Το Atari 2600+ είναι η νέα ρετρό κονσόλα που μάλιστα υποστηρίζει τα cartridges της θρυλικής εταιρείας!

by Zikou Stella

Η αγορά ηλεκτρονικών συσκευών με έντονα retro χαρακτηριστικά βρίσκεται σε άνθηση εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα, η τελευταία προσθήκη στις δημοφιλείς ρετρό κονσόλες θα είναι το Atari 2600+, το οποίο βασίζεται στο δημοφιλές Atari 2600 των δεκαετιών του ’70 και του ‘80 και θα κυκλοφορήσει σε μία εκσυγχρονισμένη έκδοση στις 17 Νοεμβρίου του 2023.

 

 

Ειδικότερα, θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με την original παιχνιδοκονσόλα, ενώ βασικά υλικά κατασκευής θα είναι το πλαστικό και το μέταλλο.

Θα βασίζεται στον επεξεργαστή Rockchip 3128 SOC και θα υποστηρίζει DB9 Connector, θύρα USB-C, αλλά και HDMI port για να συνδέεται σε όλες τις σύγχρονες τηλεοράσεις.

Παράλληλα, στο πακέτο θα συμπεριλαμβάνεται ένα κλασικό χειριστήριο CX40+ μαζί με ένα cartridge που θα έχει μέσα του 10 παιχνίδια (τα κλασικά Adventure, Combat, Dodge ‘Em, Haunted House, Maze Craze, Missile Command, RealSports Volleyball, Surround, Video Pinball, Yars’ Revenge).

Φυσικά, για 2 player action μπορείς αν θες να αγοράσεις ξεχωριστό χειριστήριο CX40+ ή δύο CX30+ μαζί με συνοδευτικό cartridge για 4 σχετικά videogames (Breakout, Canyon Bomber, Night Driver και Video Olympics).

Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα για τους retro lovers είναι το γεγονός ότι ως κονσόλα το Atari 2600+ υποστηρίζει τα περισσότερα γνήσια cartridges από τα παλιά Atari 2600 και Atari 7800.

 

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει πρώτα στις ΗΠΑ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφτείς το επίσημο site.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη