Ήρθε η ώρα για να χαρείς το Καλοκαίρι με δημιουργικές δραστηριότητες όπως η φωτογραφία!

by Zikou Stella

Το καλοκαίρι είναι στα ντουζένια του. Οι μέρες είναι ζεστές και ηλιόλουστες. Nα μια καλή ευκαιρία για να δημιουργήσεις εξαιρετικά φωτογραφικά πορτρέτα, από κάθε σου εξόρμηση. Αρκεί βέβαια να έχεις μαζί σου τον κατάλληλο φωτογραφικό εξοπλισμό. Οι παρακάτω προτάσεις θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις υπέροχες αναμνήσεις και να τις κρατήσεις ζωντανές.

 

Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας γιορτάζεται μέσα στην, για πολλούς, καλύτερη εποχή του χρόνου. Το 2010, η 19η Αυγούστου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας με σκοπό να παροτρυνθούν φωτογράφοι διεθνώς να μοιραστούν μέσω του διαδικτύου μια φωτογραφία του κόσμου τους, να επικοινωνήσουν δηλαδή μέσω της τέχνης της φωτογραφίας.

 

 

Μηχανές Mirrorless για εραστές της φωτογραφίας

Η φωτογραφική μηχανή mirrorless Nikon Z 5 είναι ανθεκτική, ελαφριά και απίστευτα εύχρηστη. Θα απαθανατίζεις αγαπημένες φωτογραφικές στιγμές και video με μεγάλη λεπτομέρεια, βάθος και χρώματα χάρη σε αυτό το ευέλικτο kit φακού zoom πλήρους κάδρου. Η αγορά σου θα περιλαμβάνει τη φωτογραφική μηχανή Z 5 και τον compact φακό zoom NIKKOR Z 24-70mm f/4 S. Έτσι θα εξασφαλίσεις ομαλή και αθόρυβη εστίαση και μοναδική ευκρίνεια από άκρο σε άκρο.

 

 

Η Canon EOS R50 Kit Black είναι επίσης μια εξαιρετική φωτογραφική μηχανή mirrorless. Θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις εντυπωσιακό περιεχόμενο που θα τραβήξει την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έχεις τη δυνατότητα λήψεων από ευκρινείς στατικές εικόνες μέχρι ταινίες 4K και live streaming. Θα έχεις τα πάντα σε μια και μόνο φωτογραφική μηχανή. Το μικρό μέγεθος και η φορητή της σχεδίαση δίνουν διέξοδο στο πάθος σου με έναν μεγάλο αισθητήρα, μεγέθους APS-C 24, 2MP όπου κι αν σε οδηγήσουν η δημιουργικότητα και η περιέργειά σου. Με την αγορά, θα κάνεις δικούς σου τους φακούς RF-S 18-45 και RF-S 55-210mm.

 

 

Vloging κατά τη διάρκεια των διακοπών σου

Η φωτογραφική μηχανή Sony Vlog ZV-1, είναι σχεδιασμένη για να τη λατρέψουν οι δημιουργοί περιεχομένου, οπότε δεν θα παραμείνεις μακριά από την αγαπημένη σου ασχολία ούτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Δεν απαιτείται να έχεις μεγάλη εμπειρία για να τραβήξεις εκπληκτικά video. Η ZV-1 έχει σχεδιαστεί να τραβάει εντυπωσιακά video, χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις, κάτι το οποίο την κάνει ιδανική για Vlogging.

 

 

Μηχανή πλήρους καρέ για απόλυτη σταθερότητα

Η SONY  ILCE7M2KB 28-70 είναι η πρώτη μηχανή πλήρους καρέ στον κόσμο με σταθεροποίηση εικόνας σε πέντε άξονες και σου προσφέρει αντιστάθμιση της αστάθειας της μηχανής για μια μεγάλη γκάμα φακών τοποθέτησης, με αισθητήρα Exmor CMOS πλήρους καρέ 35mm, ανάλυσης 24,3 MP. Χάρη στο μικρό της μέγεθος και τα βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά για πανέξυπνο χειρισμό, προσφέρει βελτιωμένη γρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση για ταχύτατη απόκριση, υπερ-ευρυγώνια κάλυψη και εξαιρετικά αποτελεσματική παρακολούθηση θεμάτων με γρήγορη κίνηση.

 

 

Μια εξαιρετική εναλλακτική στην ίδια κατηγορία είναι η CANON EOS R8 24-50. Θα σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις το άλμα στη φωτογραφία πλήρους καρέ αλλά και στο video, κάνοντας πραγματικότητα τις δημιουργικές σου φιλοδοξίες. Με το σύστημα εστίασης Dual Pixel CMOS AF II θα σου ανοίξει η πύλη για καθαρές λήψεις σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Ο αισθητήρας 24,2 Μp σου επιτρέπει να απαθανατίσεις όλες τις λεπτομέρειες. Επιπλέον, μέσω Wi-Fi ή Bluetooth θα μοιράζεσαι άμεσα όλες τις δημιουργίες σου. Θα την παίρνεις μαζί σου σε κάθε εξόρμηση, αφού αυτή η full-frame mirrorless κάμερα ζυγίζει μόλις 461gr με κάρτα και μπαταρία. Μαζί θα κάνεις δικό σου τον τον φακό RF 24-50mm.

 

Απελευθέρωσε τη δημιουργικότητά σου με μια camera DSLR

Η Canon EOS2000D BK 18-55 SEE είναι η ιδανική μηχανή για εσένα που θέλεις να τραβάς ποιοτικές εικόνες όμως δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Θα δημιουργείς λεπτομερείς εικόνες ποιότητας DSLR και κινηματογραφικές ταινίες Full HD με ευκολία, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, με την EOS 2000D. Θα μπορείς να μοιράζεσαι άμεσα τις λήψεις σου και να αποτυπώνεις εικόνες από απόσταση μέσω Wi-Fi, NFC και της εφαρμογής Canon Camera Connect.

 

 

Μηχανές Compact για φωτογραφίες παντού και ανά πάσα στιγμή

Αν θέλεις να έχεις πάντα μαζί σου μια φωτογραφική μηχανή, είτε για τις εξόδους σου στα πιο γνωστά στέκια της πόλης, είτε για τις διακοπές σου σε κάποιο μαγευτικό παραθαλάσιο ή ορεινό προορισμό, μία μηχανή compact όπως η  Easypix Aquapix W2024-P είναι η ιδανική επιλογή. Με μία μηχανή compact θα σου προσφέρει ευκολία χρήσης με εγγυημένα εξαιρετικά αποτελέσματα και την ελευθερία να επικεντρώνεσαι στις δημιουργικές σου συνθέσεις.

 

Instant Cameras για άμεση αποτύπωση των αναμνήσεων

Δημιούργησε τις πιο όμορφες αναμνήσεις από το καλοκαίρι με μία φωτογραφική μηχανή άμεσης εκτύπωσης. Απλά φωτογραφίζεις και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα έχεις τη φωτογραφία εκτυπωμένη στα χέρια σου. Οι Instant cameras διατίθενται σε διάφορα εντυπωσιακά χρώματα. Αν το ροζ είναι το αγαπημένο σου χρώμα, τότε ρίξε μια ματιά στη  Polaroid Now Pink Camera 9056. Είναι κομψή, εύκολη στη χρήση και πανέμορφη.

 

Action cameras για φωτογράφους που… βράζει το αίμα τους

Οι action cameras είναι η ιδανική επιλογή για εσένα που θέλεις τα πλάνα να προέρχονται από το επίκεντρο της δράσης και της περιπέτειας. Είναι μικρές και ελαφριές και μπορούν να τοποθετηθούν σε κράνη, ποδήλατα, μέρη του σώματος, ακόμα και σε κατοικίδια ζώα. Επιπλέον οι περισσότερες action cams είναι αδιάβροχες, οπότε δεν θα πάθουν τίποτα με λίγες σταγόνες βροχής, ούτε το πιτσίλισμα από τον αφρό της θάλασσας. Θα έχεις τον κατάλληλο σύμμαχο για να αποτυπώνεις και να μοιράζεσαι τις πλέον εντυπωσιακές λήψεις σε απαιτητικά και αφιλόξενα περιβάλλοντα.

 

Μπες στο www.kotsovolos.gr και βρες όλα τα κατάλληλα φωτογραφικά «εφόδια». Για να είσαι έτοιμος να απαθανατίσεις τις πιο όμορφες αναμνήσεις, που μετά από χρόνια θα σου θυμίζουν μοναδικές στιγμές που έζησες αλλά και τις καλύτερες που ακολούθησαν.

Μπορείς να δεις ακόμη