Tο Greek Legends League θα πραγματοποιηθεί φέτος με τη χορηγία του Κωτσόβολου

by Manos Kavvalos

 

Το League of Legends (LoL) είναι ένα παιχνίδι MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) που αναπτύχθηκε και δημοσιεύθηκε από την εταιρεία Riot Games. Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού ο απίστευτος συνδυασμός στρατηγικής και γνώσης που απαιτείται από κάθε ήρωα, κέρδισε τους gamers.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και γνωστά παιχνίδια στην gaming σκηνή. Την προσοχή όλων και τα βλέμματα τραβά κάθε φορά η επαγγελματική σκηνή όπου οι καλύτεροι παίκτες με τις ομάδες τους τίθενται αντιμέτωποι.

O επαγγελματικός χώρος γνωρίζει συνεχή αύξηση και στη χώρα μας, με το Greek Legends League να τραβάει όλο και περισσότερα βλέμματα και χορηγούς.

Το Greek Legends League είναι το μόνο επίσημα αναγνωρισμένο πρωτάθλημα στα ελληνικά esports. Τα δικαιώματα μετάδοσης του ανήκουν στον εκδότη του League of Legends, την Riot Games.

Η δομή του Greek Legends League είναι απλή και αποτελείται από τις καλύτερες ομάδες του League of Legends στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, αποτελεί τον τρόπο για να πάρει η τοπική πρωταθλήτρια ομάδα το πολυπόθητο εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα ευρωπαϊκά Masters πρωταθλήματα. Όπως συνηθίζεται, ολόκληρο το πρωτάθλημα καλύπτεται με ζωντανή εκπομπή, η οποία μεταδίδεται στο Twitch.tv και στο YouTube ταυτόχρονα.

Όπως και σε κάθε πρωτάθλημα, η διοργάνωση των τελικών του Greek Legends League, σε φυσικό χώρο, με την παρουσία θεατών, είναι η απόλυτη εμπειρία για τους φίλους του παιχνιδιού καθώς θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις δυο καλύτερες ομάδες να κοντράρονται ζωντανά μπροστά στα μάτια τους. Προφανώς με τις πρωτόγνωρες συνθήκες για την πανδημία, η κατάσταση είναι ευμετάβλητη αλλά υπάρχουν ελπίδες ότι το 2022 θα μπορέσουν να οργανωθούν τελικοί σε φυσικό χώρο με παρουσία του κοινού, που τόσο έχει λείψει.

Όσον αφορά στη δομή του ελληνικού πρωταθλήματος, το Greek Legends League αποτελείται από 2 EU Masters Split (Άνοιξη και Καλοκαίρι) και 1 Pro-AM Split. Κάθε Split έχει μια κανονική σεζόν που οδηγεί σε Play-offs για τις κορυφαίες ομάδες της κατάταξης, ενώ οι ομάδες που δεν κέρδισαν αυτό το δικαίωμα συμμετέχουν σε Τουρνουά Υποβιβασμού/Προβιβασμού για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στο Greek Legends League για το επόμενο πρωτάθλημα.

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Μια Ημέρα μετάδοσης αποτελείται από 4 Παιχνίδια μεταξύ των 8 Συμμετεχουσών Ομάδων, σε μορφή Double Round Robin, και έχει κατά μέσο όρο 4,5 ώρες προβολής. Το πλούσιο πρόγραμμα αρχίζει με το pre show και την ανάλυση του παιχνιδιού που θα προβληθεί από την ομάδα του GLL. Στη συνέχεια ακολουθεί  το Pick and ban phase και το παιχνίδι με ταυτόχρονο ζωντανό σχολιασμό. Μετά το τέλος του παιχνιδιού γίνεται μια συνέντευξη με μέλη από τις ομάδες που έπαιξαν και ο κύκλος ολοκληρώνεται με το post show με πλούσια στιγμιότυπα και σχολιασμό των στιγμών του παιχνιδιού. Ανάμεσα σε κάθε παιχνίδι υπάρχει και ένα 3λεπτο διάλειμμα για διαφημίσεις και χορηγίες.

Η μεγάλη ανάπτυξη του γνωστού παιχνιδιού τράβηξε το ενδιαφέρον του Κωτσόβολου γνωστού για την αρωγή του στην ανάπτυξη και εξέλιξη της gaming σκηνής στην  Ελλάδα.

Έτσι, από φέτος αποτελεί χορηγό του Greek Legends League δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση του στο πολύ όμορφο αυτό πρωτάθλημα.

To αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων μπορείς να το βρεις εδώ, ενώ τους αγώνες μπορείς να τους παρακολουθήσεις live σε YouTube ή Twitch.

 

Βάλε περισσότερο League of Legends στη ζωή σου με τα speacial edition περιφερειακά της σειράς League of Legends K/DA.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη