Την έχεις δει sports lover; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Η αθλητική εβδομάδα που έρχεται περιέχει πολλές αναμετρήσεις που θα σου τραβήξουν το ενδιαφέρον, όμως για να είμαστε ειλικρινείς το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος στρέφεται στην έναρξη των playoffs της «Stoiximan Super League».

Εκτός όμως του ποδοσφαιρικού κομματιού του προγράμματος, υπάρχει και εκείνο του μπάσκετ που προφέρει αρκετή δράση και εμπεριέχει και την «μητέρα των μαχών» του ελληνικού αθλητισμού. Τέλος, για να συμπληρώσεις τον χρόνο που μένει κενός, έχουμε και μερικές προτάσεις σειρών με αθλητικό περιεχόμενο που αξίζει να παρακολουθήσεις.

Στη τελική ευθεία

Το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αποτελεί ένα από τα πιο αμφίρροπα που έχουμε παρακολουθήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και την Κυριακή 19/3 ξεκινούν οι αγώνες των playoffs που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή της σεζόν 2022–2023. Το πρόγραμμα ξεκινάει στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» (17:30, Cosmote Sport), όπου ο 6ος Βόλος υποδέχεται τον 3ο της βαθμολογίας Ολυμπιακό. Την ίδια μέρα, στις 19:00 (Nova Sport), ο Άρης φιλοξενεί, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τον συμπολίτη Π.Α.Ο.Κ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ενώ το πρόγραμμα κλείνει με το ντέρμπι Αθηνών ανάμεσα στους πρωτοπόρους Α.Ε.Κ και Πανθηναϊκό (21:30, Cosmote Sport), στην «OPAP ARENA». Όλες οι αναμετρήσεις υπόσχονται αρκετό πάθος και θέμα υψηλού επιπέδου.

Από το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα αξίζει να αναφερθούν οι αναμετρήσεις των playout της «Stoiximan Super League» που διεξάγονται στις 18/3, ενώ σε διεθνές επίπεδο οι αναμετρήσεις Ίντερ – Γιουβέντους (19/3, 21:45, Cosmote Sport 4K) και Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης (19/3,22:00, Nova Sports 1) είναι οι πιο σημαντικές.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες αναμετρήσεις:

18/3

17:00 Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός (Nova Sports)

17:30 ΟΦΗ – Λεβαδειακός (Cosmote Sport)

19:30 Ατρόμητος – Ιωνικός (Nova Sports)

21:00  ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα (Cosmote Sport)

19/3

17:30 ΝΠΣ Βόλος – Ολυμπιακός (Cosmote Sport)

19:00 Άρης – Π.Α.Ο.Κ (Nova Sports)

21:30 Α.Ε.Κ – Παναθηναϊκός (Cosmote sport)

21:45 Ίντερ – Γιουβέντους (Cosmote Sport 4K)

22:00 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης (Nova Sports 1)

Η «σπυριάρα» τα έχει όλα

Καλό το ποδόσφαιρo αλλά και το «μπασκετάκι» έχει πολύ «ζουμί». Την Κυριακή 19/3 οι «αιώνιοι» κοντράρονται στο Ο.Α.Κ.Α με φόντο τη 19η αγωνιστική της «Basket League». Ο πληγωμένος Παναθηναϊκός θέλει να αντιστρέψει το κακό κλίμα που υπάρχει και να επικρατήσει του σταθερά φορμαρισμένου Ολυμπιακού (15:45, ΕΡΤ3 HD).

Εκτός του ντέρμπι «εν Eλλάδι» η ερχόμενη εβδομάδα έχει και αρκετή Ευρωλίγκα, ενώ περιλαμβάνει και την αναμέτρηση της Α.Ε.Κ με τη Μάλαγα (21/3, 19:30, Cosmote Sport 4), που έρχεται από τη σπουδαία νίκη κόντρα στη Γαλατασαράι. Τέλος, για τους λάτρεις του NBA, οι Μιλγουόκι Μπακς, του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αντιμετωπίζουν ξημερώματα Δευτέρας 20/3 (2:00, Cosmote Sport 4) τους Τορόντο Ράπτορς με στόχο τη συνέχεια της καλής πορείας τους.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες αναμετρήσεις:

19/3

15:45 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ΕΡΤ3 HD

20/3

2:00 Μιλγουόκι Μπακς – Τορόντο Ράπτορς Cosmote Sport 4

21/3

19:30 Α.Ε.Κ – Μάλαγα Cosmote Sport 4

23/3

20:30 Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα (Nova Sports)

Δες και αυτό

Επειδή πάντα, εκτός της live δράσης, ενδιαφέρον έχουν και οι ιστορίες που χτίζονται γύρω από τον αθλητισμό, μπορείς να αφιερώσεις χρόνο για να δεις τη σειρά δύο επεισοδίων του Netflix, «Μπιλ Ράσελ: Θρύλος». Η σειρά εξιστορεί τα επιτευγματα του θρύλου των Μπόστον Σέλτικς και σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή όπου ο Μπιλ Ρασελ ήταν ταυτόχρονα κορυφαίος μπασκετμπολίστας, αλλά και εμβληματικό πρόσωπο της αφροαμερικανικής κοινότητας των Η.Π.Α. Για να μην αναλωνόμαστε όμως σε περισσότερα λόγια, το γεγονός ότι ο άνθρωπος έχει δέκα δάχτυλα και ο τεράστιος Μπιλ έχει έντεκα δαχτυλίδια NBA τα λέει όλα.

Τέλος, πολύ καλή επιλογή, αν σου αρέσουν τα ντοκιμαντέρ που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο, είναι το «Welcome to Wrexham» του Disney +. Η σειρά βγήκε τον Αύγουστο του 2022 και έχει να κάνει με την αγορά της ταπεινής Ρέξαμ από τους Χολιγουντιανούς αστέρες, Ρομπ Μακελένι και Ράιαν Ρέινολντς και την προσπάθεια τους, σε πρώτη φάση, να τη σώσουν από την απόλυτη καταστροφή. Η σειρά ντοκιμαντέρ αποτελείται από μία σεζόν 18 επεισοδίων, ενώ μία εβδομάδα μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου της σεζόν οι δύο ηθοποιοί ανακοίνωσαν πως η δεύτερη σεζόν βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Το μόνο απαραίτητο με τέτοιο πρόγραμμα είναι μια τηλεόραση με ήχο surround που θα σε βάλει στο κλίμα. Κάντη δική σου και απόλαυσε το αθλητικό υπερθέαμα.

Μπορείς να δεις ακόμη