Την έχεις δει ξανά παιδί; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου και οι περισσότεροι έχουν ήδη ξεκινήσει να απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Οι καλοκαιρινές νύχτες αναζητούν μια ανάσα δροσιάς και τι καλύτερο από το να βυθιστείς στον μαγευτικό κόσμο σειρών και ταινιών όπου η δημιουργικότητα τους και η αφήγηση θα σε ταξιδέψει.

 

Kizazi Moto: Generation Fire (Disney+)

Το “Kizazi Moto” είναι μια ανθολογία κινουμένων σχεδίων με φουτουριστικά οράματα από την Αφρική που παρουσιάζουν έναν νέο κόσμο προηγμένης τεχνολογίας, εξωγήινων, πνευμάτων και τεράτων, σε ταινίες μικρού μήκους. Ο τίτλος Kizazi Moto προέρχεται από μια φράση στα Σουαχίλι που μεταφράζεται σε «γενιά φωτιάς» όπως υποδηλώνει και ο υπότιτλος. Σύμφωνα με τον παραγωγό Tendayi Nyeke, η λέξη “Moto” σημαίνει “φωτιά” σε πολλές αφρικανικές γλώσσες καθώς και η ιδέα του έργου που προέρχεται από πολλές χώρες της ηπείρου με διαφορετικούς πολιτισμούς.

Προσκλήθηκαν να παρουσιάσουν το έργο τους 70 δημιουργοί όμως μόνο δέκα κατάφεραν να βρεθούν κοντά στο νόημα της αρχικής ιδέας, αναμεσά τους σκηνοθέτες και σεναριογράφοι όπως οι: Ahmed Teilab (Αίγυπτος), Simangaliso Panda Sibaya και Malcolm Wope (Νότια Αφρική), Terence Maluleke και Isaac Mogajane (Νότια Αφρική), Ng’endo Mukii (Κένυα), Shofela Coker (Νιγηρία), Nthhato Mokgata και Terence Neale (Νότια Αφρική), Pious Nyenyewa και Tafadzwa Hove (Ζιμπάμπουε), Tshepo Moche (Νότια Αφρική), Raymond Malingada και Lesedo Vorster (Ουγκάντα).

 

 

Πινόκιο (Disney+)

Το παγκοσμίου φήμης παραμύθι, που μεγάλωσε γενιές και γενιές, του Carlo Lorenzini, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Carlo Collodi, «Οι περιπέτειες του Πινόκιο», ξαναζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Robert Zemeckis.
Ο γερό-Τζεπέτο, ένας Ιταλός ξυλογλύπτης, μετά τον χαμό του γιού του αποφασίζει να φτιάξει μια μαριονέτα βάζοντας όλη την τέχνη και την ψυχή του και την ονομάζει Πινόκιο. Η ευχή που κάνει, μια όμορφη νύχτα σε ένα λαμπερό πεφταστέρι, να γίνει η ξύλινη αυτή κούκλα πραγματικό αγόρι εκπληρώνεται μέσω της μαγείας της Μπλε Νεράιδας. Ο Πινόκιο όμως θα πρέπει πρώτα να αποδείξει πως είναι γενναίος, αληθινός και ανιδιοτελής. Έτσι με οδηγό τη συνείδηση του και τον γρύλο Τζίμινι Κρίκετ, ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας.
Η ταινία συνδυάζει πραγματικούς ηθοποιούς με την τρισδιάστατη έκδοση CGI του αρχικού κινούμενου σχεδίου. Αξίζει να αναφέρουμε τους πρωταγωνιστές: Ο Tom Hanks ως Τζεπέτο, η υποψήφια για Όσκαρ Cynthia Erivo ως Μπλε Νεράιδα, Benjamin Evan Ainsworth ως Πινόκιο, Joseph Gordon-Levit ως Τζίμινι Κρίκετ, Keegan -Michael Key ως ο Τίμιος Τζον, Luke Evans ως Αμαξάς και η υποψήφια για Όσκαρ Lorraine Bracco ως Σοφία.

 

 

Ο Πρίγκιπας Δράκος: Το μυστήριο του Έρεβος (Netflix)

Η βραβευμένη με Emmy σειρά κινουμένων σχεδίων των δημιουργών Aaron Ehasz και Justin Richmond επιστρέφει με ολοκαίνουργια επεισόδια, για 5η σεζόν, στις 27 Ιουλίου στο Netflix.
Η πλοκή της σειράς παρουσιάζει τον φανταστικό κόσμο της Xadia που είναι γεμάτος ξωτικά, δράκους και ανθρώπους. Η δίψα της ανθρωπότητας για δύναμη έχει οδηγήσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Τώρα που το Startouch Elf “Aaravos” (αυτός που έφερε στο φως τη σκοτεινή μαγεία), έχει βγει από τη φυλακή, τα έθνη πρέπει να ενωθούν για να τον σταματήσουν. Μετά τη δολοφονία του βασιλιά Δράκου (ο προστάτης των συνόρων των Μαγικών χωρών της Zedia στην Ανατολή και των βασιλείων των ανθρώπων στη Δύση) και την καταστροφή του αυγού του Πρίγκιπα του Δράκου, επικρατούν εντάσεις στον κόσμο της Xadia. O Πρίγκιπας Callum ανακαλύπτει ότι το αυγό δεν καταστράφηκε αλλά κλάπηκε από τον High Mage Viren και έτσι συνεργάζεται με τον θετό αδελφό του Ezran και το Moonshadow Elf Rayla για να το επιστρέψουν και να φέρουν ειρήνη στις χώρες τους.

Στην 5η σεζόν θα δούμε τους Callum, Rayla, Ezran και Soren να προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο για να σταματήσουν την Claudia από το να βοηθήσει τον Aaravos να καταστρέψει στον κόσμο για να σώσει τον πατέρα της Viren.

 

 

Supa Team 4 (Netflix)

Πρεμιέρα στις 20 Ιουλίου κάνει η κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων και δράσης, δημιουργία της Ζαμπιανής συγγραφέως Malenga Mulendema η οποία παρουσίασε αρχικά το concept στο στούντιο Triggerfish του Κέιπ Τάουν κατά τη διάρκεια μιας ανοικτής πρόσκλησης για Αφρικανούς δημιουργούς. Η συγγραφέας εμπνεύστηκε από τις δικές της παιδικές εμπειρίες μεγαλώνοντας στη Λουσάκα. Η αρχική της ιδέα ήταν να αποτυπώσει ιστορίες  από την αφρικανική κουλτούρα και να προβάλλει τη δύναμη, την εξυπνάδα και την γενναιότητα όλων των νέων.

Σούπερ Ηρωίδες της Ομάδας 4 είναι τέσσερις έφηβες που προσπαθούν να επιβιώσουν στο γυμνάσιο. Η ομάδα αυτή στρατολογείται μια μέρα σε ένα υπόγειο εργαστήριο από την Mama K (αρχηγό της ομάδας και πρώην κατάσκοπο) δίνοντας τους στολές με υπερδυνάμεις και τις ονομασίες τους K-Bongo, Za-Mpezi, M-Kozo και T-Mlilo. Μαζί σχηματίζουν την Supa Team 4, μια ομάδα υπερηρώων που ισορροπούν ανάμεσα στην σωτηρία της Λουσάκα, την μαθητική τους ζωή και τις καθημερινές ασχολίες τους. Θα τις παρακολουθήσουμε να βρίσκονται αντιμέτωπες με διάφορες απειλές, όπως μια ηλικιωμένη κυρία που παράγει ηλεκτρισμό μέσω του κουστουμιού της, έναν άντρα με ρομποτικά πόδια, έναν τύπο με μορφή κροκοδείλου, ένα σμήνος από ζωύφια που μοιάζουν με ακρίδες και πολλά άλλα.

Δανείζουν την φωνή τους Αφρικανοί ηθοποιοί όπως η Pamela Nomvete, o John Kani, η Namisa Mdlalose, η Zowa Ngwira, ο Sparky Xulu και η Nancy Sekhokoane.

 

 

Το Τέρας της θάλασσας (Netflix)

Εντυπωσιακό animation αποτελεί το “The Sea Beast”, με προσεγμένα γραφικά που καταφέρνει να σου μεταφέρει όλες τις συναισθηματικές αποχρώσεις αλλά και σημαντικά μηνύματα αγάπης, ειρήνης και πολέμου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν ένα καλό, κλασσικό παραμύθι. Σε αυτή την ταινία ο έμπειρος πλέον Chris Williams κάνει την πρώτη solo σκηνοθετική του απόπειρα μετά από τη συμμετοχή του σε μεγάλες επιτυχίες όπως τα Big Hero 6, Mulan, Lilo & Stich, Bolt, Tangled και Frozen και κατάφερε να αποσπάσει υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Σε μια εποχή που τρομακτικά θηρία τριγυρνούσαν στις θάλασσες, οι κυνηγοί τεράτων ήταν περίφημοι ήρωες και κανένας δεν ήταν πιο αγαπητός από τον τρανό Jacob Holland. Όταν όμως η νεαρή Maisie Brumble ταξιδεύει ως λαθρεπιβάτης στο θρυλικό πλοίο, “The Inevitable”, βρίσκει έναν απροσδόκητο σύμμαχο. Μαζί ξεκινούν ένα επικό ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά.

Δανείζουν τις φωνές τους οι ηθοποιοί: Λυδία Τζανουδάκη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Δημήτρης Χαβρές, Βίνα Παπαδοπούλου, Ευτυχία Λιβανίου, Τάνια Παλαιολόγου, Αντώνης Λουδάρος, Ντίνος Σούτης, Ιφιγένεια Στάικου, Νίκος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

 

 

Απελευθέρωσε την φαντασία σου καθώς παρακολουθείς ταινίες , χωρίς κόπο από την άνεση του σπιτιού σου. Μπες στο site του Κωτσόβολου για να δεις πρώτος τις προσφορές και διάλεξε την Smart Tv που σου ταιριάζει.

 

Μπορείς να δεις ακόμη