Τίτλοι τέλους για τους φετινούς Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Με μια εντυπωσιακή τελετή λήξης οι φετινοί χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνο μας αποχαιρέτησαν και επίσημα. Μια ακόμη γιορτή του αθλητισμού πέρασε στην ιστορία έχοντας στείλει όμως ένα δυνατό μήνυμα, υπέρ της αγάπης και της ενότητας.

Σημαιοφόροι για τη χώρα μας ήταν η αθλήτρια του αλπικού σκι Εύα Νίκου, μαζί με τον συνοδό της Δημήτρη Προφέντζα. Με μεγάλη υπερηφάνεια και πάνω από όλα χαρά κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία και ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στους φετινούς Παραολυμπιακούς αγώνες.

 

Διακρίσεις και μετάλλια

Η διοργανώτρια χώρα, η Κίνα ήταν και αυτή που κατόρθωσε να πάρει την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων με 61 στο σύνολο, 18 εξ αυτών ήταν χρυσά. Τη 2η θέση κατέλαβε η Ουκρανία με 29 συνολικά μετάλλια, ακολούθησε στην 3η θέση ο Καναδάς με 25 μετάλλια και η Γαλλία στην 4η θέση με 12 μετάλλια στο σύνολο. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 20 συνολικά μετάλλια.

Η Ελλάδα με τους απεσταλμένους της Εύα Νίκου μαζί με τον Δημήτρη Προφέντζα και τον Κωνσταντίνο Πετράκη δεν κατόρθωσαν να πάρουν κάποιο μετάλλιο όμως οι προσπάθειες τους ήταν εξαιρετικές. Ένας σοβαρός τραυματισμός πήγε αρκετά πίσω την αθλήτρια του αλπικού σκι Εύα Νίκου καθώς υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Παρόλα αυτά κατάφερε να συμμετάσχει στα δυο από τα τέσσερα αγωνίσματα. Μαζί με τον συνοδό της και αγωνιζόμενη σε αναπηρικό αμαξίδιο πήρε την 6η θέση στην κατηγορία Super G στο αλπικό σκι. Ο συναθλητής της Κωνσταντίνος Πετράκης στη χιονοσανίδα κατέλαβε την 16η θέση στην κατηγορία Banked Slaom Snowboard Cross SB-UL.

Οι Έλληνες απεσταλμένοι αποχαιρέτησαν το Πεκίνο έχοντας καταβάλει μια εξαιρετική προσπάθεια και προάγοντας το «ευ αγωνίζεσθαι».

 

Μια ακόμη αθλητική γιορτή πέρασε στην ιστορία

 Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Άντριου Πάρσονς εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη των αγώνων δήλωσε πως «Οι διαφορές εδώ δεν μας χωρίζουν» και πως «Μέσα από αυτή την ενότητα έχουμε ελπίδα. Ελπίδα για ένταξη, ελπίδα για αρμονία και κυρίως ελπίδα για ειρήνη. Η ανθρωπότητα ελπίζει να ζήσει σε έναν κόσμο όπου επικρατεί ο διάλογος».

Ο Κωτσόβολος, επίσημος χορηγός της διοργάνωσης, στήριξε έμπρακτα και ισότιμα τόσο τους αθλητές των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και των Παραολυμπιακών, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την πεποίθηση ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά ίσοι.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη