Τίτλοι τέλους για τους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Έπειτα από 16 ημέρες, 4 έως και 20 Φεβρουαρίου, έριξαν αυλαία οι φετινοί χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μετά από μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης με σημαιοφόρους για την Ελλάδα τη Μαρία Ντάνου και τον Απόστολο Αγγέλη έφτασε η ώρα για μια εξίσου εντυπωσιακή τελετή λήξης. Αυτή τη φορά χρέη σημαιοφόρου για την ελληνική αποστολή ανέλαβε ο Ιωάννης Αντωνίου. Υπό την παρουσία αθλητών και παραγόντων ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ αποχαιρέτησε το Πεκίνο και ανανέωσε το ραντεβού για τους 25ους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Μιλάνο και πιο συγκεκριμένα στην Κορτίνα της Ιταλίας το 2026. Η Ολυμπιακή φλόγα έσβησε, ενώ προηγήθηκε η υποστολή της Ολυμπιακής σημαίας.

Χαραγμένα στη μνήμη θα μείνουν από τους φετινούς χειμερινούς αγώνες οι ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η ομιλία του προέδρου της ΔΟΕ, η χορωδία των παιδιών με τον Ολυμπιακό ύμνο στην ελληνική γλώσσα αλλά και το μήνυμα της Ιταλίας για τους επόμενους χειμερινούς αγώνες.

 

Διακρίσεις και μετάλλια

Την πρωτιά στα μετάλλια κατάφερε και πήρε με αρκετά μεγάλη διαφορά η Νορβηγία με 37 μετάλλια στο σύνολο. Ακολούθησε στη 2η θέση η Γερμανία με 27 μετάλλια, 3η στην κατάταξη η Κίνα με 15 μετάλλια, 4η η ΗΠΑ με 25 μετάλλια ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε με 18 μετάλλια η Σουηδία.

Η Ελλάδα με τους Μαρία Ντάνου, Απόστολο Αγγελή, Ιωάννη Αντωνίου, Νεφέλη Τίτα και Μαρία-Ελένη Τσιόβολου να απαρτίζουν την ελληνική αποστολή δεν κατάφεραν με τις προσπάθειες τους να καταλάβουν κάποια θέση στο βάθρο και κατ΄ επέκταση κάποιο μετάλλιο.

 

Ραντεβού το 2026 στο Μιλάνο

Μια ακόμη γιορτή του αθλητισμού έλαβε τέλος. Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 ολοκληρώθηκαν. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες και η προετοιμασία των αθλητών μεγάλη.

Μια αθλητική διοργάνωση που για να πραγματοποιηθεί προγραμματιζόταν καιρό πριν, υπό ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, ωστόσο ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ και όχι μόνο, απόλαυσαν στο έπακρο τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2026 και την Κορτίνα της Ιταλίας.

 

Ο Κωτσόβολος χορηγός και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου

Ο Κωτσόβολος ως χορηγός των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων, συνεχίζει έμπρακτα να στηρίζει τον θεσμό ισότιμα και για τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 13 Μαρτίου 2022 στο Πεκίνο.

Μείνετε συντονισμένοι στο K-blog, για να παρακολουθήσουμε μαζί τις προσπάθειες των αθλητών μας.

Μπορείς να δεις ακόμη