CES 2022: Τα gaming προϊόντα

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Με την έκθεση CES 2022 να ολοκληρώνεται, υπάρχει πλέον μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ποικιλία των νέων παρουσιάσεων και του τι αυτές προσφέρουν στο αγοραστικό κοινό. Ένας από τους χώρους που απασχόλησαν περισσότερο στη διάρκεια της έκθεσης ήταν αυτός του gaming με πληθώρα ανακοινώσεων να χαροποιούν τους φίλους των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για βελτιστοποίηση της αλληλεπίδρασης με αυτά.

 

NVIDIA

Η εταιρία ανακοίνωσε μεγάλη γκάμα προϊόντων της σχετικά με το gaming και έκλεψε τις εντυπώσεις. Πιο συγκεκριμένα παρουσίασε τα νέα πολλά υποσχόμενα gaming laptop RTX 3070 Ti και 3080 Ti με νέους επεξεργαστές και κάρτες γραφικών. Το 3070 Ti σύμφωνα με την εταιρία θα έχει δυνατότητα 100 frames per second σε 1440p, με 8 GB VRAM και το 3080 Ti με 120 frames per second σε 1440p, με 16 GB GDDR6 VRAM. Και τα δυο gaming laptop ήρθαν για να διευκολύνουν κάθε gamer και να κάνουν την εμπειρία με τα νέα παιχνίδια ακόμα πιο ευχάριστη.

Επίσης η NVIDIA παρουσίασε την RTX 3050 GPU με εκπληκτικές δυνατότητες αφού διαθέτει 8GB GDDR6 VRAM με υποστήριξη DLSS με πολύ καλές αποδόσεις για απόλαυση ακόμα και των πιο απαιτητικών παιχνιδιών. Η GPU ήρθε σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά και έτοιμη να ανταγωνιστεί την Radeon RX 6500 XT που επίσης παρουσιάστηκε στην έκθεση.

Μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της εταιρίας αποτέλεσε η επιστροφή της  Max q τεχνολογίας η οποία θα χρησιμοποιεί πλέον AI, που θα της δίνει τη μοναδική ιδιότητα να ελέγχει τη μεταφορά ενέργειας από την GPU σε CPU και αντίστροφα, ανάλογα με τις εργασίες που εκτελούνται. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η GPU να ελέγχει την αποδοτικότητα της CPU, δίνοντας της τη δυνατότητα να πιάσει υψηλότερες τιμές απόδοσης. Επιπλέον, υπάρχει και η λειτουργία battery boost που δίνει έως και 70% περισσότερο χρόνο μπαταρίας.

Τέλος η πιο εμφατική ανακοίνωση αφορά τον επεξεργαστή RTX 3090 Ti με μια αξιοθαύμαστη GPU τρομερών δυνατοτήτων με 24 GB με GDDR6X μνήμη βίντεο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς gamer.

 

 

 

ASUS

Ένα από τα πιο όμορφα hardware μέρη παρουσίασε η ASUS στην έκθεση. Ο λόγος γίνεται για το STRIX FLARE II ANIMATE KEYBOARD το οποίο αποτελεί ένα μοντέρνο καινοτόμο μηχανικό πληκτρολόγιο. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η led μικρή οθόνη στο πάνω αριστερά μέρος του. Η οθόνη αυτή μπορεί να προβάλει την ώρα, την ημερομηνία, την μπαταρία, ενώ ακόμα έχει τη δυνατότητα προβολής animation και logo. Παράλληλα, διαθέτει RGB και προσαρμοζόμενο μαξιλαράκι για ξεκούραση του καρπού.

Επιπρόσθετα, η εταιρία παρουσίασε το πρώτο Rog Quad Band Wi-Fi Rοuter. Είναι το πρώτο που απευθύνεται απευθείας στο gaming, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες Wi-Fi.

 

 

RAZER

Αξιοσημείωτη αναφορά πρέπει να γίνει στο project Sophia, το γραφείο του μέλλοντος για gaming, που αποτελεί μέρος της ιδιαίτερης και προχωρημένης παράδοσης της εταιρίας για ιδέες “out of the box”.

 

AyaNeo

Η εταιρία παρουσίασε μια σειρά καινοτόμων συσκευών χειρός με Windows και δυνατότητα για να απoλαύσει ο χρήστης παιχνίδια υπολογιστή. Το πρότζεκτ είναι πολλά υποσχόμενο για το μέλλον με AMD ryzen 7 5800 με 32 GB RAM. Παρουσιάστηκαν 3 μοντέλα: το the next, το advance και το pro.

 

 

SONY

Της εντυπώσεις κέρδισε η Sony στην παρουσίαση της με το PSVR με τη δυνατότητα τρισδιάστατου παιχνιδιού με μόνο ένα καλώδιο USB-C. Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε πως θα έχει 4K HDR με 110 degree field view και 90-120 Hz. Ακόμα δεν θα απαιτούνται εξτρά κάμερες και θα διαθέτει eye tracking κάνοντας την εμπειρία ακόμα πιο διαδραστική και ρεαλιστική. Επιπλέον, δόθηκαν από την εταιρία λίγες πληροφορίες για το controller του PSVR και το νέο παιχνίδι εξερεύνησης του το Horizon call of the Mountain.

 

INTEL

Η εταιρία παρουσίασε μια νέα σειρά 22 δυνατών CPU την Alder Lake με τον πιο δυνατό της να είναι ο core I9-12900. Η σειρά υπόσχεται μεγαλύτερη απόδοση, καλύτερη εμπειρία gaming, καθώς και μεγάλη ποικιλία επίλογων για κάθε χρήστη. Επίσης αναφέρθηκαν τα νέα gaming laptop που θα ενσωματώσουν αυτή τη νέα μοναδική τεχνολογία.

Μπορείς να δεις ακόμη