Το 7ήμερο του gaming

by Aggeliki Tsoukana

To 7ήμερο του gaming σου μεταφέρει τις κυριότερες ειδήσεις από τη βιομηχανία των video games την εβδομάδα που προηγήθηκε.

 

Διπλό launch trailer για το Gotham Knights

Όχι ένα αλλά δύο launch trailers δημοσίευσαν για το Gotham Knights η Warner Bros. Games και η ομάδα ανάπτυξης WB Games Montreal. Το ένα παρουσιάζει gameplay και το άλλο περιλαμβάνει μονάχα cinematics.

Το Gotham Knights είναι ένα ολοκαίνουργιο open world third person action RPG, όπου πρωταγωνιστεί η “οικογένεια” του Batman. Θα αναλάβεις τον έλεγχο των Batgirl, Nightwing, Red Hood και Robin, που αποτελούν τη νέα γενιά Super Heroes της DC και αποστολή τους είναι να προστατεύσουν την Gotham City, στον απόηχο της είδησης του θανάτου του Batman. Ένας επεκτατικός, εγκληματικός υπόκοσμος έχει σαρώσει τους δρόμους της Gotham και τώρα εναπόκειται σε αυτούς τους νέους ήρωες να προστατεύσουν την πόλη, να προσφέρουν ελπίδα στους πολίτες της, αυτοπεποίθηση στους αστυνομικούς και φόβο στους εγκληματίες. Οι παίκτες πρέπει να αποτρέψουν τη βύθιση της Gotham στο χάος και να καταστήσουν τον εαυτό τους τη νέα εκδοχή του Dark Knight.

Το Gotham Knights θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου 2022, για PS5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store).

 

 

 

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το παιχνίδι τρόμου Do Not Open

H Perp Games και η ομάδα ανάπτυξης Nox Noctis, ανακοίνωσαν ότι το survival horror game Do Not Open θα γίνει διαθέσιμο στις 15 Νοεμβρίου 2022, για PC (Steam) και PlayStation 5. Στις αρχές του 2023 αναμένεται και η αντίστοιχη έκδοση για το PlayStation 4. Επιπλέον, μέσα στο επόμενο έτος, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει και για PlayStation VR2, ωστόσο, αφαιρέθηκε η υποστήριξη για PlayStation VR από την έκδοση για το PS4.

Τον Οκτώβριο του 1994, τρεις φοιτητές σχολής κινηματογράφου εξαφανίστηκαν στο δάσος κοντά στο Μπούρκιτσβιλ του Μέριλαντ ενώ γύριζαν ένα ντοκιμαντέρ. Ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε η ταινία τους.

Θα βρεθείς σε ένα μέρος στοιχειωμένο από τις ψυχές των νεκρών της σκληρής και θανατηφόρας μάχης του South Mountain κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου των H.Π.Α. ενώ η περιοχή είναι γνωστή και από το διαβόητο κυνήγι μαγισσών. Θα αγωνιστείτε για να ξεφύγετε από το “φανταστικό” σπίτι της Elly Kedward (γνωστή ως Blair Witch), ένα σπίτι στο οποίο είστε παγιδευμένοι, καθώς αναζητάτε τη γυναίκα και την κόρη σας.

Είναι μια τραγική ιστορία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, για τον αγώνα ενός άντρα να παραμείνει νηφάλιος και να σβήσει τις φωνές στο κεφάλι του. Σχιζοφρένεια ή πραγματικότητα;

Ετοιμάσου να βιώσεις τον απόλυτο τρόμο και να θυμάσαι πάντοτε ότι ο χαρακτήρας σου έχει μόνο μια ζωή. Δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες.

 

 

Trailer και πληροφορίες για τη beta του Descendant

Η Nexon και η ομάδα ανάπτυξης Nexon Games, δημοσίευσαν το cinematic story trailer για το free-to-play third-person cooperative action RPG shooter The First Descendant. Ακόμα, ανακοίνωσαν ότι η beta του παιχνιδιού θα τρέξει σε PC (Steam), από τις 20 έως και τις 26 Οκτωβρίου 2022.

Το νέο cinematic εξηγεί πώς σχεδόν πριν από έναν αιώνα, οι άνθρωποι νικήθηκαν από τους Vulgus, εισβολείς από έναν άλλο κόσμο, τους οποίους ακολούθησαν οι Colossi για να αποδεκατίσουν τον πολιτισμό. Ωστόσο, οι άνθρωποι βρήκαν ένα ίχνος ελπίδας για το μέλλον. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη των προγόνων τους, οι Descendants αντέδρασαν και τελικά νίκησαν τους εισβολείς. Οι άνθρωποι επέζησαν, αλλά μια νέα απειλή εμφανίστηκε. Ο Karel, ο νέος κακόβουλος ηγέτης των Vulgus, οδηγεί τον κόσμο στο αιώνιο σκοτάδι. Τώρα, ο Descendant πρέπει να πολεμήσει ξανά για να σώσει την ανθρωπότητα από το χείλος της κατάρρευσης.

Η επερχόμενη beta θα έχει συνολικά 10 χαρακτήρες που μπορούν να ξεκλειδωθούν, ο καθένας με μοναδικές ικανότητες, καθώς και αποστολές, όπλα, grappling hooks και συγκλονιστικά boss fights. Οι fans που επιθυμούν να μετέχουν στην beta του Steam θα πρέπει να εγγραφούν εκ των προτέρων για να εξασφαλίσουν μια θέση, καθώς θα υπάρχουν περιορισμένες ευκαιρίες συμμετοχής.

 

 

Gameplay overview trailer για το The Chant

Ένα gameplay overview trailer για το horror action adventure game The Chant κυκλοφόρησαν η Prime Matter και η ομάδα ανάπτυξης Brass Token.

Πρόκειται για ένα single-player, third person horror action-adventure game που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο νησί, το οποίο θεωρείται ως πνευματικό καταφύγιο. Ένα ειρηνικό Σαββατοκύριακο μετατρέπεται σύντομα σε εφιάλτη, αφού ένας ομαδικός ψαλμός ανοίγει το The Gloom, μια ψυχεδελική διάσταση τρόμου που τροφοδοτεί την αρνητική ενέργεια. Θα αλληλεπιδράσεις με ένα επαναλαμβανόμενο cast χαρακτήρων, θα ξεμπερδέψεις την περίπλοκη ιστορία του νησιού και θα γίνεις μάρτυρας τρομακτικών αποκαλύψεων για τον κόσμο. Μόνο εσύ μπορείτε να αποκρούσεις τα πλάσματα, να συζητήσεις με τους επιζώντες και να ξετυλίξεις την κληρονομιά μιας λατρείας από τη δεκαετία του 1970 για να αντιστρέψεις το τελετουργικό.

Το The Chant αναμένεται στις 3 Νοεμβρίου 2022, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam).

 

 

Σημαντικές προσθήκες στον κατάλογο του νέου PlayStation Plus

Νέος μήνας σημαίνει νέες προσθήκες στον κατάλογο της συνδρομητικής υπηρεσίας PlayStation Plus, για όσους έχουν επιλέξει είτε το πακέτο Extra, είτε το Premium, πιο συγκεκριμένα, από τις 18 Οκτωβρίου 2022, οι χρήστες θα αποκτήσουν πρόσβαση στα.

GAME CATALOG (PS Plus Extra & Premium)

PlayStation 5

Grand Theft Auto: Vice City – The Definitive Edition (Rockstar Games)

The Medium (Bloober Team)

 

PlayStation 4

Assassin’s Creed III Remastered (Ubisoft)

Assassin’s Creed Chronicles: China (Ubisoft)

Assassin’s Creed Chronicles: India (Ubisoft)

Assassin’s Creed Chronicles: Russia (Ubisoft)

Assassin’s Creed Odyssey (Ubisoft)

Assassin’s Creed Syndicate (Ubisoft)

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition (Square Enix)

Dragon Quest Builders (Square Enix)

Dragon Quest Builders 2 (Square Enix)

Dragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight Below (Square Enix)

Dragon Quest Heroes II: Explorer’s Edition (Square Enix)

Grand Theft Auto: Vice City – The Definitive Edition (Rockstar Games)

Inside (Playdead)

Naruto to Boruto: Shinobi Striker (Bandai Namco)

 

CLASSICS CATALOG (PS Plus Premium)

PlayStation 4

Yakuza 3 Remastered (SEGA)

Yakuza 4 Remastered (SEGA)

Yakuza 5 Remastered (SEGA)

 

PlayStation 3

Castlevania: Lords of Shadow (Konami)

Ultra Street Fighter IV (Capcom)

 

Η Viola παρουσιάζεται στο νέο trailer του Bayonetta 3

To Game Informer δημοσίευσε ένα gameplay video διάρκειας επτά λεπτών για το Bayonetta 3, όπου παρουσιάζεται μία εκ των πρωταγωνιστριών, η Viola. Η Viola έχει εκπαιδευτεί ως Umbra Witch, όμως έχει το δικό της σετ ικανοτήτων, ξεχωριστό από εκείνο της Bayonetta.

Σου θυμίζουμε ότι, το Bayonetta 3 θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το Nintendo Switch στις 28 Οκτωβρίου 2022.

 

 

Νέο gameplay trailer για το Need for Speed Unbound

Τα driving effects βρίσκονται στο επίκεντρο του νέου gameplay trailer που κυκλοφόρησαν η Electronic Arts και η Criterion Games για το επερχόμενο Need for Speed Unbound. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν σε ενδιαφέρουν, θα έχεις τη δυνατότητα να τα απενεργοποιήσεις πλήρως. Ουσιαστικά, το μήνυμα της ομάδας ανάπτυξης είναι ότι ο δρόμος είναι ο δικός σου καμβάς και χρησιμοποιώντας τις μοναδικές σου οδηγικές ικανότητες θα πρέπει να αφήσεις σε αυτόν το στίγμα σου.

Το Need for Speed Unbound θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 2 Δεκεμβρίου 2022, για PlayStation 5, Xbox Series Χ, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store, Origin).

 

 

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Marvel’s Spider-Man: Miles Morales σε PC

Η Sony Interactive Entertainment σε συνεργασία με τις ομάδες ανάπτυξης Insomniac Games και Nixxes Software, ανακοίνωσαν ότι το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales θα κυκλοφορήσει για PC (Steam και Epic Games Store), στις 18 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση που αποφασίσεις να προ-παραγγείλεις το παιχνίδι, θα ξεκλειδώσεις νωρίτερα δύο ενδυμασίες, τη “The T.R.A.C.K.” και την “Into the Spider-Verse”, το “Gravity Well” gadget, ενώ θα λάβεις ως δώρο και τρία skill points.

Τα γεγονότα του παιχνιδιού ακολουθούν εκείνα του Marvel’s Spider-Man Remastered. Ο έφηβος πλέον Miles Morales προσπαθεί από τη μία να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον, από την άλλη θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του δάσκαλού του, Peter Parker, ως ένας νέος Spider-Man. Πολύ σύντομα, μια σκοτεινή δύναμη θα απειλήσει την πόλη του και ο πρωταγωνιστής θα καταλάβει ότι η μεγάλη δύναμη συνοδεύεται από τεράστιες ευθύνες.

 

 

Επιπλέον, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι απαιτήσεις συστήματος, για να προετοιμάσεις τον υπολογιστή σου.

 

Minimum Recommended Very High Amazing Ray Tracing Ultimate Ray Tracing
Average Performance 720 @ 30 FPS 1080p @ 60 FPS 4K @ 60 FPS 1440p @ 60 FPS (4K @ 30 FPS) 4K @ 60 FPS
Graphic Presets Very Low 1080p @ 60 FPSMedium Very High High Ray Tracing High High Ray Tracing Very High
GPU NVIDIA GeForce GTX 950 ή αντίστοιχη AMD equivalent NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB ή AMD Radeon RX 580 NVIDIA GeForce RTX 3070 ή AMD Radeon RX 6800 XT NVIDIA GeForce RTX 3070 ή AMD Radeon RX 6900 XT NVIDIA GeForce RTX 3080 ή AMD Radeon RX 6950 XT
CPU Intel Core i3-4160 ή αντίστοχη AMD Intel Core i5-4670 ή AMD Ryzen 5 1600 Intel Core i5-11400 ή AMD Ryzen 5 3600 Intel Core i5-11600K ή AMD Ryzen 7 3700X Intel Core i7-12700K ή AMD Ryzen 9 5900X
RAM 8 GB 16 GB 16 GB 16 GB 32 GB
OS Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit
Storage 75 GB HDD 75 GB SSD 75 GB SSD 75 GB SSD 75 GB SSD

 

Νέες πληροφορίες για τις δυνάμεις της πρωταγωνίστριας στο Bayonetta 3

“Bayonettas Everywhere?!” είναι ο τίτλος του νέου trailer για το Bayonetta 3, που δημοσίευσαν η Nintendo και η PlatinumGames. Ταυτόχρονα, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα πεντάλεπτο overview video, για να ενημερωθείς σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένεις.

Θα αγγίξεις την πιο ατίθαση πλευρά της Bayonetta με το Demon Masquerade, μια νέα ικανότητα που φέρνει στο πλευρό της τον δαίμονα που συνδέεται με το όπλο της, επιτρέποντας μερικές συναρπαστικές επιλογές επιθέσεων, για να μην αναφέρουμε τα hair combos. Μπορεί επίσης να καλέσει τα αγαπημένα της τέρατα, Gomorrah, Malphas και Phantasmaraneae κατά τη διάρκεια της μάχης, απελευθερώνοντας τις δαιμονικές τους δυνάμεις πάνω στον πυρετό της μάχης.

 

 

 

Μάντεψε ποιο είναι το partner Pokemon της Gym Leader Iono

Πρωτότυπο το ερώτημα που απευθύνει το νέο trailer των Pokemon Scarlet and Pokemon Violet. Η The Pokemon Company σου ζητάει να μαντέψεις ποιο είναι το partner Pokemon της Gym Leder, Iono.

“Θα συναντήσεις την Iono, μία influencer, streamer και Gym Leader που έχει ειδικότητα στα electric-type Pokemon”, αναφέρει η περιγραφή του trailer. “Μπορείς να μαντέψεις ποιο είναι το partner Pokemon της Iono;”.

Σου υπενθυμίζουμε ότι τα Pokemon Scarlet και Pokemon Violet θα γίνουν διαθέσιμα στις 18 Νοεμβρίου 2022, αποκλειστικά για το Nintendo Switch.

 

 

Πλήρης ανάλυση των δεξιοτήτων του πρωταγωνιστή στο Sonic Frontiers

Η SEGA κυκλοφόρησε ένα νέο trailer για το Sonic Frontiers που επικεντρώνεται στις μάχες και στις αναβαθμίσεις του χαρακτήρα.

Το Sonic Frontiers αποτελεί μια νέα προσέγγιση στα είδη δράσης-περιπέτειας και platforming συνδυάζοντας την απίστευτη ταχύτητα με συναρπαστικές μάχες.

Για πρώτη φορά, η Sonic έχει ένα Skill Tree γεμάτο πανίσχυρες ικανότητες. Για να ξεκλειδώσεις τις νέες δεξιότητες, θα χρειαστεί να συλλέξεις αρκετά Skill Pieces από εχθρούς που έχουν πέσει στο πεδίο της μάχης αλλά και από εύθραυστα αντικείμενα στα νησιά.

Ο Sonic έχει επίσης το τυπικό σετ κινήσεων του, που περιλαμβάνει τα Homing Attack, Drop Dash και Stomp στην αρχή του παιχνιδιού. Ενώ αυτές οι κινήσεις είναι αποτελεσματικές ενάντια σε κανονικούς εχθρούς, θα χρειαστεί να ανεβείς επίπεδο και να ξεκλειδώσεις νέες δεξιότητες εάν θέλεις να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους εχθρούς που σε περιμένουν στα νησιά Starfall.

Ένας απλός εχθρός στο νησί Cronos δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με εκείνους στα μετέπειτα νησιά, οπότε βεβαιώσου ότι συλλέγεις τα Red Seeds of Power και Blue Seeds of Defense για να ενισχύσεις τα στατιστικά σου και να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία να ανταπεξέλθει στις μάχες.

Καθώς το παιχνίδι προχωρά και το Sonic ανεβαίνει επίπεδο, το ίδιο κάνουν και οι εχθροί σου. Η εκτέλεση combos είναι ένας καλός τρόπος για να πάρεις το πάνω χέρι κατά τη διάρκεια της μάχης, ειδικά όταν συνδυάζεται με μια νέα ικανότητα που ονομάζεται Phantom Rush.

Το combo meter του Sonic θα γεμίσει μετά από συνεχείς επιθέσεις σε εχθρούς. Μόλις γεμίσει το combo meter, ενεργοποιείται το Phantom Rush και η δύναμη των επιθέσεων του πρωταγωνιστή θα ενισχυθεί, έως ότου ο μετρητής φτάσει στο μηδέν.

Για την πρόκληση τεράστιας ζημιάς με μια μικρή έκρηξη, χρησιμοποίησε το Sonic Boom — μιας μεγάλης ταχύτητας και εμβέλειας κλωτσιά, που εξαπολύει κρουστικά κύματα στον εχθρό.

Μια άλλη επιλογή για να προκαλέσεις ισχυρό πλήγμα στους εχθρούς σου είναι το Wild Rush – επίθεση ζιγκ- ζάγκ που θα σε βοηθήσει να συντρίψεις τον στόχο σου με μεγάλη δύναμη. Είναι ένας ταχύς και αποτελεσματικός τρόπος για να χτυπήσεις δυνατά τους αντιπάλους σου, αποφεύγοντας τα εισερχόμενα πυρά.

Ορισμένοι εχθροί στο Sonic Frontiers έχουν μια ασπίδα που τους προστατεύει. Σπάσε την ασπίδα τους με το Cyloop και στη συνέχεια προκάλεσε όση μεγαλύτερη ζημιά μπορείς πριν αυτή ενεργοποιηθεί ξανά.

Εάν ο αντίπαλός σας τύχει να σε χτυπήσει, απλώς χρησιμοποίησε την ικανότητα Cyloop στο έδαφος για να μαζέψεις όσο το δυνατό περισσότερα δαχτυλίδια και να επιστρέψεις στη μάχη.

Κατά τη διάρκεια της μάχης, θα πρέπει να μελετήσεις τους αντιπάλους σου και να καθορίσεις την καλύτερη στρατηγική για να τους αντιμετωπίσεις.

Οι αναμετρήσεις με τους Guardians θα απαιτήσουν πολλά περισσότερα από μια συνηθισμένη επίθεση. Πολλοί από αυτούς σε κάνουν να ασχοληθείς πρώτα με τις μαχητικές τους ικανότητες, πριν φτάσεις στο αδύνατο σημείο τους.

Μόλις βρεις την κατάλληλη χρονική στιγμή, θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις όλες τις δεξιότητες από το Skill Tree.

Ο πειραματισμός με νέες ικανότητες και η ανακάλυψη της αδυναμίας κάθε εχθρού θα σε βοηθήσει να τον νικήσετε με ευκολία.

Χρησιμοποίησε τις κινήσεις των εχθρών σου εναντίον τους, εκμεταλλευόμενος το parry κατά τη διάρκεια της μάχης.

Μια οπτική ένδειξη σε ενημερώνει για το πότε ένας εχθρός πρόκειται να επιτεθεί. Εάν αντιδράσεις αρκετά γρήγορα θα μπορέσεις να την αποφύγεις και να εξαπολύσεις τη δική σου αντεπίθεση.

Το Sonic Frontiers θα κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου 2022, για PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch και PC.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη