Tower Fan: Δροσιά με εξοικονόμηση χώρου και προηγμένες λειτουργίες

by Aggeliki Tsoukana

 

Γνωστοί και σαν «ανεμιστήρες πύργοι», οι Tower Fan αποτελούν την τελευταία λέξη στους ανεμιστήρες δαπέδου, διαφέροντας από τα κλασικά μοντέλα στο γεγονός ότι δεν είναι ορατά τα πτερύγια που χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν το ρεύμα αέρα. Η διαφορετική λειτουργία τους «χαρίζει» μία σειρά από πλεονεκτήματα, ξεκινώντας από το γεγονός ότι έχουν πολύ λεπτό προφίλ και καλαίσθητο ντιζάιν.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζονται πολύ ελεύθερο χώρο γύρω τους για να λειτουργήσουν. Επομένως, αρκεί να έχεις μία γωνία στο δωμάτιό σου για να τοποθετήσεις ένα Tower Fan, ώστε να σου προσφέρει ανάσες δροσιάς και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Οι «ανεμιστήρες πύργοι» δημιουργούν ένα ρεύμα αέρα που εκτείνεται σε όλο το ύψος τους, βγαίνοντας από τις περσίδες που ξεκινούν περίπου από τη βάση και φτάνουν μέχρι την κορυφή τους. Για διάχυση του αέρα στον χώρο μπορούν επίσης να περιστρέφονται. Παράλληλα, όπως και οι συμβατικοί ανεμιστήρες, διαθέτουν 3 ή και περισσότερες ταχύτητες, για να προσαρμόσεις το ρεύμα αέρα στις ανάγκες σου.

Επιπλέον, το γεγονός ότι τα πτερύγια δεν είναι ορατά σημαίνει έξτρα ασφάλεια. Την ίδια στιγμή, θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία Tower Fan με αρκετές έξτρα λειτουργίες, όπως οθόνη LED, τηλεχειριστήριο, χρονοδιακόπτη ή ιονιστή.

 

Χρήση παντού μέσα στο σπίτι

Αν στο σπίτι σου υπάρχουν δωμάτια με περιορισμένο χώρο, τα οποία χρησιμοποιείς το καλοκαίρι, τότε ένας Tower Fan είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή για εσένα. Σε αντίθεση με τους συμβατικούς ανεμιστήρες δαπέδου, ένας Tower Fan δεν έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις για ελεύθερο χώρο γύρω του, στην περίπτωση που θες να τον χρησιμοποιείς σε λειτουργία περιστροφής.

Επίσης, οι «πύργοι» δεν έχουν μεγάλες βάσεις, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν πρακτικά παντού μέσα στο σπίτι. Το ίδιο ισχύει και το ύψος τους, το οποίο είναι κατά κανόνα μικρότερο από τους κλασικούς ανεμιστήρες δαπέδου.

 

Ευκολία στη μεταφορά

Στη χρήση σε όλο το σπίτι βοηθά και το γεγονός ότι οι Tower Fan μπορούν να μεταφέρονται εύκολα, για να σε ακολουθούν οπουδήποτε. Γι΄ αυτό τον σκοπό, σχεδόν όλα τα μοντέλα έρχονται με ενσωματωμένη λαβή, ενώ έχουν μικρό βάρος.

Επομένως, πολύ εύκολα ένας «πύργος» μπορεί να πάρει θέση στο υπνοδωμάτιο, από το σαλόνι που βρισκόταν πριν, για να σε βοηθήσει να απολαύσεις έναν άνετο ύπνο.

 

Έξτρα ασφάλεια

Η σχεδίαση των «πύργων», με τα κρυμμένα πτερύγια μέσα στο πλαστικό τους κάλυμμα, σημαίνει ότι είναι απόλυτα ασφαλείς, αφού δεν υπάρχει η περίπτωση να προκληθεί ατύχημα. Το πλεονέκτημα αυτό θα το εκτιμήσεις ιδιαίτερα, αν έχεις μικρά παιδιά ή κατοικίδια.

Καθάρισμα στο άψε σβήσε

Στους «πύργους» επίσης δεν χρειάζεται να καθαρίζεις τα πτερύγια, για να λειτουργούν στην εντέλεια. Αντίθετα, το καθάρισμα αφορά μόνο τις περσίδες, τις οποίες μπορείς να ξεσκονίζεις χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί ή μία μαλακή βούρτσα.

 

Χρονοδιακόπτες & τηλεχειριστήριο

Τα περισσότερα μοντέλα συνοδεύονται από τηλεχειριστήριο, ώστε να μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις τους (π.χ. την ταχύτητα) από απόσταση. Επίσης, διαθέτουν χρονοδιακόπτες, για να σταματούν να λειτουργούν αυτόματα μετά από 7 έως και 12 ώρες.

 

 

Μοντέλα με ιονιστή ή λειτουργία air-cooler

Θα βρεις Tower Fan με λειτουργία ιονιστή, ώστε εκτός από δροσιά να σου εξασφαλίζουν και καθαρή ατμόσφαιρα. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία αυτή, η συσκευή θα απελευθερώνει αρνητικά φορτισμένα ιόντα οξυγόνου, για να απομακρύνει από τον αέρα τη γύρη, τη σκόνη, τα ακάρεα και άλλες βλαβερές ουσίες.

Επίσης, υπάρχουν «πύργοι» που μπορούν να λειτουργήσουν και σαν air-cooler, για να ψύχουν τον αέρα πριν τον απελευθερώσουν και, με αυτό τον τρόπο, να ελαττώνουν τη θερμοκρασία του. Ο αέρας ψύχεται μέσω εξάτμισης νερού.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη