Το καλοκαίρι έρχεται… ώρα για φωτογραφικές αποδράσεις!

by K-Admin 1

 

Ο Μάιος ανοίγει τον δρόμο στον ερχομό του καλοκαιριού. Οι μέρες είναι πιο ζεστές και πιο ηλιόλουστες. Και τι καλύτερο από το να δημιουργήσεις εξαιρετικά φωτογραφικά πορτρέτα, από κάθε σου εξόρμηση! Αρκεί βέβαια να έχεις μαζί σου τα κατάλληλα φωτογραφικά “εφόδια”.

 

 

 

Τέλειες φωτογραφίες με το κατάλληλο smartphone

Το smartphone σου είναι πλέον η πιο εύκολη και άμεση λύση να απαθανατίσεις τις πιο όμορφες στιγμές σου. Είναι πάντα μαζί σου, πολλά μοντέλα πλέον διαθέτουν απίστευτους φακούς και είναι σίγουρα το πρώτο που σκέφτεσαι όταν κάποιος σου λέει «έλα να τραβήξουμε μια φωτογραφία».

Τα smartphones με σχεδιασμό που εστιάζει στην κάμερα, όπως τα τετρακάμερα smartphones, παρέχουν ισχυρές φωτογραφικές δυνατότητες και μια πληθώρα εργαλείων για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών εκπληκτικής ποιότητας. Αξίζει, λοιπόν, να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να «μελετήσεις» όλες τις φωτογραφικές δυνατότητες του smartphone σου, ώστε να τις αξιοποιήσεις στο έπακρο.

Δοκίμασε όλες τις ρυθμίσεις, τα φίλτρα και, γενικά, όλες τις φωτογραφικές λειτουργίες που προσφέρει το κινητό σου και εξασφάλισε πως τα κανάλια, τα stories και τα posts σου στα social media θα ξεχωρίσουν. Για παράδειγμα, στα τετρακάμερα smartphones, κάθε φακός παίζει τον δικό του ρόλο για να βγει τέλεια μια φωτογραφία, ανεξάρτητα από την απόσταση, το περιβάλλον, ή τις συνθήκες φωτισμού. O υπερ-ερυγώνιος φακός επιτρέπει τη λήψη ευρύτερου περιεχομένου, ακόμη κι από λήψεις πολύ κοντινών αποστάσεων. Έτσι, γνωρίζεις π.χ. ότι μπορείς να τραβήξεις μια ομαδική φωτογραφία με την παρέα σου, χωρίς να… βρεθείς στο απέναντι νησί.

O τηλεφακός, από την άλλη, παρέχει οπτικό zoom για να κινείσαι ταχύτερα πιο κοντά στο θέμα σου με σχεδόν μηδενική απώλεια ποιότητας. Θέλεις να καταγράψεις τη βόλτα σου στην παραλία ή στα γραφικά σοκάκια ενός νησιού; Τέλεια! Τώρα ξέρεις ότι ο τηλεφακός του κινητού σου θα κάνει τη δουλειά, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για κουνήματα και θολούρες.

 

 

Οι selfies έχουν την τιμητική τους

Βόλτα στην πόλη, στην εξοχή, ή μια απόδραση στη θάλασσα. Όπου κι αν βρίσκεσαι, με ένα selfie stick θα μπορείς να τραβάς άνετα και με ασφάλεια selfies και φωτογραφίες με την παρέα σου. Παρέχει την κατάλληλη προέκταση, για εξαιρετικές φωτογραφίες από μοναδικές γωνίες, που δε θα μπορούσες να τραβήξεις απλώς κρατώντας το κινητό με το χέρι σου.

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί τύποι selfie stick, σου προτείνουμε να εξετάσεις την αγορά ενός Bluetooth selfie stick όπως το  Rollei Selfie Stick 4 Traveler. Εναλλακτικά, με ένα σετ όπως το Osmo Mobile 3, μπορείς να μετατρέψεις το κινητό σου σε μια ευέλικτη κάμερα που θα σου προσφέρει ποιοτικά αποτελέσματα.

 

 

Με συντροφιά μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

Η φωτογραφική μηχανή αποτελεί την πρώτη επιλογή για όλους όσοι ασχολούνται σοβαρά με τη φωτογραφία, είτε είναι επαγγελματίες, είτε παθιασμένοι ερασιτέχνες. Θα σου προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία να παίρνεις γρήγορες, ευέλικτες, δημιουργικές αποφάσεις.

Εάν θέλεις να δημιουργήσεις και να μοιραστείς εντυπωσιακά πορτρέτα με απίστευτες λεπτομέρειες και παράλληλα να επεκτείνεις τις δεξιότητές σου στον τομέα της φωτογραφίας, μία φωτογραφική μηχανή DSLR θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες. Χάρη στη δυνατότητα εναλλαγής φακών και την ευελιξία των χειροκίνητων ρυθμίσεων, οι μηχανές DSLR προσφέρουν την ελευθερία να παίρνεις γρήγορες, δημιουργικές αποφάσεις με μεγάλη ακρίβεια.

Εάν το ζητούμενο είναι μία μικρή και κομψή μηχανή επαγγελματικής ποιότητας, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις mirrorless προτάσεις. Είναι κομψές, με πολλές δυνατότητες σύνδεσης και εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Έτσι, θα έχεις την ισχύ μιας DSLR σε ένα φορητό πακέτο.

Για σένα που θέλεις να έχεις πάντα μαζί σου μια φωτογραφική μηχανή, είτε για τις εξόδους σου στα πιο γραφικά σοκάκια της Πλάκας, είτε για τις διακοπές σου σε κάποιο μαγευτικό προορισμό, μία μηχανή compact είναι η πιο ιδανική επιλογή. Με μία μηχανή compact θα απολαύσεις ευκολία χρήσης με εγγυημένα εξαιρετικά αποτελέσματα, που σου αφήνει την ελευθερία να επικεντρώνεσαι στις δημιουργικές σου συνθέσεις.

 

 

Action cameras για ειδικές αποστολές

Οι action cameras είναι η ιδανική επιλογή για τον λάτρη της δράσης και της περιπέτειας. Είναι μικρές κι ελαφριές και μπορούν να τοποθετηθούν σε κράνη, ποδήλατα, μέρη του σώματος, ακόμα και σε κατοικίδια ζώα! Επιπλέον, μία κάμερα δράσης με αδιαβροχοποίηση, θα σου επιτρέψει να αποτυπώσεις και να μοιραστείς τις πλέον εντυπωσιακές λήψεις σε απαιτητικά και αφιλόξενα περιβάλλοντα.

Πριν αποφασίσεις ποια βιντεοκάμερα σου αρέσει, θα πρέπει να έχεις καταλήξει σε ποιου είδους δραστηριότητες θα τη χρησιμοποιήσεις. Αν, για παράδειγμα, θέλεις να την τοποθετήσεις πάνω σε κράνος, τότε θα κοιτάξεις τις αντίστοιχες υλοποιήσεις οι οποίες είναι προσανατολισμένες σε αυτήν τη δραστηριότητα και είναι κατάλληλα σχεδιασμένες για τη μέγιστη δυνατή απόδοση αλλά και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Αν θέλεις μια κάμερα που θα την κουμπώνεις πάνω στα ρούχα σου ή στα κατοικίδια σου, τότε θα κοιτάξεις τα αντίστοιχα μοντέλα με μικρές διαστάσεις και βάρος.

 

 

Drones για τις πιο εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι καλύτερες εποχές για αεροφωτογράφιση-βιντεοσκόπηση. Πολύχρωμα λουλούδια, πανέμορφα τοπία, εντυπωσιακά αξιοθέατα, μοιάζουν ακόμα πιο μαγευτικά όταν τα αποτυπώνεις από μία διαφορετική γωνία. Απόκτησε ένα ευέλικτο και εύκολο στη χρήση drone όπως το Dji Mini 2 Fly More Combo της DJI και κατάγραψε όλες τις όμορφες στιγμές… από ψηλά! Με έξυπνες λειτουργίες, απλό έλεγχο και κάμερα με απίστευτη ποιότητα εικόνας, η πρόταση της DJI σου δίνει τη δυνατότητα να απογειώσεις τη δημιουργικότητά σου.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να πραγματοποιείς λήψεις από δύσκολες γωνίες και θέσεις, που μόνο ένα εξελιγμένο drone μπορεί να σου προσφέρει. Ενδεικτικά, μπορείς να εξετάσεις την αγορά ενός τετρακόπτερου όπως το  Dji Mavic Air 2 Drone ή, αν θέλεις ένα μεγαλύτερο drone για επαγγελματική χρήση, ρίξει μια ματιά στο  Dji Mavic 2 Zoom Drone.

Σε κάθε περίπτωση, προέχει η ασφάλεια. Γι’ αυτό μην πραγματοποιείς πτήσεις πάνω από σπίτια ή πεζούς, και βεβαιώσου ότι όσοι σε συνοδεύουν γνωρίζουν καλά τους κινδύνους και στέκονται σε απόσταση ασφαλείας από την περιοχή που πετάει το drone.

Εάν θέλεις να αξιοποιήσεις το drone σου για επαγγελματική χρήση, θα πρέπει να το δηλώσεις στην Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Διαφορετικά, ένα drone για ψυχαγωγική χρήση δηλώνεται για κάθε πτήση σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υποβάλεις «σχέδιο πτήσης» στο Drone Aware GR.

Μπορείς να δεις ακόμη