Το 7ήμερο του gaming

by Zikou Stella

Το 7ήμερο του gaming σου μεταφέρει τις κυριότερες ειδήσεις από τη βιομηχανία των video games την εβδομάδα που προηγήθηκε.

 

Ακατάπαυστη δράση υπόσχεται το Operation Wolf Returns: First Mission VR

Η Microids και η ομάδα ανάπτυξης Virtuallyz Gaming ανακοίνωσαν το rail shooter Operation Wolf Returns: First Mission VR. Θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου 2023, για PlayStation VR2, Quest 2 και PICO 4.

Στο solo campaign θα υποδυθείς έναν ειδικό πράκτορα που πολεμά μια νέα εγκληματική οργάνωση. Εκτός από τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, η οργάνωση, με επικεφαλής τον μυστηριώδη στρατηγό Viper, έχει αναπτύξει ένα ισχυρό νέο όπλο. Αφού ανακαλύψεις αρκετές από τις βάσεις της, θα σε στείλουν για να διαλύσεις την οργάνωση, να καταστρέψεις το όπλο και να απελευθερώσεις τους ομήρους που κρατούνται αιχμάλωτοι στα γύρω στρατόπεδα.

 

 

To Elypse έρχεται σε PC στις 17 Μαΐου

Το side-scrolling action platformer Elypse έρχεται σε PC (Steam, Epic Games Store) στις 17 Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν η PID Games και η ομάδα ανάπτυξης Hot Chili Games. Θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις για PlayStation 5, PlayStation 4 και Nintendo Switch.

Κάθε δέκα χρόνια, πρέπει να γίνεται μια θυσία για να προστατεύσετε τον λαό σας από την Abyss, ένα μέρος τόσο λατρεμένο που όλοι όμως φοβούνται… Αυτή τη φορά σε διάλεξαν και σε πέταξαν στο σκοτάδι… Κανείς δεν επέστρεψε ποτέ, αλλά μήπως μπορείς να πετύχεις το αδύνατο;

Σε υποδέχεται ο Nyx. Ζώντας μόνος με ογκόλιθους σε μια σπηλιά, έχεις επιβιώσει για δέκα χρόνια. Με τη βοήθειά του θα προσπαθήσεις να φτάσετε σε μια πύλη που θα μπορούσε επιτέλους να σου δώσει την ευκαιρία να ξεφύγεις από το βάθος της Abyss σε αυτό το metroidvania platformer.

 

 

Ατμοσφαιρικό gameplay trailer για το Shame Legacy

H Destructive Creations, η Fairyship Games και Revenant Games δημοσίευσαν ένα νέο gameplay trailer για το first-person survival horror game Shame Legacy.

Το trailer παρουσιάζει το cane, μια πολύτιμη συσκευή που χρησιμοποιείται για αμυντικούς σκοπούς και επίλυση γρίφων, η οποία επιτρέπει στον πρωταγωνιστή να πλησιάσει στην ανακάλυψη της σύνδεσής του με τα αιματηρά γεγονότα στο χωριό μιας θρησκευτικής οργάνωσης τον 19ο αιώνα.

Στο Shame Legacy, προσπαθείς να επιβιώσεις από την καταδίωξη εξαγριωμένων μελών μιας θρησκευτικής οργάνωσης, χρησιμοποιώντας μηχανισμούς stealth και διαφυγής. Στο μεταξύ, ένας απόκοσμος κίνδυνος πλανάται.

Ξυπνώντας σαστισμένος σε μια συνεδρία διαχείρισης θυμού του 19ου αιώνα, γρήγορα συνειδητοποιείς ότι: 1. Γίνεται κάποιο κυνήγι, 2. Είσαι το θήραμα που αναζητούν όλοι. Η κληρονομιά της οικογένειάς σου δεν σου πρόσφερε όλα όσα θα περίμενες. Προφανώς, μια κληρονομιά δεν σημαίνει πάντα φανταχτερά γιοτ.

Αν θέλεις να λύσεις όλα τα μυστήρια θα πρέπει να κινηθείς σιωπηλά και να αποφύγεις τις επαφές. Οι χωρικοί είναι παντού και σε ψάχνουν. Και αντιδρούν πολύ γρήγορα αν σε δουν ή σε ακούσουν. Η νοητική σου ικανότητα θα φανεί χρήσιμη όταν λύνεις γρίφους. Το ίδιο θα κάνει και το cane σου, το οποίο χρησιμεύει και ως αμυντικό όπλο για να αποκρούεις τους επιτιθέμενους χωρικούς. Πάντως, το να εντοπιστείς δεν είναι το τέλος του κόσμου, αν είσαι αρκετά γρήγορος μπορεί να τη γλιτώσεις.

Το Shame Legacy θα λανσαριστεί στις 30 Μαΐου 2023, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam, Epic Games Store).

 

 

Συναγωνισμός για influencers στο The Sisters 2: Road to Fame

Η Microids και η Balio Studio ανακοίνωσαν το open-world party game The Sisters 2: Road to Fame, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC και Mac. Θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου.

Η ιστορία ξεκινά όταν εσύ και η αγαπημένη σου αδερφή λαμβάνετε ως δώρο ένα tablet, ως ανταμοιβή για τους καλούς σας βαθμούς. Η αδερφή σου δημιουργεί αμέσως έναν λογαριασμό σε ένα μοντέρνο κοινωνικό δίκτυο, όχι μόνο για να μοιραστεί τις περιπέτειές της με τους καλύτερους φίλους της, αλλά και για κάτι άλλο… Καθώς είναι μεν η αγαπημένη αλλά άτακτη αδερφή σου, θέλει να ξεπεράσει τη φήμη του λογαριασμού σου για να γίνει η νέα δημοφιλής influencer στην πόλη!

 

 

Το Mr. Run and Jump θυμίζει κάτι από την παλιά Atari

Η Atari και η ομάδα ανάπτυξης Graphite Lab ανακοίνωσαν το action platformer Mr. Run and Jump. Θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιουλίου 2023, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games, GOG) και Atari VCS.

Σε περιμένει ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο παγίδες και εχθρούς, όπου η ικανότητά σου για γρήγορες αντιδράσεις και μανούβρες θα αποτελέσει το κλειδί της επιβίωσης. Τελικά, ακόμα και αν βρίσκεσαι στο Realms of Color, θα πρέπει να προσέχεις και την παραμικρή σου κίνηση.

 

 

Ένας απαίσιος κόσμος παιχνιδιών σε περιμένει στο Venture to the Vile

H Aniplex και η Cut to Bits, ανακοίνωσαν το Venture to the Vile, ένα metroidvania game που τοποθετείται σε ένα παιχνιδιάρικο και συνάμα απαίσιο κόσμο. Αναμένεται για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games, GOG) εντός του 2024.

Το The Vile καταλαμβάνει, μεταμορφώνει ανθρώπους, στοιχεία και ό,τι αγγίζει σε κάτι φρικτό και αγνώριστο…

Θα βυθιστείς σε αφηγηματικές περιπέτειες και θα συναντήσεις ένα περίεργο και αξέχαστο καστ χαρακτήρων, ενώ αναζητάς την αγνοούμενη, καλύτερή σου φίλη, την Ella. Θα βυθιστείς σε έναν παιχνιδιάρικα απαίσιο κόσμο γεμάτο μυστήρια, που εξελίσσονται απροσδόκητα με βάση την ώρα της ημέρας ή τις καιρικές συνθήκες. Θα αποκτήσεις νέες ικανότητες για να πολεμήσεις τους μοχθηρούς εχθρούς. Θα μεταμορφωθείς όλο και περισσότερο στο τέρας με το οποίο πολεμάς, καθώς το Vile γίνεται όλο και πιο απαιτητικό.

Καθώς αποκαλύπτεις την αλήθεια για το Ville και το μέλλον γίνεται αβέβαιο, θα πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση, θα αποδεχτείς το επόμενο βήμα στην εξέλιξη ή θα το εξαφανίσεις;

Σε περιμένει ένας δυναμικός κόσμος, γεμάτος γοητευτικούς και αξέχαστους χαρακτήρες. Θα συναντήσεις ιδιόμορφους και χαρισματικούς NPCS, όπως ο τρελός επιστήμονας Dr. Crow, ο Mr. Finch και ο Mr. Dove οι αξιαγάπητοι αλλά ανίκανοι απατεώνες, ο Ernie Sparrow και πολλούς άλλους.

 

 

Νέα παιχνίδια προστέθηκαν στο PlayStation Plus

Τα διαθέσιμα παιχνίδια για τους συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus της Sony Interactive Entertainment αυξάνονται συνεχώς. Στις 16 Μαΐου 2023 αναμένεται να ανανεωθεί το Game Catalog για τους συνδρομητές PlayStation Plus Extra και Premium αλλά και το Classics Catalog για όσους έχουν συνδρομή στο πακέτο Premium. Σε περιμένουν μερικές από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες των τελευταίων ετών, όπως το Ratchet & Clank: Rift Apart και το Dishonored 2. Αναλυτικά:

GAME CATALOG

– Bus Simulator 21: Next Stop (PS5, PS4)

– Conan Exiles (PS4)

– Dishonored: Death of the Outsider (PS4)

– Dishonored 2 (PS4)

– The Evil Within 2 (PS4)

– HUMANITY (PS5, PS4)

– Lake (PS5, PS4)

– Rain World (PS4)

– Ratchet & Clank: Rift Apart (PS5)

– Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration (PS4)

– Rune Factory 4 Special (PS4)

– Sakuna: Of Rice and Ruin (PS4)

– Shadow of the Tomb Raider (PS4)

– Soundfall (PS5, PS4)

– Story of Seasons: Friends of Mineral Town (PS4)

– Tomb Raider: Definitive Edition (PS4)

– Thymesia (PS5)

– Watch Dogs: Legion (PS5, PS4)

– Wolfenstein: Youngblood (PS4)

CLASSICS CATALOG

PSP

– Blade Dancer: Lineage of Light (PS5, PS4)

– Pursuit Force (PS5, PS4)

– Syphon Filter: Logan’s Shadow (PS5, PS4)

PlayStation 4

– Ghostbusters: The Video Game Remastered (PS4)

 

Καθυστερεί το λανσάρισμα του Hollow Knight: Silksong

Δυστυχώς το Hollow Knight: Silksong δεν θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2023, όπως είχε υποσχεθεί αρχικά η Team Cherry.

“Είχαμε προγραμματίσει να κυκλοφορήσουμε το Hollow Knight: Silkskong το πρώτο εξάμηνο του 2023, αλλά η ανάπτυξη συνεχίζεται ακόμα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος μάρκετινγκ και εκδόσεων της Team Cherry, Matthew Griffin, μέσω ανάρτησής του στο Twitter. “Είμαστε ενθουσιασμένοι με το πώς διαμορφώνεται το παιχνίδι και έχει γίνει αρκετά μεγάλο, οπότε θέλουμε να αφιερώσουμε χρόνο για να το κάνουμε όσο το δυνατό καλύτερο μπορούμε”.

“Να περιμένετε περισσότερες λεπτομέρειες από εμάς όσο πλησιάζουμε στην κυκλοφορία”.

Το Hollow Knight: Silksong αναμένεται για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games, GOG).

 

Αναβιώνει το Agatha Christie – Murder on the Orient Express

Το Agatha Christie – Murder on the Orient Express είναι το επόμενο παιχνίδι της Microids και της Microids Studio Lyon. Είναι προγραμματισμένο να γίνει διαθέσιμο το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games, GOG).

Αυτή τη φορά, τα γεγονότα τοποθετούνται στο 2023 και το παιχνίδι θα ζωντανέψει την κλασική ιστορία με τρόπο που θα εκπλήξει ακόμη και τους πιο πιστούς θαυμαστές. Με ολοκαίνουργια στοιχεία που προστίθενται στην αρχική ιστορία και έναν νέο χαρακτήρα τη Joanna Locke, οι παίκτες θα βιώσουν το μυστήριο και το σασπένς όπως ποτέ άλλοτε και θα ανακαλύψουν ξανά μια από τις πιο γνωστές υποθέσεις του Ηρακλή Πουαρό.

Στο Orient Express, ο θρυλικός ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό προσπαθεί να εξιχνιάσει μία δολοφονία και περιβάλλεται από μια ομάδα συναρπαστικών χαρακτήρων με τα δικά τους μυστικά και κίνητρα. Η επίλυση του μυστηρίου δεν θα είναι εύκολη και μέσα από πολλές ανατροπές, θα πρέπει να ξοδέψεις φαιά ουσία καθώς και τις δεξιότητές σου ως ερευνητής για να ξετυλίξεις το κουβάρι της αλήθειας και να ρίξεις φως στα γεγονότα.

Είτε είσαι λάτρης του εμβληματικού βιβλίου ή των ταινιών, είτε λάτρης των μυστηρίων είτε απλά αναζητάς μια συναρπαστική περιπέτεια, αυτή η νέα πρόταση έχει κάτι για όλους.

 

 

Στις 15 Μαΐου θα κυκλοφορήσει σε κονσόλες το Trackmania

Το free-to-play racing game Trackmania έρχεται σε PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και Amazon Luna στις 15 Μαΐου 2023, με υποστήριξη για cross-play και cross-progression, όπως ανακοίνωσαν η Ubisoft και η ομάδα ανάπτυξης Nadeo.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μοντέρνο remake του Trackmania Nations, με νέες διαδρομές, events, έντονο συναγωνισμό, εργαλεία παραμετροποίησης και ομάδες. Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Καθηλωτική και τρομακτική η εισαγωγή του Layers of Fear

Η Bloober Team και η Anshar Studios δημοσίευσαν το cinematic intro για το first-person horror game Layers of Fear. Επίσης, ανακοίνωσαν ότι το demo του παιχνιδιού για PC θα γίνει διαθέσιμο στις 15 Μαΐου.

Δημιουργημένο με την Unreal Engine 5, το Layers of Fear (2023) υποστηρίζει ray-tracing, HDR και ανάλυση 4K, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Lumen για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στον οπτικό τομέα και μια περιπέτεια που είναι τόσο καθηλωτική όσο και τρομακτική.

Θα εξερευνήσεις τα βάθη της εμμονής με τρεις διαφορετικές ιστορίες, The Painter, The Actor, The Writer, που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία και συναρπαστική ιστορία.

Το Layers of Fear θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam).

 

 

Επεκτείνονται οι περιπέτειες του Straw Hat crew στο One Piece Odyssey

H Bandai Namco και η ILCA θα κυκλοφορήσουν το DLC του One Piece Odyssey με τίτλο “Reunion of Memories” στις 25 Μαΐου 2023. Θα έχεις την ευκαιρία να επιστρέψεις σε αγαπημένες περιπέτειες που έζησες στο One Piece και να συναντήσεις γνωστά πρόσωπα. Μεταξύ άλλων, στον δρόμο του Straw Hat crew θα βρεθούν οι Mihawk, Perona, Enel και Whitebeard.

Το One Piece Odyssey είναι άμεσα διαθέσιμο για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4 και PC (Steam).

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη