Ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ 34Ο ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

by Aggeliki Tsoukana

Καθώς το Ρέθυμνο φορά τα αποκριάτικά του και μεταμορφώνεται σε μια πόλη γεμάτη χρώμα, μουσική και ανεβασμένη διάθεση, μια ξεχωριστή περιπέτεια, για ακόμα μια χρονιά, προστίθεται στο φεστιβαλικό τοπίο: Το κυνήγι θησαυρού, που ξεδιπλώνεται μέσα στα σοκάκια και τις πλατείες του Ρεθύμνου και υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεμάτη μυστήριο και περιπέτεια.

Φέτος, το κυνήγι θησαυρού θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 3 Μαρτίου 2024. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που έχει γίνει θεσμός στη γραφική και φιλόξενη πόλη της Κρήτης και διοργανώνεται επί 34 χρόνια. Αυτή τη φορά, υπεύθυνη για την πραγματοποίησή του είναι η ομάδα που αναδείχτηκε νικήτρια το 2023, τα Τεμπελόσκυλα. Ο Κωτσόβολος, ο κορυφαίος προορισμός τεχνολογίας, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα, αποδεικνύει καθημερινά πως στηρίζει έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες για μία Καλύτερη Ζωή και είναι στην ευχάριστη θέση να σε ενημερώσει ότι θα είναι ονομαστικός χορηγός της φετινής διοργάνωσης. Για να κάνουμε Όλοι Μαζί τον κόσμο μας πιο διασκεδαστικό και καλύτερο.

Το Κυνήγι του Θησαυρού είναι πλέον ένας μακροχρόνιος θεσμός που θεωρείται ορόσημο για την πόλη του Ρεθύμνου. Ο Κωτσόβολος το στηρίζει στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει στηρίξει στα 73 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι βρίσκεται καθημερινά δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, για μια Καλύτερη Ζωή, που με τη δική σου συμμετοχή θα γίνει ακόμα καλύτερη.

Μέσα από δράσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου όλων των μελών κάθε πόλης και κοινότητας, όπως το πρόγραμμα Δεύτερο Σπίτι, ο Κωτσόβολος έχει στηρίξει ενεργά περισσότερα από 1.780 νοικοκυριά με συσκευές πρώτης ανάγκης. Ταυτόχρονα υλοποιεί διαρκώς το όραμά του να αντιδρούμε όλοι μαζί για έναν Καλύτερο Κόσμο. Μέσω της μεγάλης εθελοντικής δράσης, «Ημέρα Καλής Πράξης», ο Κωτσόβολος έχει στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες σε όλη την ελληνική επικράτεια με πάνω από 11.000 εθελοντικές ενέργειες. Γιατί όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Η πρόσκληση της διοργανώτριας ομάδας έγινε άμεσα αποδεκτή από τον Κωτσόβολο, που εδώ και λίγους μήνες αποτελεί κομμάτι του Ρεθύμνου, έχοντας ανοίξει ένα υπερσύγχρονο κατάστημα 1.000 τ.μ., με πρόσβαση για ΑμεΑ στην καρδιά της πόλης, στην οδό Αντισμηνάρχου Βασιλάκη 4.

 

Τί αφορά το Κυνήγι Θησαυρού στο Ρέθυμνo;

Το Κυνήγι Θησαυρού διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 1990. Από τότε, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, όχι σε σταθερή ημερομηνία, την Κυριακή του Ασώτου, δύο εβδομάδες πριν το Καρναβάλι της πόλης. Πρόκειται για ένα παιχνίδι, μια σειρά δράσεων όπως προτιμούν να το αποκαλούν οι συμμετέχοντες. Η ιδέα του κυνηγιού μεταλαμπαδεύτηκε και σε άλλα χωριά και πόλεις της Κρήτης, με παρόμοιες διοργανώσεις να πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων στο Αμάρι, στον Μυλοπόταμο, στο Ηράκλειο και στη Σητεία. Η συμμετοχή είναι τόσο μεγάλη, που τo 28ο Κυνήγι Θησαυρού του Ρεθύμνου κατέχει επίσημα το ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Record) στην κατηγορία: πολυπληθέστερο κυνήγι θησαυρού (Largest Treasure Hunt Game).

Το Κυνήγι Θησαυρού διαρκεί μια ημέρα. Όμως οι προετοιμασίες ξεκινούν πολύ νωρίτερα, ακόμα και με διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού. Το κύριο μέρος αρχίζει από τον χορό των ομάδων που διοργανώνεται πάντα την Παρασκευή πριν το Κυνήγι Θησαυρού, όπου μοιράζονται οι πρώτοι γρίφοι, μια διαδικασία που διαρκεί ως το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Η νικήτρια ομάδα, αυτή δηλαδή που θα βρει τον θησαυρό, αναλαμβάνει με δικά της έξοδα τη διοργάνωση του επόμενου έτους.

Μπορείς να δεις ακόμη