Την έχεις δει ξανά παιδί; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού διανύοντας την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου και έχουμε να προτείνουμε ταινίες και σειρές για streaming, για να τις απολαύσετε σε στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

 

ULTRAMAN (Netflix)

Η τρίτη και τελευταία σεζόν δεν άργησε να έρθει στο Netflix δεδομένου ότι η σειρά είναι δημοφιλής. Το Ultraman είναι μια πρωτότυπη σειρά με περίτεχνο animation που δημιουργήθηκε από τον Eiji Tsuburaya και βασίζεται στο ομώνυμο manga του συγγραφέα Elichi Shimizu και του σκιτσογράφου Tomohiro Shimoguchi.

Πριν από δεκαετίες, ένα ον γνωστό ως Γίγαντας του Φωτός ενώθηκε με τον Shin Hayata του Science Special Search Party για να σώσει τη Γη από μια εισβολή τρομακτικών τεράτων που ονομάζονται Kaiju. Τώρα πολλά χρόνια αργότερα, αυτές οι μαύρες μέρες σβήνουν στη μνήμη και ο κόσμος είναι σε ειρήνη. Αλλά στις σκιές μια νέα απειλή μεγαλώνει, ένας κίνδυνος που μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο ένας ήρωας, ένα νέο είδος Ultraman. Ο αινιγματικός Moroboshi μεταφέρει τον Sinjiro, ο οποίος εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες ότι θα πολεμήσει ως Ultraman, σε μια εξωγήινη πόλη. Εκεί γνωρίζει έναν νέο πληροφοριοδότη, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει να μπερδευτεί σε μια κόντρα πέρα από τον έλεγχο του. Εν τω μεταξύ, στη Γη, αστυνομία και ΕΕΕΟ μπαίνουν βαθύτερα σε μια ζοφερή έρευνα όταν εμφανίζεται ένα άλλο θύμα ενός μυστηριώδους κατά συρροή δολοφόνου.

 

ZOOTROPOLIS+ (Disney+)

O πρώτος κύκλος της σειράς Zootropolis+ κυκλοφορεί με έξι επεισόδια στο Disney + από τον παραγωγό Nathan Curtis, σε σκηνοθεσία των Trent Correy και Josie Trinidad.

Τα Walt Disney Animation Studios παρουσιάζουν 6 κωμικά επεισόδια δράσης που εκτυλίσσονται στη σύγχρονη μεγαλούπολη θηλαστικών, τη Ζωούπολη. Με γειτονιές βιότοπους, όπως τη λαμπερή Πλατεία Σαχάρας και την παγερή Τουνδρόπολη, είναι ένα μέρος όπου τα ζώα κάθε είδους συνυπάρχουν αρμονικά και όπου όποιος κι αν είσαι, από πελώριος ελέφαντας μέχρι μικροσκοπικό ποντικάκι μπορείς να είσαι ότι θες. Στη σειρά αυτή που εμβαθύνει στη ζωή μερικών από τους πιο ενδιαφέροντες κατοίκους της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας μεγάλου μήκους, συμπεριλαμβάνονται η Φρου Φρου, της μοντέρνας της Αρκτικής μυγαλής, ο αποστολέας Τ.Α.Ζ. Κλώχαουζερ, τα γλυκά δόντια τσιτάχ και ο Φλας, ο  χαμογελαστός τεμπέλης που είναι γεμάτος εκπλήξεις.

Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι το επεισόδιο “Duke the Musical” όπου η ερμηνεία του ηθοποιού Alan Tudyk ως ο μικρός κλέφτης νυφίτσα, Duke Weaselton, σε συνδυασμό με τη μουσική του Michael Giacchino (που θυμίζει το στυλ μουσικής του Stephen Sondheim) και τους πολύ έξυπνους στίχους των Ellyssa Samsel και της Kate Anderson είναι καθηλωτική. Πραγματικά μια πολύ αισθαντική και συγκινητική στιγμή που σε ταξιδεύει. Στους πρωταγωνιστές δανείζουν τις φωνές τους οι: Δημήτρης Σάρλος, Ιφιγένεια Στάικου, Ιωάννα Μιχαλά, Έλενα Δελακούρα, Γιάννης Στεφόπουλος, Σοφία Τσάκα, Ανδρέας Ευαγγελάτος.

 

 

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ THE MOVIE (Cosmote Cinema 1)

Την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους σε 3D Animation με πρωταγωνιστή τον λαϊκό μας ήρωα Καραγκιόζη  παρουσίασε στην μεγάλη οθόνη η παραγωγός Αναστασία Μάνου με τον Άθω Δανέλλη στο σενάριο και τους Άκη Καρρά, Χρήστο Λειβαδίτη και Αικατερίνη Παπαγεωργίου στη σκηνοθεσία. Η παραγωγός συγκεντρώνοντας όλο το Καραγκιοζοσύμπαν περνάει μέσα από το θέατρο σκιών και τον μπερντέ για να μεταφέρει το ελληνικό DNA, την κουλτούρα και την κληρονομιά μας πέρα από τα σύνορα της χώρας. Μια πραγματικά μεγάλη πρόκληση αφού έπρεπε να τηρήσει την παράδοση, την λαογραφία και το ελληνικό στίγμα κρατώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ήπειρο του 19ου αιώνα στην περιοχή των Ιωαννίνων απ’όπου και εντοπίζονται οι ρίζες του θεάτρου σκιών.

Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοι αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στη γραπτή τους επικοινωνία. Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που λέει πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος. Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται γραμματικός του χωριού και πιάνει γεμάτος όρεξη αλλά χωρίς γνώσεις, μολύβι και χαρτί. Έρχεται στο Cosmote Cinema 1 στις 20/8.

 

 

RISE OF THE TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES: THE MOVIE (Netflix)

Η ταινία “Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles” είναι ένα φανταστικό anime δράσης και πολεμικών τεχνών από τους δημιουργούς και σκηνοθέτες Ant Ward και Andy Surano. Είναι η τελευταία σειρά στο franchise Teenage Mutant Ninja Turtles καθώς αναμένεται η κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem και θα τη δεις στο Netflix. Αυτή η σειρά προσκαλεί τις χελώνες σε νέες περιπέτειες καθώς προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα απόκρυφα μυστικά της Νέας Υόρκης και τις δικές τους δυνάμεις για να σώσουν τον κόσμο από το κακό. Κάθε χελώνα έχει την δική της ξεχωριστή προσωπικότητα.

Οι μεταλλαγμένοι αδελφοί Ninja Turtles έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση που τους έχει συμβεί ποτέ , όταν ένας ευέξαπτος εθελοντής φρουρός, ο μυστηριώδης ξένος Κέισι Τζόουνς, φτάνει σε αυτούς από το μέλλον με μια τρομερή προειδοποίηση. Ο σοβαρός και καλόπιστος ηγέτης Λίο αναγκάζεται να σηκωθεί και να οδηγήσει τα αδέρφια του, Ραφ, Ντόνι και Μάικι σε έναν αγώνα για να σώσει τον κόσμο από ένα τρομακτικό εξωγήινο είδος τους Κρανγκ.

Δανείζουν τις φωνές τους οι: Χρήστος Θάνος, Θοδωρής Σμέρος, Γιώργος Σκουφής, Μιθριδάτης, Μαρία Ζερβού, Θανάσης Κερμίτσης, Νίκος Παπαδόπουλος, Πηνελόπη Σκαλκιώτου, Χρήστος Συριώτης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Λευτέρης Δημητρίου.

 

 

THE PALONI SHOW! HALLOWEEN SPECIAL! (Disney+)

Tο The Palon Show! Halloween Special! είναι μια ανθολογία κωμωδίας anime από τους δημιουργούς Daniel Cole, Sydney Heller, Olivia Delaurentis με επικεφαλής τον Justin Roiland και τους σκηνοθέτες Douglas Einar Olsen, Daniel Cole και Ben Bayouth. Η σειρά σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των Rick and Morty και Sollar Opposites, που σίγουρα είναι λάτρεις παραφυσικών φαινομένων. Περιλαμβάνει μοναδικά κινούμενα σχέδια, εμβληματικές φωνές και αρκετά φρικιαστικές εικόνες για ιδιαίτερα γούστα που εάν δεν σε τρομοκρατήσουν δεν θα έχουν εκπληρώσει τον σκοπό τους.

Οι Λιρόι, Ρέιτζι και Τσέρους έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα αξέχαστο ειδικό αφιέρωμα για το Χάλογουιν, γεμάτο «τρομακτικά» στιγμιότυπα που δημιούργησαν ο Τζάστιν Ρόιλαντ μαζί με μια ομάδα ανερχόμενων σχεδιαστών κινουμένων σχεδίων. Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+.

 

 

Κινηματογραφικές εμπειρίες που μπορείς να τις απολαύσεις από την άνεση του καναπέ σου. Μπες στο site του Κωτσόβολου και διάλεξε την Smart TV  που σου ταιριάζει.

Μπορείς να δεις ακόμη