Τo νέο DJI Inspire 3 είναι το απόλυτο κινηματογραφικό drone

by Zikou Stella

Το νέο της “υπερόπλο” για εναέρια κινηματογράφηση αποκάλυψε πρόσφατα η DJI. Ο λόγος για το νέο της επαγγελματικό drone, το Inspire 3 που μπορεί καταγράφει βίντεο ανάλυσης 8K στα 25 καρέ σε CinemaDNG ή 8K στα 75 καρέ σε ProRes RAW φορμά, καθώς επίσης και slow motion υλικό σε ανάλυση 4K στα 120fps σε ProRes RAW χωρίς cropping.

 

 

Για να τα πετύχει όλα αυτά, το Inpire 3 έρχεται εξοπλισμένο με ένα full-frame Zenmuse X9-8K Air αισθητήρα, που υποστηρίζει το CineCore 3.0 σύστημα επεξεργασίας εικόνας της DJI. Πρακτικά ο X9-8K Air αισθητήρας, υποστηρίζει dual native ISO (800 και 4000 στα 24 και 25 καρέ, 320 και 1600 στα 30 και πάνω καρέ), παρέχοντας στο drone τη δυνατότητα να καταγράψει εξαιρετικά πλάνα χωρίς θόρυβο ακόμα και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού, προσφέρει δυναμικό εύρος 14 stops, ενώ δέχεται φακούς DL mount.

 

Σε ό,τι αφορά τα πτητικά χαρακτηριστικά του drone, το Inspire 3 μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 94 χ.α.ω, να απογειωθεί με ταχύτητα 8m/s και να “βουτήξει” με ταχύτητα 10m/s.

Η απόσταση μετάδοσης φτάνει τα 15 χιλιόμετρα με ένα controller και τα 12km όταν υπάρχουν δύο χειριστές (πιλότος και έλεγχος κάμερας), ενώ η αυτονομία πτήσης του ανέρχεται στα 28 λεπτά. Επίσης, το Inspire 3 υποστηρίζει εξαιρετικά ακριβή αναγνώριση θέσης, χάρη στην υποστήριξη τεχνολογίας RTK που προσφέρει ακρίβεια θέσης σε επίπεδο εκατοστού, έναντι των παραδοσιακών GPS που έχουν ακρίβεια μέτρου.

 

Για τον χειρισμό του το drone διαθέτει μία FPV κάμερα μεγέθους 1/1,8”, με εύρος πεδίου 161 μοιρών, αισθητήρα νυχτερινής όρασης και 1080p στα 60fps, με τους οπτικούς αισθητήρες, τις κεραίες και τον αποθηκευτικό χώρο, να είναι πλήρως ενσωματωμένοι στο πλαίσιο για ένα πιο καθαρό look. Στο πακέτο περιλαμβάνεται το DJI RC Plus controller το οποίο διαθέτει 7 ιντσών οθόνη με 1200 nits φωτεινότητα και 3,3 ώρες αυτονομίας, η οποία μπορεί να διπλασιαστεί με την εξωτερική μπαταρία WB37.

Το DJI Inspire 3 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στα τέλη Ιουνίου.

Μπορείς να δεις ακόμη