Κυκλοφόρησε σε PS5 και Xbox Series X|S το Grand Theft Auto V

by Aggeliki Tsoukana

Το Grand Theft Auto V κοντεύει να συμπληρώσει εννέα χρόνια στην αγορά. Κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 για PlayStation 3 και Xbox 360. Τον Νοέμβριο του 2014 πήρε τον δρόμο για το PlayStation 4 και το Xbox One, ενώ τον Απρίλιο του επόμενου έτους έγινε διαθέσιμη η αντίστοιχη έκδοση για PC. Πίσω από την ανάπτυξή του βρίσκεται η Rockstar North, που ανήκει στη Rockstar Games. Συνοδεύεται από το Grand Theft Auto Online, μια διαδικτυακή εμπειρία, όπου μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου χαρακτήρα και σταδιακά να τον αναδείξεις σε επικεφαλής του υπόκοσμου. Πρωτοκυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου 2013 για PlayStation 3 και Xbox 360 και στη συνέχεια ακολούθησαν οι εκδόσεις για τις υπόλοιπες πλατφόρμες, με διαρκείς προσθήκες περιεχομένου όσο περνούσαν τα χρόνια.

Η Rockstar Games δεν θα μπορούσε να παραβλέψει την ύπαρξη των κονσολών νέας γενιάς και ως αποτέλεσμα, το Grand Theft Auto V και το Grand Theft Auto Online λανσαρίστηκαν για PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S στις 15 Μαρτίου 2022, με μια σειρά από βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, που εκμεταλλεύονται τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά των νεότερων συστημάτων της Sony και της Microsoft. Μεταξύ άλλων θα μπορέσεις να απολαύσεις gameplay σε ανάλυση 4K, με ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, υψηλής ποιότητας textures, επιλογές για HDR και ray tracing, ταχύτερους χρόνους φόρτωσης, 3D audio και πολλά άλλα.

 

 

Στο Grand Theft Auto V θα βιώσεις τις περιπέτειες του gangster Franklin Clinton, του βετεράνου ληστή τραπεζών Michael De Santa, και του εμπόρου ναρκωτικών Trevor Phillips στο ηλιόλουστο Los Santos αλλά και στη Blaine County, με το κάθε τοπίο να αναπαρίσταται με τον μέγιστο βαθμό λεπτομερειών. Υπάρχουν τρεις επιλογές για τα γραφικά. Πρώτα απ’ όλα το Fidelity Mode που θα προσφέρει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα γραφικών με ρυθμό ανανέωσης στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Σε PlayStation 5 και Xbox Series X θα υποστηρίζεται ανάλυση native 4K, με ενεργοποιημένο το ray tracing, ενώ στο Xbox Series S η ανάλυση θα είναι upscaled 4K.

Στο Performance Mode ο ρυθμός ανανέωσης φτάνει τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Σε PlayStation 5 και Xbox Series X θα παίξεις σε ανάλυση upscaled 4K, όμως σε Xbox Series S η ποιότητα πέφτει στα 1080p. Το τρίτο mode, με τίτλο Performance θα το βρεις μόνο σε PlayStation 5 και Xbox Series X. Σε αυτό θα υποστηρίζεται ανάλυση upscaled 4K με ενεργοποιημένο το ray tracing και ρυθμός ανανέωσης που φτάνει στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Επιπλέον, αν είσαι κάτοχος PlayStation 5 θα βιώσεις στο μέγιστο βαθμό την ένταση κάθε στιγμής, μέσω της τεχνολογίας Haptic Feedback και των Adaptive Triggers του DualSense controller, σε συνδυασμό με το Tempest 3D audio. Από την άλλη, σε Xbox Series X και Xbox Series S, το παιχνίδι κάνει χρήση της τεχνολογίας Spatial Sound.

Το Grand Theft Auto Online έρχεται με δεκάδες αναβαθμίσεις, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε κονσόλες νέας γενιάς. Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν νέα οχήματα, αλλά και το Los Santos Car Meet: Hao’s Special Works. Εκεί θα μπορέσεις να αγοράσεις τις καλύτερες αναβαθμίσεις για τον στόλο των αυτοκινήτων σου και αποτελεί το σημείο εισόδου σε μια σειρά από δοκιμασίες, μέσω των οποίων θα κερδίζεις χρήματα.

 

 

Με το Career Builder θα δημιουργήσεις τον χαρακτήρα σου, έχοντας επιλογή ανάμεσα από τέσσερα επαγγέλματα, δηλαδή Business, Properties, Vehicles και Weapons. Παράλληλα θα λάβεις ως δώρο GTA $4.000.000 για να αγοράσεις σπίτι, πολυτελές αυτοκίνητο και ρουχισμό. Αν ασχολείσαι ήδη με τον τίτλο σε PlayStation 4 ή Xbox One θα μπορέσεις πολύ εύκολα να μεταφέρεις την πρόοδό σου σε οποιαδήποτε κονσόλα νέας γενιάς αποφασίσεις να συνεχίσεις το παιχνίδι.

Τόσο το Grand Theft Auto V, όσο και το Grand Theft Auto Online είναι δύο από τα παιχνίδια που επιβάλλεται να έχεις στη συλλογή σου. Ειδικά το Grand Theft Auto V, δικαίως θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Η δράση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα σε κρατήσει καθηλωμένο για δεκάδες ώρες μπροστά από την οθόνη. Σε συνδυασμό με τα υψηλής ποιότητας γραφικά και τον εξαιρετικό ηχητικό τομέα, οι περιπέτειες στο Los Santos γίνονται πιο ρεαλιστικές από ποτέ και ένας ολόκληρος κόσμος περιμένει να τον εξερευνήσεις.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4,  Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη