Το 7ήμερο του gaming

by Manos Kavvalos

Το 7ήμερο του gaming αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο σε ενημερώνουμε για τις κυριότερες ειδήσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκεις τα δωρεάν παιχνίδια με τα οποία θα μπορείς να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες, κάνοντάς σου και προτάσεις.

 

Part 1 – News

To Pokemon Legends: Z-A έρχεται στο Nintendo Switch το 2025

To Pokemon Legends: Z-A θα είναι το νέο παιχνίδι των The Pokemon Company και Game Freak. Θα κυκλοφορήσει για το Nintendo Switch εντός του 2025.

“Μια νέα περιπέτεια σε περιμένει στη Lumiose City, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλάνο αστικής ανάπτυξης, το οποίο θα μεταμορφώσει την πόλη σε ένα μέρος που ανήκει τόσο στους ανθρώπους, όσο και στα Pokemon”, αναφέρει η περιγραφή του teaser trailer που θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις στη συνέχεια.

 

 

Σε Android και iOS θα κυκλοφορήσει το Pokemon Trading Card Game Pocket

Το Pokemon Trading Card Game Pocket έρχεται σε συσκευές Android και iOS μέσα στο 2024, όπως ανακοίνωσε η The Pokemon Company σε συνεργασία με την Creatures και τη DeNA.

Το δημοφιλές παιχνίδι με κάρτες μεταφέρεται επιτέλους και σε φορητές συσκευές. Κάθε μέρα θα ανοίγεις δύο δωρεάν booster packs. Σε αυτά θα βρίσκεις κάρτες από το παρελθόν, γεμάτες νοσταλγία, αλλά και νέες, που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, εκτός από το Pokemon Trading Card Game Pocket.

Ετοιμάσου για ανταλλαγές με φίλους, όχι μόνο για να ξεφορτωθείς τις διπλές, αλλά και για να δημιουργήσεις ένα πανίσχυρο deck, απαραίτητο για μάχες γεμάτες στρατηγική.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

Η EA Sports ανακοίνωσε το F1 24

Η Electronic Arts και η Codemasters ανακοίνωσαν το F1 24 για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam, Epic Games Store). Θα λανσαριστεί στις 31 Μαΐου.

Η Standard Edition για PlayStation θα περιλαμβάνει τις εκδόσεις για PlayStation 5 και PlayStation 4. Η αντίστοιχη για Xbox, τις εκδόσεις για Xbox Series X, Xbox Series S και Xbox One. Επίσης, θα περιλαμβάνει 5.000 PitCoin και το “F1 World Starter Pack”.

Θα έχεις όμως και την επιλογή αγοράς της Champions Edition και ένα από τα πλεονεκτήματά της είναι ότι θα βρεθείς στη γραμμή εκκίνησης τρεις ημέρες νωρίτερα από τους υπόλοιπους παίκτες. Το προνόμιο αυτό θα συνοδεύεται από ένα VIP Podium Pass, ένα μήνα πρόσβασης στο κανάλι F1 TV Pro (μόνο για τις ΗΠΑ), πρόσβαση νωρίτερα από τους άλλους στα F1 World events, δυο νέα My Team icons, 18.000 PitCoin και το “F1 World Bumper Pack”.

Οι δύο εταιρείες υπόσχονται ένα νέο Driver Career Mode, με ανανεωμένο gameplay, αλλά και το EA Sports Dynamic Handling, για τον βέλτιστο χειρισμό του μονοθέσιου με βάση τις εκάστοτε συνθήκες.

Τα πλήρη αποκαλυπτήρια του παιχνιδιού θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο, οπότε θα μάθουμε πολλά περισσότερα. Ως τότε, ευκαιρία να παρακολουθήσεις το πρώτο trailer.

 

 

Εντυπωσιακό launch trailer για το Final Fantasy VII Rebirth

H Square Enix κυκλοφόρησε το launch trailer για το Final Fantasy VII Rebirth, το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Final Fantasy VII Remake, με το παιχνίδι να είναι άμεσα διαθέσιμο για το  PlayStation 5.

Έχοντας δραπετεύσει από τη δυστοπική πόλη της Midgar, ο Cloud και οι φίλοι του ξεκινάνε για ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τους περιμένουν νέες περιπέτειες σε έναν τεράστιο και ζωντανό κόσμο, το περιβάλλον του οποίου θα διασχίσουν πάνω σε ένα Chocobo.

Καθώς αναζητούν τον Sephiroth, τα μέλη της ομάδας θα εξερευνήσουν πανέμορφες εκτάσεις και θα ανακαλύψουν νέες περιοχές. Όσο πιο βαθιά βυθίζονται στον κόσμο του Final Fantasy VII Rebirth, τόσο μεγαλύτερη η ανταμοιβή τους.

Η περιπέτεια είναι αυτόνομη και κάθε βήμα κάνει την πλοκή ακόμα πιο μυστηριώδη.

 

To Dragon Ball FighterZ κυκλοφόρησε για κονσόλες νέας γενιάς

Η Arc System Works και η Bandai Namco κυκλοφόρησαν το Dragon Ball FighterZ για PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S, με rollback netcode. Αν έχεις στην κατοχή σου την έκδοση του παιχνιδιού για PlayStation 4 ή Xbox One, θα μπορέσεις να την αναβαθμίσεις σε εκείνη για κονσόλα νέας γενιάς δίχως επιπλέον κόστος.

Ετοιμάσου να ανακαλύψεις την ιστορία του Android 21 και για συγκλονιστικές μάχες τόσο σε single, όσο και σε multiplayer modes, τοπικά ή online.

 

Το Teenage Mutant Ninja Turtles Arcade: Wrath of the Mutants υπόσχεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε περιμένει στο arcade beat ’em up game Teenage Mutant Ninja Turtles Arcade: Wrath of the Mutants. Όπως ανακοίνωσε η GameMill Entertainment σε συνεργασία με τη Raw Thrills και την Cradle Games, θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 23 Απριλίου 2024, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam).

Οι αγαπημένοι ήρωες, Leonardo, Michelangelo, Donatello και Raphael επιστρέφουν και μαζί τους οι ηθοποιοί που τους υποδύθηκαν στην τηλεοπτική σειρά, Seth Green, Sean Astin, Rob Paulsen και Greg Cipes. Για μια ακόμα φορά θα καταναλώσουν άφθονες ποσότητες πίτσας, με αποστολή να βγάλουν από τη μέση τη Foot Clan  και τον Shredder. Θα μπορέσεις να παίξεις μαζί με άλλους τρεις φίλους και η διασκέδαση επεκτείνετε σε σχέση με την έκδοση για arcades, με τρία νέα επίπεδα και έξι boss fights, με τον συνολικό αριθμό τους να είναι εννέα και 19 αντίστοιχα.

Η δύναμη των Turtles σου ανήκει και ήρθε η στιγμή να την εξαπολύσεις με πανίσχυρες επιθέσεις.

 

Ο τρόμος μπαίνει σε νέα διάσταση με το Paranormal Activity: Found Footage

Η DreadXP και η DarkStone Digital, σε συνεργασία με την Paramount Game Studios, ανακοίνωσαν το Paranormal Activity: Found Footage. Θα κυκλοφορήσει το 2026, όμως για την ώρα δεν έχει αποφασιστεί σε ποιες πλατφόρμες.

Είναι ένα παιχνίδι τρόμου, που θα βασίζεται στην ιστορία και τον κόσμο των ταινιών Paranormal Activity. Θα έχει ένα προηγμένο “Haunt System”, που θα τροποποιεί δυναμικά τον τύπο και την ένταση των καταστάσεων που θα βιώνεις, με βάση τις ενέργειές σου.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Paramount Game Studios και που έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε τον κόσμο του Paranormal Activity σε όλους τους παίκτες. Οι ταινίες είναι βουτηγμένες σε πλούσια αφήγηση και τρόμο και υπό την καθοδήγηση του creative director, Brian Clarke, το video game Paranormal Activity της DreadXP θα τιμήσει αυτές τις βασικές αρχές και θα προσφέρει στους fans του τρόμου ένα από τα πιο τρομακτικά παιχνίδια με τα οποία έχουν ασχοληθεί ποτέ”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Pictures και παραγωγός της DreadXP, Patrick Ewald.

“Η επιτυχία του franchise Paranormal Activity αποτελεί επιτομή της δύναμης και της εμβέλειας του είδους των παραγωγών τρόμου. Αν νομίζατε ότι το The Mortuary Assistant ήταν τρομακτικό, σημειώστε πως ό,τι μάθαμε κατά την ανάπτυξη αυτού του τίτλου και το υλοποιήσουμε με έναν τρόπο που θα σας στοιχειώσει. Θα είναι έντονο!”, συμπλήρωσε ο Brian Clarke, διευθυντικό στέλεχος της DreadXP.

 

 

Στις 21 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το Call of Duty: Warzone Mobile

Το Call of Duty: Warzone Mobile θα κυκλοφορήσει για συσκευές iOS και Android στις 21 Μαρτίου 2024.

Έως 120 παίκτες θα ριχτούν σε σκληρές μάχες στον χάρτη Verdansk και έως 48 στον Rebirth Island, που υποστηρίζει τους κανόνες του Resurgence, άρα θα κάνεις respawn όσο κάποιος από τους συμπαίκτες σου παραμένει μάχιμος. Πέρα από τα παραπάνω, το Warzone Mobile θα προσφέρει και άλλες κλασσικές εμπειρίες από τη σειρά Call of Duty, με χάρτες όπως οι: Shipment, Shoot House και Scrapyard, ενώ από modes θα βρεις τα Team Deathmatch, Domination, Kill Confirmed, Search & Destroy, με παραλλαγές Hardcore για ακόμα περισσότερες δόσεις αδρεναλίνης.

Σχεδόν κάθε στοιχείο του συστήματος χειρισμού μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες σου, με εκτεταμένες επιλογές για γραφικά που δίνουν προτεραιότητα στην ποιότητα, τις επιδόσεις ή συνδυάζουν και τα δύο.

Η πρόοδος στο Warzone Mobile είναι κοινή με το Warzone και το Call of Duty: Modern Warfare 3 σε κονσόλες και PC. Στα κοινά στοιχεία περιλαμβάνονται το XP, το επίπεδο των όπλων και η πρόοδος στο Battle Pass. Ο συγχρονισμός γίνεται όταν κάνεις login σε κάθε παιχνίδι με το Activision ID που έχεις.

 

 

Το Rise of Industry 2 είναι μια ευκαιρία να ζήσεις το αμερικάνικο όνειρο

Η Kasedo Games και developer SomaSim ανακοίνωσαν το Rise of Industry 2, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store). Όπως καταλαβαίνεις και από τον τίτλο, για μια ακόμα φορά θα προσπαθήσεις να εξελιχθείς σε μεγιστάνα του επιχειρηματικού κόσμου.

Δεκαετία του ’80 ΗΠΑ… μια εποχή και ένας τόπος ταχείας καινοτομίας, παγκοσμιοποίησης και άνευ κερδών προηγουμένου. Για να κυριαρχήσεις σε αυτό το ανταγωνιστικό βιομηχανικό τοπίο, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και να αναπτύξεις ένα rolodex γεμάτο επιχειρηματικές επαφές που ανήκουν στο jet-set. Καλώς ήρθες στη χώρα των ευκαιριών.

Επιδιώκοντας το πρωτόγνωρο κέρδος, θα πρέπει να εκμεταλλευτείς κάθε ευκαιρία για να καινοτομήσεις και να αναπτύξεις κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα που σου ανατίθεται να διαχειριστείς. Ονειρεύτηκες ποτέ να διευθύνεις μια γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων; Ένα παγκοσμίου φήμης οινοποιείο με εντυπωσιακή θέα στον αμπελώνα; Μια εταιρεία εξόρυξης και διύλισης πολύτιμων ορυκτών; Ή μια αεροπορική επιχείρηση η οποία συναρμολογεί αεροπλάνα που θα πετάξουν στους ουρανούς ενός όλο και πιο διασυνδεδεμένου κόσμου;

Θα χρειαστεί να βελτιστοποιήσεις τις αλυσίδες παραγωγής σου, να εισάγεις και να εξάγεις αγαθά στην παγκόσμια αγορά, να ενημερώνεσαι για τις πιο πρόσφατες και κορυφαίες τεχνολογίες, να διατηρείς ισχυρές σχέσεις με την τοπική κυβέρνηση και να επεκτείνεις το επιχειρηματικό σου δίκτυο, αν θέλεις να παραμείνεις στην κορυφή. Λαμβάνοντας τις σωστές αποφάσεις, θα ζήσεις το δικό σου αμερικάνικο όνειρο.

 

 

Part 2 – Free Games

PlayStation Plus

Νέα, δωρεάν παιχνίδια περιμένουν όλους τους συνδρομητές τις υπηρεσίας PlayStation Plus από τις 5 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου 2024. Οποιοδήποτε από τα τρία πακέτα έχει επιλέξει, Essential, Extra ή Premium. Έρχονται λοιπόν πολύ σύντομα τα εξής:

 

– Destiny 2: Witch Queen (PS5, PS4)

– F1 23 (PS5, PS4)

– Hello Neighbor 2 (PS5, PS4)

– Sifu (PS5, PS4)

 

Συνοδεύονται από το THE FINALS S.O Sleek Bundle, που προσφέρει, δίχως την οποιαδήποτε χρέωση, δύο Two Epic Outfits και 12 Epic Weapon skins.

 

Free Play Days

Τα Free Play Days της Microsoft συνεχίζουν δυναμικά για μια ακόμα εβδομάδα, προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να ασχοληθείς τις επόμενες ημέρες με τρία συναρπαστικά παιχνίδια.

 

Τα Age of Wonders 4, Gangs of Sherwood και Deceive Inc. είναι διαθέσιμα ως τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, ώρα 09:59 π.μ. για τους συνδρομητές του Xbox Game Pass Core και του Xbox Game Pass Ultimate.

 

Για να κατεβάσεις τα παιχνίδια στην κονσόλα σου, επίλεξε το Subscriptions tab στο Xbox Store και στη συνέχεια θα βρεις τη συλλογή Free Play Days, για Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

 

Epic Games Store

Ένα νέο δωρεάν παιχνίδι για υπολογιστές προσφέρει το Epic Games Store. Μέχρι την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2024 έχεις την ευκαιρία να κάνεις δικό σου το Aerial_Knight’s Never Yield της Aerial_Knight. Σίγουρα δεν θέλεις να το χάσεις και το μόνο που απαιτείται για να το κάνεις δικό σου είναι να έχεις λογαριασμό στο Epic Games Store. Αν ακόμα δεν έχεις αποκτήσει, ευκαιρία να το κάνεις. Η διαδικασία είναι απλή και δεν θα σου κοστίσει το παραμικρό.

 

Amazon Prime Gaming

Νέα δωρεάν παιχνίδια για PC αναμένουν τον Μάρτιο τους συνδρομητές της υπηρεσίας Amazon Prime. Πιο συγκεκριμένα:

 

7 Μαρτίου

– Fallout 2

– Scarf

 

14 Μαρτίου

– Mystery Case Files: Moths to a Flame

– Invincible Presents: Atom Eve

 

21 Μαρτίου

– Pearls of Atlantis: The Cove

 

28 Μαρτίου

– Bus Simulator 21: Next Stop

– Through the Darkest of Times

– Bridge to Another World: Secrets of the Nutcracker

 

Οι προτάσεις της εβδομάδας

F1 23: Φρόντισε να είσαι ο τελευταίος που θα φρενάρει στο EA Sports F1 23, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1 2023 της FIA. Σε περιμένει ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στο Story Mode “Braking Point”, με δράμα υψηλών ταχυτήτων και έντονο ανταγωνισμό. Ετοιμάσου για μάχες όπου οι τροχοί των αντίπαλων μονοθέσιων σχεδόν ακουμπάνε μεταξύ τους στις νέες πίστες του Las Vegas και του Quatar και κέρδισε ανταμοιβές και αναβαθμίσεις στο F1 World. Οι νέες Red Flags προσθέτουν ένα αυθεντικό στρατηγικό στοιχείο και η λειτουργία 35% Race Distance προσφέρει περισσότερη δράση και ενθουσιασμό. Άρπαξε την ευκαιρία να οδηγήσεις όλα τα μονοθέσια του 2023, επιλέγοντας μεταξύ των 20 πιλότων και των 10 πραγματικών ομάδων. Επίσης, η F2, το απόλυτο γήπεδο προπόνησης για την F1, είναι πλέον ενημερωμένη με το πιο πρόσφατο περιεχόμενο της σεζόν 2023, συμπεριλαμβανομένων των νέων μονοθέσιων και των πιλότων στο paddock. Ακόμα, θα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις την ομάδα των ονείρων σου και να τα δώσει όλα για τη νίκη στο My Team Career Mode. Για ανταγωνισμό με την παρέα, διάλεξε είτε το split-screen mode ή το cross-platform multiplayer. Ο πυρετός της ασφάλτου σε περιμένει.

 

Sifu: Άραγε, αρκεί μια ζωή για να μάθεις Kung Fu; Το Sifu ακολουθεί έναν νεαρό μαθητή της πολεμικής τέχνης, που βαδίζει σε ένα μονοπάτι εκδίκησης, κυνηγώντας τους δολοφόνους της οικογένειάς του. Ένας εναντίον όλων, δεν έχει συμμάχους, αλλά αμέτρητους εχθρούς. Θα πρέπει να βασιστεί στη μοναδική του μαεστρία στο Kung Fu για να επικρατήσει και να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειάς του.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη