Το Dune επιστρέφει στις οθόνες των PC

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Σε περίπτωση που δεν παρακολούθησες τα Game Awards ή δεν διάβασες το άρθρο μας, πιθανόν και να έχασες τη σχετική είδηση, αφού εκτός από τα βραβεία κατά τη διάρκεια της τελετής της απονομής έγιναν και αρκετές νέες ανακοινώσεις για επερχόμενες κυκλοφορίες. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η επιστροφή του θρυλικού Dune στις οθόνες των υπολογιστών, για άλλη μία φορά με τη μορφή real time strategy, με τίτλο Dune: Spice Wars

 

 

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, τα πρώτα παιχνίδια Dune είχαν κυκλοφορήσει και τα δύο το 1992, με μερικούς μήνες απόσταση. Πρώτο ήρθε το Dune της Cryo, που ήταν ένα adventure game με στοιχεία στρατηγικής. Μάλιστα, ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια που είχε κυκλοφορήσει εκτός από δισκέτες και σε PC-CD, με την έκδοση αυτή να περιλαμβάνει και αυθεντικό υλικό από την ταινία Dune (1984), του David Lynch.

Στο τέλος της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε και το θρυλικό Dune II από την Westwood Studios -η μετονομασία του ήταν υποχρεωτική για να μην μπερδευτεί το αγοραστικό κοινό- που ήταν ένα πρωτοποριακό για την εποχή real time strategy παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που έβαλε τα θεμέλια για όλες τους επόμενους μεγάλους τίτλους του genre, όπως τα Command & Conquer, το Warcraft και το Age of Empires.

Tο Dune II κυκλοφόρησε και ως remake το 1998, με τίτλο Dune 2000 με βελτιωμένα γραφικά, ενώ τρία χρόνια μετά κυκλοφόρησε και η συνέχειά του, το Emperor: Battle for Dune. Είκοσι χρόνια μετά λοιπόν και με αφορμή και τη νέα ταινία Dune του Villeneuve, η Shiro Games επιχειρεί τη μεγάλη επιστροφή του Dune στο είδος των RTS.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει διαθέσιμες μέχρι αυτή τη στιγμή το νέο Dune θα έχει στοιχεία 4X, στο πρότυπα των Civilization, και θα σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις τον δικό σου δρόμο προς τη νίκη, είτε μέσω στρατιωτικής υπεροχής, είτε με ύπουλο τρόπο με κατασκοπία και δολιοφθορές, είτε με πολιτική υπεροχή, είτε με οικονομική υπεροχή. Επίσης, όπως θα δεις και στο behind the scenes video, η ομάδα ανάπτυξης έχει βασιστεί στα βιβλία για να δημιουργήσει τον κόσμο του παιχνιδιού, ο οποίος μάλιστα θα διαθέτει και κανονικό κύκλο ημέρας νύχτας, κάτι που σπανίζει στο είδος.

 

 

Το νέο Dune διαθέτει ήδη τη δική του σελίδα στο Steam και αναμένεται να γίνει διαθέσιμο ως early access μέσα στο 2022

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη