Huawei Watch GT4: Το νέο wearable αποκαλύφθηκε και έρχεται

by Aggeliki Tsoukana

Η Huawei παρουσίασε το νέο της wearable Watch GT4 για πρώτη φορά, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Το Huawei Watch GT4 θα κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές, μα εξίσου στυλάτες εκδόσεις: τη 41mm με το Pendant Design και τη 46mm με το εντυπωσιακό Octogonal Design. Οι δύο αυτές εκδόσεις διαφέρουν σε σχεδιασμό, αλλά και σε διάρκεια μπαταρίας, με το μοντέλο των 41mm να έχει διάρκεια 7 μέρες και των 46mm να αγγίζει τις 14 μέρες. Αμφότερα φέρουν 20% μεγαλύτερη μπαταρία σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα του περσινού Watch GT3. Επιπλέον, διαθέτουν χωρητικότητα 32GB και μνήμη RAM στα 6GB.

Το χαρακτηριστικό Always-On Display, που διατηρεί την οθόνη της συσκευής μονίμως ενεργοποιημένη, έχει βελτιωθεί και μπορεί να αναπαράγει 20% επιπρόσθετο περιεχόμενο. Όσο για την οθόνη, πρόκειται για AMOLED ανάλυσης 466x466px (326ppi και 352ppi, ανάλογα την έκδοση), με μέγεθος 1,32 ίντσες για το μοντέλο των 41mm και 1,43 ίντσες το μοντέλο των 46mm.

Κάθε έκδοση του νέου wearable φέρει την αναβαθμισμένη τεχνολογία TruSeen 5.5+, με μια σειρά από αισθητήρες και αλγόριθμους που προσφέρουν πιο ακριβή και πιο λεπτομερή καταγραφή της υγείας του χρήστη. Μαζί του έρχεται και το νέο TruSleep 3.0 με Sleep Monitoring, που καταγράφουν την ποιότητα του ύπνου και προτείνουν λύσεις για τη βελτίωσή του. Το βοηθητικό χαρακτηριστικό Sleep Breathing Awareness ελέγχει τους καρδιακούς παλμούς και τα επίπεδα οξυγόνου στην κυκλοφορία του αίματος, ενημερώνοντας για τυχόν αναπνευστικά προβλήματα.

 

 

Η προσθήκη του Menstrual Cycle Management 3.0. φέρει 15% εγκυρότερη πρόγνωση του εμμηνορρυσιακού κύκλου, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο smartwatch έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Η συγκεκριμένη λειτουργία παρατηρεί τους καρδιακούς παλμούς και τη θερμοκρασία του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς και άλλους φυσιολογικούς παράγοντες για τη λεπτομερή καταγραφή συμπτωμάτων.

Το Watch GT4 έρχεται επίσης με GNSS, προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια στον εντοπισμό τοποθεσίας, αλλά και με δυνατότητα καταγραφής περισσότερων από 100 διαφορετικών αθλητικών δραστηριοτήτων – ακόμα και e-sports. Το χαρακτηριστικό Stay Fit μετρά τις θερμίδες που καταναλώνει ο χρήστης, ενώ Activity Rings δείχνουν τις δραστηριότητες που καταγράφθηκαν μέσα στη μέρα, μαζί με τις θερμίδες που κάηκαν ως αποτέλεσμα.

 

 

Η συσκευή υποστηρίζεται από smartphones με λειτουργικό Android και iOS, ενώ μπορεί να ενσωματωθεί σε εφαρμογές όπως Strava, Komoot, Runtastic και Petal Maps. Μπορεί επίσης να εμφανίσει μηνύματα SMS, ή των εφαρμογών WhatsApp, Instagram, Facebook Messenger, Skype, Signal, Telegram και Viber. Η κυκλοφορία της (και των δύο εκδόσεων) αναμένεται στις 4 Οκτωβρίου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη