Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

“Η Αυτοκρατορία του Φωτός” τώρα διαθέσιμη στο Disney+

H υποψήφια για BAFTA και Όσκαρ, “Η Αυτοκρατορία του Φωτός”, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ, Sam Mendes, είναι πλέον διαθέσιμη στο Disney+. Ο Sam Mendes, μετά τις υπερπαραγωγές του James Bond, επιστρέφει με μια προσωπική ταινία που μοιάζει να είναι η ερωτική του επιστολή προς το ίδιο το σινεμά. Με φόντο μια αγγλική, παραθαλάσσια πόλη στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η ταινία “Η Αυτοκρατορία του Φωτός” ακολουθεί τη Hilary (Olivia Colman), μια διευθύντρια κινηματογράφου που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας και τον Steven (Michael Ward), έναν νέο υπάλληλο που λαχταρά να αποδράσει από αυτήν την επαρχιακή πόλη, όπου κάθε μέρα αντιμετωπίζει δυσκολίες. Η Hilary και ο Steven αρχίζουν να νιώθουν πως ανήκουν κάπου, μέσα από την παράδοξη και τρυφερή τους σχέση και βιώνουν τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, του κινηματογράφου και της κοινότητας.

 

 

“Η Τρύπα” του Michelangelo Frammartino (Cinobo)

“Η Τρύπα” (Il buco) είναι μια ιταλική δραματική ταινία του 2021 σε σκηνοθεσία Michelangelo Frammartino που επιλέχθηκε για να διαγωνιστεί για τον Χρυσό Λέοντα στο 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της ανακάλυψης και εξερεύνησης της Bifurto Abyss, της βαθύτερης σπηλιάς της Ευρώπης στην άθικτη ενδοχώρα της Καλαβρίας, βάθους σχεδόν 700 μέτρων, τον Αύγουστο του 1961 στα σπήλαια Pollino στη νότια Ιταλία. Τη δεκαετία του ‘60 στην Ιταλία, νεαροί σπηλαιολόγοι προσπαθούν να προσεγγίσουν τον πυθμένα της Αβύσσου Bifurto. Η απόπειρα των εισβολέων περνά απαρατήρητη από τους κατοίκους ενός μικρού γειτονικού χωριού, αλλά όχι από τον γηραιό βοσκό του οροπεδίου, η μοναχική ζωή του οποίου αρχίζει να διασταυρώνεται με το ταξίδι της ομάδας. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo από τις 21 Μαρτίου.

 

 

Ο Roberto Benigni και το “Τέρας” της σωματικής κωμωδίας (Cinobo)

O πληθωρικός Roberto Benigni κατέφτασε στο Cinobo με μια σειρά ξεκαρδιστικών σλάπστικ παρεξηγήσεων, στην κλασική ιταλική κωμωδία των 90s, το “Τέρας” (Il Monstro).  Ένας ονειροπόλος εργένης και ατσούμπαλος κομπιναδόρος, που μεταφέρει κούκλες βιτρίνας και αποτρέπει όποιον θέλει να νοικιάσει το διαμέρισμα στο οποίο έχει κάνει κατάληψη, πέφτει θύμα παρεξήγησης και ταυτίζεται με έναν παρανοϊκό serial killer που τρομοκρατεί τη Ρώμη. O εκκεντρικός αστυνομικός ψυχολόγος Taccone αναθέτει στην αστυνομικό Jessica, την οποία υποδύεται η σύζυγος του Benigni, Nicoletta Braschi, να ακολουθήσει τον Loris και να παράσχει στοιχεία για τη σύλληψή του, αλλά τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Η ταινία “Το Τέρας” είναι διαθέσιμη στο Cinobo από την Πέμπτη 23 Μαρτίου.

 

 

“Ο Άνθρωπος Που Πούλησε το Δέρμα του” (Cinobo)

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου έκανε την πρεμιέρα της η ταινία της Kaouther Ben Hania, υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2021, “Ο Άνθρωπος Που Πούλησε το Δέρμα του” (L’ Homme Qui a Vendu Sa Peau). Ένας Σύριος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο θα επιτρέψει σε έναν καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης με την ελπίδα ότι έτσι θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη να βρει την αρραβωνιαστικιά του. Σύντομα, ο κύριος Ali γίνεται ζωντανό έργο τέχνης, αστρονομικής αξίας στην αγορά τέχνης. Οι συλλέκτες ενδιαφέρονται, η τιμή ανεβαίνει, οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι εξοργισμένοι. Ο κύριος Αλί πρέπει να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ως έργο τέχνης. Πρωταγωνιστούν η Monica Belucci και ο Yahya Mahayni, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας 2020.

 

 

Το “The Βlack Phone” έκανε πρεμιέρα στο Novacinema1 (EON TV)

Οι κυριακάτικες πρεμιέρες στο Novacinema1 είναι πάντα καθηλωτικές. Την Κυριακή 26/3 Novacinema1 προβλήθηκε για πρώτη φορά ένα θρίλερ που μας έκοψε την ανάσα, το “The Black Phone” με τους Ethan Hawke, Jeremy Davies, Mason Thames σε σκηνοθεσία Scott Derrickson. Ένα έξυπνο αγόρι απαγάγεται από έναν σαδιστή δολοφόνο, ο οποίος τον κλείνει σε ένα υπόγειο. Μοναδική του σανίδα σωτηρίας αποτελεί ένα τηλέφωνο που δεν λειτουργεί και οι φωνές των άλλων θυμάτων. Η ταινία είναι διαθέσιμη και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ, μαζί με περισσότερες από 4000 ταινίες και επεισόδια σειρών. Ακόμη, το πρόγραμμα των καναλιών Novacinema διατίθεται με δυνατότητα Catch up 7 ημέρων. Κάθε Κυριακή στις 22:00 προβάλλονται από το Novacinema1 υπερπαραγωγές από τα μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ και οι τελευταίες επιτυχίες του Box office.

 

 

H ιστορία του Tetris έγινε ταινία για το Apple TV+

Το Tetris μαζί ίσως με το Asteroids και το PacMan αποτελεί ένα τα πιο αναγνωρίσιμα παιχνίδια στην ιστορία της βιομηχανίας του gaming. H ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στο Apple TV+ στις 31 Μαρτίου, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αμερικανού πωλητή βιντεοπαιχνιδιών Henk Rogers, ο οποίος όταν αποφασίζει να πουλήσει τα δικαιώματα του Tetris εκτός Σοβιετικής ένωσης, μπλέκει σε έναν επικίνδυνο ιστό ψεμάτων και διαφθοράς πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα.

 

 

Rye Lane (Disney+)

Η ρομαντική κωμωδία, “Rye Lane” που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance στις αρχές της χρονιάς, έρχεται στις 31 Μαρτίου στο Disney+. H Yas (Vivian Oparah) και ο Dom (David Jonsson), δύο εικοσάχρονοι που προσπαθούν να ξεπεράσουν τους άσχημους χωρισμούς τους, γνωρίζονται και συνδέονται κατά τη διάρκεια μίας ημέρας γεμάτης περιπέτεια στο Νότιο Λονδίνο βοηθώντας ο ένας τον άλλον να ξεπεράσουν τους πρώην τους και να ανακτήσουν την πίστη τους στον έρωτα.

 

 

Ολοκαίνουργιες “Μικρές Ιστορίες” στο ERTFLIX

Πέντε ταινίες μικρού μήκους παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην κατηγορία «Μικρές Ιστορίες» του ERTFLIX, μια κατηγορία που αγαπήθηκε από το κοινό. Δείτε παρακάτω τις ταινίες που προστέθηκαν:

“See No Evil” (2001)

Η σχέση ενός παππού με την 4χρονη εγγονή του και ο φόβος της μικρής για την απώλειά του «ξυπνούν» σε ένα παιχνίδι τους σε ένα έρημο δημόσιο πάρκο.

Σκηνοθεσία: Άρης Μπαφαλούκας Παίζουν: Κώστας Σφήκας, Δήμητρα Δουμένη

”Mesecina” (2009)

Ο Αλέξης έχει πολλά προβλήματα, αλλά αισιοδοξεί ότι μπορεί να ζήσει τη ζωή του κανονικά. Θα γνωρίσει την Αλίκη, με την οποία μοιράζονται την κοινή αγάπη για το μουσικό συγκρότημα Mesecina.

Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου Παίζουν: Γιάννης Παπαδόπουλος, Romanna Lobach, Μιχάλης Σαράντης

“Αποχαιρετώντας” (2005)

Γιατί η Βίκυ δεν πήγε να πάρει το διαβατήριο της νωρίτερα; Τι έγινε και την έπιασαν τα κλάματα μέσα σε μια τράπεζα; Γιατί ρωτάει τον Αλέξη αν βαρέθηκε; Θα της στείλει μήνυμα ο Χάρης; Πότε θα την ξαναδεί ο υποχόνδριος γείτονάς της; Σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις δεν θα δοθεί απάντηση. Η Βίκυ αύριο φεύγει και θέλει απλώς να διασκεδάσει.

Σκηνοθεσία: Ρηνιώ Δραγασάκη Παίζουν: Μένη Κωνσταντινίδου, Γιώτα Αργυροπούλου, Μέτη Καρατζά, Γιώτα Ιωαννίδου, Αποστόλης Τότσικας, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Κίμωνας Κουρής, Γιώργος Χρυσοστόμου, Νίκος Αλατζάς, Ιωσήφ Πολυζωίδης

“Κατάληψη” (2009)

Έρχεται η μέρα που ο Γιάννης, μαθητής της Γ’ Λυκείου, αποφασίζει να πει στην Άννα, τη συμμαθήτριά του, ότι του αρέσει. Τα σχέδιά του ανατρέπονται όταν εκείνη την ημέρα βρίσκει το σχολείο υπό κατάληψη και την Άννα εντός. Ένα μισοσβησμένο γκράφιτι κι ένα δελτίο ειδήσεων εμπλέκονται στην ιστορία και την μπερδεύουν.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Χαντζής Παίζουν: Χρήστος Διονυσόπουλος, Στέλλα Μαγγανά, Παντελής Παπαχρήστου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Λαέρτης Μαλκότσης, Κώστας Φιλίππογλου

“Φράγμα” (2017)

H έφηβη Χριστίνα ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό. Η κατασκευή ενός φράγματος θα αναγκάσει τους κατοίκους να το εγκαταλείψουν. Τις τελευταίες ημέρες εκκένωσής του, η  Χριστίνα  θα πρέπει να πάρει δυσβάσταχτες αποφάσεις, όπως τι θα απογίνει το γέρικο σκυλί που έχει υπό την προστασία της.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τελτζίδης Παίζουν: Σίμος Κακάλας, Κωνσταντίνα Τακάλου, Σταματία Παπαθανάση, Δημήτρης Αμπατζής

 

Πρόσκληση σε φόνο για 2 (Netflix)

Στις 31 Μαρτίου καταφθάνει το sequel της κωμωδίας του 2019 “Πρόσκληση σε φόνο” που ένωσε τους Adam Sandler και Jennifer Aniston. To “Πρόσκληση για Φόνο 2” βρίσκει το ζευγάρι Nick και Audrey Spitz, τέσσερα χρόνια αφότου έχουν επιλύσει το πρώτο τους μυστήριο φόνου, να είναι πλέον ντετέκτιβ πλήρους απασχόλησης. Στη δεύτερη ταινία ενώ είναι καλεσμένοι να γιορτάσουν τον γάμο του φίλου τους, του μαχαραγιά στο ιδιωτικό νησί του, ο γαμπρός απαγάγεται για λύτρα. Καλεσμένοι, συγγενείς αλλά και η ίδια η νύφη γίνονται αμέσως ύποπτοι. Η “Πρόσκληση για Φόνο 2” στέλνει τους Nick και Audrey Spitz σε μια δύσκολη υπόθεση, αλλά και στο Παρίσι που τόσο είχαν ονειρευτεί.

 

 

Το “Kill Bok-soon” αποκλειστικά στο Netflix

Η ταινία δράσης που έλαβε διθυραμβικές κριτικές από το κοινό και τους κριτικούς στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Netflix. Η ιστορία έχει κεντρική ηρωίδα τη δολοφόνο Gil Bok-soon που είναι γνωστή σε όλη την Ασία για τον αδίστακτο χαρακτήρα της και για το ποσοστό επιτυχίας 100%. Συγχρόνως όμως είναι και μια ανύπαντρη μητέρα που προσπαθεί να μεγαλώσει τη 15χρονη κόρη της που βιώνει τα δύσκολα χρόνια της εφηβείας. Έρχεται στο Netflix στις 31 Μαρτίου.

 

 

The Mist (Μovie) (Netflix)

Μετά από μια άγρια ​​καταιγίδα που πλήττει μια μικρή πόλη, οι κάτοικοι ανακαλύπτουν μια μυστηριώδη ομίχλη να καλύπτει τα σπίτια τους, σκοτώνοντας όποιον παραμένει έξω. Η βραβευμένη με Όσκαρ Marcia Gay Harden και ο Thomas Jane πρωταγωνιστούν σε μια ανατριχιαστική ταινία τρόμου. Η σειρά είναι βασισμένη σε ένα διήγημα του συγγραφέα ιστοριών τρόμου Stephen King, που κυκλοφόρησε αρχικά το 1980 σαν μέρος της ανθολογίας “Dark forces: New Stories of Suspense and Supernatural horror” και στην συνέχεια το 1985 στην ανθολογία μικρών διηγημάτων του συγγραφέα “Skeleton Crew”. Η ταινία κυκλοφόρησε αρχικά το 2007 και θα είναι διαθέσιμη στο Netflix την 1η Απριλίου.

 

 

Αναβάθμισε την κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι κάνοντας δική σου μία τηλεόραση 4K.

Μπορείς να δεις ακόμη