To Audio Radar επιτρέπει σε gamers με προβλήματα ακοής να αντιλαμβάνονται οπτικά τα ηχητικά εφέ

by Zikou Stella

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες ανάπτυξης video games δίνουν όλο και περισσότερη σημασία στον ηχητικό τομέα. Στόχος τους δεν είναι απλά να προσφέρουν στους παίκτες ένα καθηλωτικό περιβάλλον, αλλά να τους δώσουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν από που μπορεί να προέρχεται ένας κίνδυνος, πριν έρθουν αντιμέτωποι με αυτόν πρόσωπο με πρόσωπο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι με προβλήματα ακοής, που στις περισσότερες περιπτώσεις καταλήγουν με μειονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Το “πρόβλημα” έρχεται να λύσει ένα νέο προϊόν που ονομάζεται Audio Radar και μετατρέπει τα ηχητικά σήματα σε οπτικές ενδείξεις, οπότε σύμφωνα με τη δημιουργό του, AirDrop Gaming LLC, οι παίκτες θα “βλέπουν” τους ήχους. Το setup είναι ιδιαίτερα απλό. Μια συσκευή συνδέεται στην κονσόλα για gaming, λαμβάνει τα ηχητικά σήματα και τα μετατρέπει σε μια σειρά από φώτα. Μια σειρά από φωτεινές λωρίδες RGB περιτριγυρίζουν την οθόνη και δείχνουν διαφορετικό χρώμα, ανάλογα με το είδος του ήχου, στην πλευρά της οθόνης από την οποία αυτός προέρχεται. Το κόκκινο χρώμα σημαίνει πως πρόκειται για ήχο από εχθρούς που βρίσκονται κοντά σου, ενώ το πράσινο είναι αντιστοιχισμένο στους ουδέτερους ήχους. Υπάρχει η δυνατότητα να εμφανίζεται στην οθόνη μια λίστα με το τι σημαίνει κάθε οπτική ένδειξη.

Το σημαντικό είναι ότι το κάθε studio ανάπτυξης παιχνιδιών θα μπορεί να διαμορφώνει τις οπτικές ενδείξεις με τον τρόπο που επιθυμεί, προσφέροντας στους παίκτες όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για τους ήχους που πρέπει να “βλέπουν” ώστε να αντιλαμβάνονται πλήρως το τι συμβαίνει σε κάθε τίτλο. Επίσης, το Audio Radar διαθέτει το δικό του λογισμικό για να αντιλαμβάνεται αν πρόκειται για στερεοφωνικό ή ήχο surround και να τον μετατρέπει στα αντίστοιχα οπτικά σήματα.

Το Audio Radar θα υποστηρίζει κονσόλες PlayStation, Xbox και υπολογιστές. Αναμένεται να γίνει διαθέσιμο εντός του 2024 και η Logitech προσφέρει τεχνογνωσία, μαζί με καθοδήγηση σχετικά με το λανσάρισμά του.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη