Την έχεις δει ξανά παιδί; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε νέα σειρά είναι ένα “must see”. Αυτή την εβδομάδα για τους μικρούς φίλους αλλά και για όλη την οικογένεια έχουμε μαζέψει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να δείτε όλοι μαζί.

 

Τσιπ & Ντέιλ: Ζωή στο πάρκο

Μια κλασσική κωμωδία με το αγαπημένο δίδυμο Τσιπ & Ντέιλ βρίσκεται στο Disney+ σε δύο κύκλους.

Όλοι γνωρίζουμε τους σκανδαλιάρηδες ήρωες της Walt Disney που από το 1943 έχουν εμφανιστεί σε ταινίες κινουμένων σχεδίων μαζί με τον Μίκυ, τον Πλούτο και άλλους χαρακτήρες. Τα ονόματα τους είναι ένα λογοπαίγνιο με βάση το όνομα του επιπλοποιού και σχεδιαστή επίπλων Thomas Chippendale του 18ου αιώνα.
Ο νευρικός και αγχώδης Τσιπ με τη μικρή μαύρη μύτη και τα κεντραρισμένα δόντια που βγαίνουν από το στόμα του και ο χαλαρός και ονειροπόλος Ντέιλ με τη μεγάλη κόκκινη μύτη και τα δόντια που έχουν μεγάλο κενό μεταξύ τους, σκαρφίζονται χίλια δυο κόλπα και αυτό που καταφέρνουν είναι να αναστατώνουν τη ζωή τους. Ως ανθρωπόμορφοι φίλοι ζουν τρελές περιπέτειες σε ένα μεγάλο αστικό πάρκο. Είναι πάντα φιλικοί προς τους ανθρώπους που συναντούν εκεί και αξιαγάπητοι με τις χαριτωμένες  κινήσεις τους γεμάτες σκέρτσο. Μαζί τους στην αέναη αναζήτηση βελανιδιών είναι ο Πλούτο, ο Μπούτς και άλλοι εμβληματικοί χαρακτήρες της Disney, που βρίσκονται απέναντι σε διάφορους μικρούς και μεγάλους νταήδες.

 

 

Για τους fans των STAR WARS – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ JEDI

Για όσους δεν γνωρίζουν αλλά και για αυτούς που λατρεύουν το σύμπαν του STAR WARS τώρα προβάλλεται στο Disney+ το Tales of the Jedi σε μια ανθολογία κινουμένων σχεδίων που αποτελείται από έξι επεισόδια μικρού μήκους. Τα τρία επεισόδια αναφέρονται στην Ahsoka και στις διάφορες πτυχές της ζωής της και τα άλλα τρία στον Count Dooku πριν κάνει το πέρασμά του στη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης. Οι δοκιμασίες που περνάνε συμβάλλουν καθοριστικά στην εξέλιξή τους τόσο για την Ahsoka Tano όσο και για τον Count Dooku. Προς το τέλος και οι δύο φεύγουν από το τάγμα των JEDI με τη θέλησή τους, έχοντας όμως διαφορετική κατάληξη.
Η σκηνοθεσία είναι του Dave Filoni και στους ελληνικούς διαλόγους ακούγονται οι φωνές των: Δημήτρης Δημόπουλος (γερουσιαστής Οργκάνα), Ιφιγένεια Στάικου (Ahsoka), Βασίλης Παπαστάθης (Στρατιώτης Κλώνος), Γιάννης Υφαντής (Ανακριτής), Βασίλης Μήλιος, Αφροδίτη Κατσαρού και Γιάννης Λεόντιος.

 

 

My Little Pony : Άφησε το Σημάδι σου

Στο νούμερο 4 του TOP 10 στις παιδικές σειρές του Netflix, βρίσκεται το My Little Pony: Άφησε το σημάδι σου. Μια σειρά με τέσσερις σεζόν γεμάτες περιπέτεια και τραγούδι. Πρόκειται για μια ομάδα πόνυ που κάνει την εμφάνιση της με φανταχτερά χτενίσματα και αξεσουάρ έτοιμη για μουσικά φεστιβάλ. Η Sunny Starscout, η Pipp που αγαπά το τηλέφωνο, ο σερίφης Hitch, η πανέξυπνη Izzy και η Princess Zipp ζουν στην Equestria, μια διασκεδαστική, μαγευτική γη, αρμονικά με όλες τις φυλές των πόνυ. Δεν είναι όμως όλα όμορφα και ήσυχα, καθώς η τελική αναμέτρηση με τη Opaline πλησιάζει. Αυτό για το οποίο ετοιμάζεται η Equestria αυτή τη στιγμή είναι ένας αγώνας ανάμεσα στο κακό και στο καλό.

Στα ελληνικά η μετάφραση έγινε από τη Λία Κυνηγαλάκη, η σκηνοθεσία από την Σοφία Παναηλίδου και ακούγονται οι φωνές των: Σοφία Καψαμπέλη (Μίστι), Άγγελος Λιάγκος (Σπάρκι), Γιώργος Σκουφής (Χιτς), Έλενα Δελακούρα (Σάνι), Αλεξάνδρα Λέρτα (Ίζι), Λητώ Αμπατζή (Ζιπ), Κωνσταντίνα Κορδούλη (Πιπ) και της Τζίνη Παπαδοπούλου (Όπαλιν).

 

 

Kitti Katz

Δράση και περιπέτεια με κωμικά στοιχεία χαρακτηρίζουν την νέα παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων Kitty Katz στο Netflix. Ένα αναπάντεχο γεγονός κάνει την εμφάνιση του μετά από μια σχολική  επίσκεψη τους σε μουσείο. Τα τρία έφηβα κορίτσια η Tabs με τις φίλες της Kia και Zami μεταμορφώνονται ως δια μαγείας σε αιλουροειδή όντα με υπερφυσικές δυνάμεις αλλά και σε χαριτωμένα γατάκια για να σώσουν τον κόσμο από την κακιά Αιγύπτια θεά Anubia. Ωστόσο βρίσκουν χρόνο να εξασκηθούν στο ποδόσφαιρο.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι υπερηρωίδες που πλέον ονομάζονται Ruby Kitty, Saphire Kitty και Emerald Kitty είναι να σκοτώσουν τους δαίμονες, να φυλακίσουν το κακό πνεύμα της Anubia πίσω στον πολύτιμο λίθο και να ελευθερώσουν τις spirit cats κλείνοντας έτσι την πύλη για τον κάτω κόσμο, πριν οδηγηθεί ο πλανήτης στην καταστροφή.

Δημιουργός της σειράς είναι ο Ed Bignell. Το ελληνικό cast αποτελείται από τους : Σοφία Τσάκα (Θεία Λουλού, Ανούμπια), Έλενα Δελακούρα (Ταμπς), Αναστασία Μαλανδρενιώτη (Αιλούρο), Άγγελος Λιάγκος (Ο΄Κιφ, Τεμπέλης Άλφ), Ζωή Κατσάτου (Ζάμι), Μαρία Σταυροπούλου (Τρίξι,Σάνι), Λητώ Αμπατζή (Κία), Ιφιγένεια Στάικου ( Κλίο, Μίγια), Γιώργος Σκουφής (Αγκαλίτσας, Σίσκο), Ραφαήλ Κριτούλης (Σάμπρα, Τέντι), Μελίνα Κατσακούλη (Αστυνόμος Ίτο), Κωνσταντίνος Ρεπάνης (Σετ,Ψύλλος).

 

 

Χάιντι

Η σύγχρονη εκδοχή της Χαίντι σε μια σειρά 39 επεισοδίων τώρα και στο Netflix. Το story της Χάιντι είναι συνυφασμένο με τα παιδικά χρόνια της συγγραφέως Γιοχάνα Σπίρι, η οποία πέρναγε τα καλοκαίρια της στα βουνά των Άλπεων. Μια υπέροχη ιστορία που αξίζει να την δει ο καθένας καθώς τα μηνύματα που περνάει είναι ποικίλα.
Η σειρά εξιστορεί τις αμέτρητες περιπέτειες της μικρής Χάιντι που ζει στις Άλπεις με τον ιδιότροπο, λιγομίλητο Παππού της και τον Πέτερ. Η μικρούλα Χάιντι δίνει μεγάλη σημασία στην χαρά των μικρών πραγμάτων της ζωής και ταυτόχρονα καταφέρνει να αντιμετωπίσει με ωριμότητα τις καθημερινές καταστάσεις. Η θεία της που επιστρέφει μετά από τρία χρόνια, για να την πάρει οικότροφη σε ένα πλούσιο σπίτι στην Φρανκφούρτη, αναστατώνει τη ζωή της. Εκεί τελικά μαθαίνει να γράφει, να διαβάζει, να συμπεριφέρεται σαν μικρή κυρία. Η Χάιντι όμως είναι συχνά μελαγχολική αφού νοσταλγεί τα ευχάριστα και ανέμελα χρόνια της στα βουνά.

Το cast της ελληνικής μεταγλώττισης αποτελείται από τους: Τάνια Παλαιολόγου (Χάιντι), Ντίνος Σούτης (Παππούς, Κος Σέσεμαν), Βούλα Κώστα (Πέτερ, Μις Ροτενμάιερ), Μαρία Ζέρβου (θεία, Κλάρα, Γιαγιά Κλάρας, Τερέζα), Χρήστος Θάνος (Σεμπαστιάν, Καρλ, κος Τράμπερ, Γουίλλιαμ).

 

 

Απόλαυσε τις ταινίες παρέα με την οικογένεια σου και τους φίλους σου με μια Smart TV. Μπες στο site του Κωτσόβολου να δεις τις προσφορές και να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.

 

Μπορείς να δεις ακόμη