμα μια νέα φιλμογραφία μικρού μήκους ταινιών των νέων Ελλήνων σκηνοθετών και μάλιστα θα συστήνεται στο κοινό από τους ίδιους τους σκηνοθέτες. Οι ταινίες θα βρίσκονται στην πλατφόρμα για όλο το δίμηνο του κάθε spotlight, πριν περάσουμε στους επόμενους σκηνοθέτες. Για το επόμενο δίμηνο, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τις υποβλητικές εικόνες του σινεμά της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη. Οι ταινίες της Κοτζαμάνη έχουν προβληθεί και βραβευτεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη, από τις Κάννες ως το Βερολίνο, από τη Βενετία ως το Λοκάρνο και το Κάρλοβι Βάρι. Ταυτόχρονα, έχει τιμηθεί με βραβεία Ίρις για καλύτερη ταινία μικρού μήκους τρεις φορές: Για τα “Washingtonia”, “Limbo” και “Electric Swan”.

Οι παρακάτω ταινίες είναι ήδη διαθέσιμες στην πλατφόρμα στην ενότητα Big Shorts.

Αρούντελ (Arundel, 2012)

Ένα σκοτεινό παραμύθι που συνδέει τα νήματα ζωών με τρόπους περίπλοκα ονειρικούς, θυμίζοντας πως ποτέ τελικά δεν γεννιόμαστε αληθινά ελεύθεροι. Πρωταγωνιστούν οι Κάτια Γκουλιώνη και Χρήστος Πασσαλής, σε αφήγηση Άρη Σερβετάλη.

 

 

Washingtonia (2014)

Το σκαθάρι κάθεται στο κεφάλι του φοίνικα και τα σκουλήκια του εισχωρούν στην καρδιά. Το κόκκινο σκαθάρι τρώει την καρδιά του. Και ο φοίνικας πεθαίνει. Ο μόνος που δεν πεθαίνει είναι ο φοίνικας Washingtonia. Η καρδιά του είναι μικρή και ξερή και σε κανέναν δεν αρέσουν οι μικρές και ξερές καρδιές.

 

 

Yellow Fieber (2015)

Κάπου ανάμεσα στο μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ και το παραμύθι, στο όνειρο και στον εφιάλτη, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη εντυπωσιάζει για ακόμα μία φορά με τις αλλόκοτες και ποιητικές εικόνες της. Συμμετοχή στα φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

 

 

Limbo (2016)

Μια σύντομη σπουδή πάνω στη ζωή και στο θάνατο, ένα σκοτεινό παραμύθι γυρισμένο στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, μια πολυβραβευμένη ταινία από μια σκηνοθέτιδα που το μέλλον της ανήκει.

 

 

Electric Swan (2019)

Ένα σαραντάλεπτο «σουρεαλιστικό μικρο-πορτρέτο του Μπουένος Άιρες» με επίκεντρο τις ιστορίες που διαδραματίζονται μέσα και γύρω από μια παλιά μοντερνιστική πολυκατοικία δέκα ορόφων. Παγκόσμια Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019 και δεκάδες βραβεύσεις σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

 

 

Ρομαντική Κυριακάτικη πρεμιέρα στη Sunday Premiere NOVA (ΕΟΝ ΤV)

Πρεμιέρα έκανε την Κυριακή 23 Απριλίου στο Novacinema1, η ρομαντική ταινία “After Ever Happy” με πρωταγωνιστές τους Mira Sorvino, Josephine Langford, Louise Lombard, σε σκηνοθεσία του Castille Landon. Η Tessa και ο Hardin βρίσκονται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι της σχέσης τους. Η Tessa προβληματίζεται για το μέλλον της σχέσης τους και το πιθανό τέλος της. Μην χάσεις τη ρομαντική συνέχεια στο Novacinema1!

Η ταινία είναι διαθέσιμη και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ.

 

 

Ξεναγός στον έρωτα (Netflix)

Κυκλοφόρησε στο Netflix η ταινία “A Tourist’s Guide To Love”, η πρώτη διεθνής παραγωγή που κινηματογραφήθηκε στο Βιετνάμ μετά την πανδημία. Η ρομαντική ταινία έκανε πρεμιέρα παγκοσμίως στις 21 Απριλίου και διαθέτει ένα διεθνές καστ που περιλαμβάνει την παραγωγό και πρωταγωνίστρια Rachael Leigh Cook, τον βιετναμέζο-αμερικανό ηθοποιό Scott Ly, καθώς και δημοφιλείς ηθοποιούς Meritorious Artist Lê Thiện και το ανερχόμενο ταλέντο Quinn Trúc Trần. Το “A Tourist’s Guide To Love” ακολουθεί μια ταξιδιωτική πράκτορα (Rachel Leigh Cook) που, μετά από έναν απροσδόκητο χωρισμό, αποφασίζει να δεχτεί μια αποστολή για να πάει κρυφά και να μάθει για την τουριστική βιομηχανία στο Βιετνάμ. Στην πορεία, θα ζήσει μια ρομαντική περιπέτεια με τον βιετναμέζο εκπατρισμένο ξεναγό της (Scott Ly), όταν αποφασίζουν να αλλάξουν τη διαδρομή του λεωφορείου για να εξερευνήσουν τη ζωή και την αγάπη έξω από το συνηθισμένο μονοπάτι.

 

 

Αίμα και Χρυσός στο Netflix

Την Παρασκευή, 26 Μαΐου έρχεται στο Netflix η ολοκαίνουργια και συναρπαστική γερμανική πολεμική κωμωδία, “Blood & Gold”, σε σκηνοθεσία Peter Thorwarth και σενάριο Stefan Barth. Η ταινία διαδραματίζεται την άνοιξη του 1945, λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Elsa, μια νεαρή αγρότισσα και ο Heinrich, ένας λιποτάκτης, συνειδητοποιούν γρήγορα ότι έχουν περισσότερα κοινά από τον κοινό τους εχθρό. Και οι δύο αγωνίζονται για δικαιοσύνη και για τις οικογένειές τους, ενάντια στους Ναζί. Ο Heinrich αναζητά την κόρη του, αλλά στο απομακρυσμένο χωριό της Έλσας κρύβεται ένας εβραϊκός θησαυρός, που οι Ναζί θέλουν να λεηλατήσουν. Μια γεμάτη δράση αναζήτηση για τον θησαυρό ξεκινά: χωρικοί εναντίον των SS. Η απληστία για το χρυσό φέρνει μυστικά στο φως και καταλήγει σε μια αιματηρή αναμέτρηση στην εκκλησία του χωριού.

 

 

Άννα Νικόλ Σμιθ: Δεν Με Ξέρεις (Νetflix)

Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο trailer για το ντοκιμαντέρ σχετικά με τη ζωή της Anna Nicole Smith. Το ντοκιμαντέρ “Αnna Nicole Smith: You Don’t Know Me”, που θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου, επικεντρώνεται στην ταραχώδη ζωή του μοντέλου που πέθανε το 2007, σε ηλικία 39 ετών. Με βίντεο και συνεντεύξεις που δεν έχεις ξαναδεί, η ταινία θα καταγράψει τη ζωή της Smith, από την ανατροφή της στο Χιούστον, την άνοδο της στη φήμη που περιλάμβανε το εξώφυλλο του Playboy, το μόντελινγκ για την Guess και την εμφάνιση σε έργα του Χόλιγουντ.

 

 

Οι νέες ταινίες του ERTFLIX

Νέες και ενδιαφέρουσες ταινίες για όλα τα γούστα έφερε το ERTFLIX.

Πιο αναλυτικά:

“Θέλμα/Thelma” (2017)

Η Thelma, μια ντροπαλή και εσωστρεφής φοιτήτρια φεύγει για πρώτη φόρα μακριά από την οικογενειακή εστία και τη μικρή επαρχιακή της πόλη. Στο πανεπιστήμιο του Όσλο δυσκολεύεται να κοινωνικοποιηθεί και να αποκτήσει παρέες, ενώ οι θρησκόληπτοι γονείς της μοιάζουν να ελέγχουν διαρκώς, από μακριά. Η Thelma αρχίζει να βασανίζεται από ψυχωτικές κρίσεις, τις οποίες κανένας γιατρός δεν μπορεί να προσδιορίσει. Η ερωτική έλξη που θα προκύψει μετά τη γνωριμία με τη συμφοιτήτρια της Anja, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και οι κρίσεις παίρνουν ανεξέλεγκτες, μεταφυσικές διαστάσεις.

 

 

“Η Ομορφότερη Εποχή/La Belle Saison” (2015)

Το 1971, η Delphine, κόρη χωρικών, πηγαίνει στο Παρίσι για να απελευθερωθεί από τον οικογενειακό ζυγό και να αποκτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία. Η Carole είναι από το Παρίσι. Είναι σε σχέση με τον Manuel και βλέπει ενεργά τις απαρχές του φεμινισμού. Όταν η Delphine και η Carole συναντιούνται, η ιστορία αγάπης αλλάζει τις ζωές τους.

 

 

“Κάιρο Εμπιστευτικό/The Nile Hilton Incident” (2017)

Στο πολιτικά τεταμένο και ασταθές Κάιρο της Αιγύπτου, στις αρχές του 2011, εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στο καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ στην καρδιά της Αραβικής Άνοιξης. Εβδομάδες πριν από την αιγυπτιακή επανάσταση, ο Noreddin, ένας αξιωματικός στο διεφθαρμένο αστυνομικό τμήμα του Καΐρου, ερευνά τον θάνατο μιας νεαρής τραγουδίστριας. Αυτό που αρχικά φαινόταν σαν έγκλημα πάθους άγγιξε την ελίτ της εξουσίας. Ο Noreddin θα παραβιάσει τους κανόνες για να αποδώσει δικαιοσύνη, όχι μόνο σε αντίθεση με το σύστημα, αλλά και με τον εαυτό του.

 

 

“Αυτόματα/Automata” (2014)

Σε ένα δυστοπικό μέλλον (2044), η ραδιενέργεια απειλεί την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας στη Γη και ο μαζικός πολλαπλασιασμός των μηχανών είναι πλέον πραγματικό γεγονός. Ο πράκτορας Jack Vulkan (Antonio Banderas) της Robot International Corporation (ROC) ερευνά τη δολοφονία ενός ρομπότ (Pilgrim 7000) από έναν αστυνομικό. Τα ευρήματα του πράκτορα φαίνεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο για τη φήμη της εταιρείας στην οποία εργάζεται, αλλά και για το μέλλον της ίδιας της ανθρωπότητας.

 

 

“Hope Gap” (2019)

Στην παραθαλάσσια πόλη Seaford, η Grace (Annette Bening) και ο Edward (Bill Nye) λένε τις δικές τους ιστορίες. Παντρεμένοι για 33 χρόνια, έζησαν μια ήρεμη ζωή. Ωστόσο, η απόσταση μεταξύ τους και η διαφορά στις προσδοκίες τους από τη σχέση είναι πολύ έντονη. Η Grace χρειάζεται να επικοινωνεί και να μοιράζεται, ενώ ο Edward διατηρεί μια πιο παθητική στάση, αναγκάζοντάς την συχνά να υπερβάλλει για να αντιδράσει. Όταν ο Edward ζητάει από τον γιο τους, Jamie, να τους επισκεφτεί, είναι προφανές ότι κάτι συμβαίνει.

 

 

“Οι επιδρομείς/Marauders” (2016)

Όταν μια τράπεζα γίνεται στόχος βίαιης ληστείας, όλα τα στοιχεία που μπορούν να συγκεντρώσουν οι αρχές θα ενοχοποιήσουν τον ιδιοκτήτη της και τους ισχυρούς πελάτες του. Μια ομάδα πρακτόρων του FBI με επικεφαλής τον Bruce Willis σκάβει βαθύτερα την υπόθεση και καθώς οι φονικές ληστείες ξετυλίγονται, γίνεται σαφές ότι πρόκειται για μια μεγαλύτερη και καλά οργανωμένη συνωμοσία.

 

 

Ο Peter Pan και η Wendy έρχονται στο Disney+

Έφτασε η ώρα για μία από τις πιο πολυπόθητες πρεμιέρες της χρονιάς στο Disney+, αυτή του Peter Pan. Το “Peter Pan & Wendy” παρουσιάζει τη Wendy Darling, μια νεαρή κοπέλα που φοβάται να αφήσει πίσω της το παιδικό της σπίτι, η οποία γνωρίζει τον Peter Pan, ένα αγόρι που αρνείται να μεγαλώσει. Μαζί με τα αδέρφια της και μια μικροσκοπική νεράιδα, την Tinker Bell, ταξιδεύει με τον Peter στον μαγικό κόσμο της Χώρας του Ποτέ. Εκεί, συναντά έναν κακό πειρατή καπετάνιο, τον Captain Hook, και ξεκινά μια συναρπαστική και επικίνδυνη περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα. Πρωταγωνιστούν οι Jude Law, Alexander Molony, Ever Anderson, Yara Shahidi, Alyssa Wapanatâhk, Joshua Pickering, Jacobi Jupe, Molly Parker, Alan Tudyk και Jim Gaffigan. Έρχεται στο Disney+ στις 28 Απριλίου.

 

 

Power Rangers: Once & Always διαθέσιμο τώρα στο Netflix

Διαθέσιμη είναι πλέον στο Netflix, η ταινία Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always, που αποτελεί την επετειακή έκδοση για τον εορτασμό των 30 χρόνων τόσο του Mighty Morphin Power Rangers όσο και του franchise Power Rangers. Οι Power Rangers ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο για να εμποδίσουν τη Rita Repulsa να αλλάξει την ιστορία.

 

 

Ζήσε την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι επιλέγοντας τους 4Κ Laser ultra short throw βιντεοπροβολείς της σειράς LS800 της Epson, και απόλαυσε εικόνα 80” σε απόσταση μόλις 2,3” από τον τοίχο σου.

Μπορείς να δεις ακόμη