To νέο Redmi Note 11 είναι εδώ!

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Η αναμονή για τους φίλους της Redmi έφτασε στο τέλος της με την έναρξη της κυκλοφορίας του Redmi Note 11 στην ελληνική αγορά.

 

Redmi Note 11

 

 

Κομψός σχεδιασμός και μοντέρνα χρώματα

Το κομψό αυτό κινητό διατίθεται σε μια ποικιλία χρωμάτων. Αυτά είναι τα Star Blue, Twilight Blue, Graphite Gray. Όσον αφορά στον εξωτερικό σχεδιασμό του, το Redmi Note 11 διαθέτει οθόνη 6,43 ιντσών με 120 Hz ενώ έχει σχεδιαστεί με επίπεδη άκρη ματ και προσφέρει πραγματικά πολύ εύκολο κράτημα.

 

Οθόνη με υψηλή ευκρίνεια

Η οθόνη λειτουργεί με FHD+AMOLED DotDisplay η οποία διαθέτει μια ευρεία χρωματική γκάμα DCI-P3 και έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονα να φθάνει τα 1200 nits για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή ευκρίνεια οθόνης, ακόμη και στο πιο έντονο φως της ημέρας. Ακόμα, η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass 3 και διαθέτει κεντρική οπή για την κάμερα selfie και Reading mode 3.0 για τη μείωση της καταπόνησης των ματιών του χρήστη.

Ωστόσο, δεν διαθέτει συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων από κάτω, καθώς αυτή είναι ενσωματωμένη στο κουμπί λειτουργίας που βρίσκεται στο δεξιό πλαίσιο του τηλεφώνου. Ολόκληρο το σώμα του κινητού είναι ελαφρύ, σταθερό, χωρίς όμως να χάνει καθόλου από την εκπληκτική ποιότητα κατασκευής του.

Μια προσθήκη που συναρπάζει, αποτελεί η υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών, δείγμα του ότι η Xiaomi σκέφτεται ξεκάθαρα τη μεγαλύτερη δυνατή προσβασιμότητα στον χρήστη.

 

 

Στερεοφωνικά ηχεία για ήχο surround

Επιπλέον, υπάρχει ένα ζευγάρι στερεοφωνικών ηχείων στο επάνω και στο κάτω μέρος, γεγονός που προσφέρει τη δυνατότητα για ήχο surround τον οποίο απολαμβάνει ο χρήστης όταν παρακολουθεί με οριζόντιο προσανατολισμό.

 

Τετραπλή κάμερα

Η κάμερα αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας και ένα από τα βασικά και πιο απαιτητικά χαρακτηριστικά που ψάχνει ο καθένας στο κινητό. Για τον λόγο αυτό η εταιρία έδωσε μεγάλη βάση στη σχεδίασή της.

Το πίσω πάνελ του Redmi Note 11 διαθέτει ένα ορθογώνιο περίβλημα κάμερας, ένα φλας και ένα σύστημα τετραπλής κάμερας που αποτελείται από μονάδες βασικού αισθητήρα 50MP, ultrawide 8MP, macro 2MP και αισθητήρα βάθους 2MP. Το Redmi Note 11 διαθέτει αυτό το σύστημα τετραπλής κάμερας με κάμερα 50MP με διάφραγμα f/1.8, με εξαιρετικά ευρεία 8Mp.

Χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα Samsung HM2 με μεγάλο μέγεθος αισθητήρα 1/1,52″, η κύρια κάμερα αξιοποιεί την τεχνολογία binning pixel 9-in-1 καθώς και το διπλό εγγενές ISO για να προσφέρει εικόνες με το υψηλότερο δυναμικό εύρος και την καλύτερη και πιο ζωντανή χρωματική απόδοση. Η κάμερα ευρείας γωνίας 8MP επεκτείνει την προοπτική με γωνία θέασης 118 μοιρών και η κάμερα macro 2MP καταγράφει λεπτομέρειες από κοντά. Επιπλέον, η τέταρτη κάμερα βάθους 2 MP στα Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11S και Redmi Note 11 επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει το πιο φυσικό πορτρέτο.

Το μπροστινό μέρος των Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro διαθέτουν εμπρόσθια κάμερα 16MP που προσφέρει τις πιο καθαρές selfie.

 

Μνήμη στα 4GB/64GB, 4GB/128GB

Ανάλογη της εξαιρετικής προσπάθειας της εξωτερικής σχεδίασης έγινε και για το εσωτερικό του κινητού. Το Redmi Note 11 είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Snapdragon 680, με μνήμη RAM 4 GB που έχει κατασκευαστεί με τη χρήση διαδικασίας 6 nm και σκοπό έχει την παροχή ανώτερης απόδοσης ενώ παράλληλα εξοικονομείται ενέργεια. Στην αγορά διατίθενται δυο μοντέλα είτε με 64 είτε με 128 GB, καθώς και υποδοχή microSDXC για επέκταση.

 

Μεγάλη χωρητικότητα μπαταρίας και γρήγορη φόρτιση

Το κινητό διαθέτει μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας 5.000 mAh. Μαζί με αυτήν την τεράστια χωρητικότητα μπαταρίας προσφέρεται ταυτόχρονα και η γρήγορη φόρτιση 33W Pro της Xiaomi, που επιτυγχάνει φόρτιση στο 100% σε περίπου μία ώρα, ενώ ακόμα και με έντονη χρήση διαρκεί τουλάχιστον μία ημέρα. Λειτουργεί με το κλασικό λογισμικό MIUI της Xiaomi πάνω από το Android 11 που προσφέρει πληθώρα επιλογών για μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στα γούστα και στις ανάγκες σου.

 

Συγκεντρωμένα τα βασικά χαρακτηριστικά του κινητού είναι:

Λειτουργικό σύστημα: Android 11 με MIUI 13

Επεξεργαστής: Snapdragon 680, 6nm

GPU: Adreno 610

RAM/ ROM: 4GB/ 64GB, 4GB/ 128GB

Οθόνη: 6.43″, AMOLED, 90Hz, Full HD+ 2400×1080 pixel, 1.000 nits, Sunlight display

Τετραπλή Κάμερα: 50 Megapixel f/1.8

8MP Ultra-Wide f/2.2

2MP Macro f/2.4

2MP Depth f/2.4

Selfie: 13 Megapixel, f/2.4

Συνδεσιμότητα: 4G (Dual SIM), Wi-Fi, NFC, Bluetooth, IR Blaster, GPS/ Glonass

Μπαταρία: 5.000mAh, 33W γρήγορη φόρτιση, φόρτιση στο 100% μέσα σε 1 ώρα περίπου

Φορτιστής: 33W που περιλαμβάνεται μέσα στη συσκευασία

Χρώματα: Star Blue, Twilight Blue, Graphite Gray

Διαστάσεις: 159.87×73.87×8.09 χιλιοστά

 

Μπορείς να δεις ακόμη