Worlds League of Legends 2021. Group Stage 11 Οκτωβρίου.

by Aggeliki Tsoukana

 

Αφού κλείδωσαν όλα τα εισιτήρια και η τελική διαμόρφωση των ομίλων του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στις 11 Οκτωβρίου οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την κατάκτηση του πολυπόθητου τρόπαιου και της δόξας. Για να φτάσουν εκεί το δύσκολο ταξίδι ξεκινάει και περιλαμβάνει 2 κύριες φάσεις. Η πρώτη φάση, η φάση των ομίλων, χωρίζεται σε δύο μέρη (11-13 και 15-18 Οκτωβρίου), ενώ η δεύτερη φάση, η φάση των νοκ–άουτ αγώνων, απαρτίζεται από τους προημιτελικούς, τους ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό.

Οι όμιλοι της πρώτης φάσης είναι οι εξής:

Α’  Όμιλος

DWG KIA (DK)

Rogue (RGE)

Cloud9 (C9)

FunPlus Phoenix (FPX)


Β’  Όμιλος

DetonatioN FocusMe (DFM)

T1

Edward Gaming (EDG)

100 Thieves (100)

Γ’  Όμιλος

Hanwha Life Esports (HLE)

PSG Talon (PSG)

Fnatic (FNC)

Royal Never Give Up (RNG)

Δ’  Όμιλος

Gen.G (GEN)

MAD Lions (MAD)

Team Liquid (TL)

LNG Esports (LNG)

DK – FPX

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ένα από τα φαβορί του τουρνουά, η ομάδα από την Κορέα (DWG KIA), δικαιολόγησε στο απόλυτο τα προγνωστικά, διαλύοντας την FunPlus Phoenix με το εκκωφαντικό 18–2. Ενώ αρχικά η ένταση του αγώνα δεν ήταν υψηλή, μετά το 10ο λεπτό η DK πάτησε απότομα τη σκανδάλη, κερδίζοντας ταυτόχρονα μάχες σε όλα τα lanes. Τη διαφορά που πήραν τη διατήρησαν εύκολα και εν τέλει τη μετουσίωσαν σε νίκη στο 30ο λεπτό.

RGE – C9

Στο δεύτερο, σε χρονολογική σειρά, παιχνίδι για τον Α’ όμιλο, το σκηνικό ήταν πιο ανταγωνιστικό. Μετά από ένα όμορφο και στρατηγικό laning phase με τις δύο ομάδες να χάνουν μικρές μάχες διαδοχικά, η RGE εκμεταλλευόμενη ένα μικρό λάθος της C9, αύξησε τη διαφορά στα 7k gold στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης. Η διαφορά αυτή ήταν υπεραρκετή για να τους δώσει τη νίκη στο teamfight του 27ου λεπτού και στη συνέχεια τη νίκη στο 33ο λεπτό.

T1 – DFM

Η ξέφρενη πορεία της DFM (4-1 στην προκριματική φάση) διακόπηκε απότομα από την ομάδα της Κορέας. Η Τ1 παίζοντας άψογα και στα 20 λεπτά της αναμέτρησης, δεν άφησε την αντίπαλο της να πιστέψει σε καμία στιγμή ότι μπορεί να φτάσει στη νίκη, κατατροπώνοντάς την με σκορ 22-2. Παρά την εκπληκτική δουλειά όλων των μελών της. Αναφορά πρέπει να γίνει στην εξαιρετική εμφάνιση του jungler της Oner .

EDG – 100

Σε αυτόν τον αγώνα τέθηκαν αντιμέτωπες δύο ομάδες, οι οποίες δεν είχαν αγωνιστεί μέχρι σήμερα στο τουρνουά, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο παθητικό τους ξεκίνημα και τα 0 kills μέχρι και το 11ο λεπτό, όπου αμφότερες βρήκαν τον τρόπο να επιτεθούν.  Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η EDG έπαιξε πιο επιθετικά, πήρε τα objectives και με μια μεστή ομαδική απόδοση πήρε μια εύκολη νίκη με τελικό σκορ 19–6 .

RNG – PSG

Η RNG κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης από την αρχή και να πάρει το προβάδισμα με 5–0 στο 10ο λεπτό. Παρ‘ όλα αυτά, ένα εξαιρετικό fight στο bot lane από τη γαλλική ομάδα στο 18ο λεπτό της χάρισε ένα clean ace με τετραπλή εξόντωση του Maple(Tryndamere). Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει τη νίκη, μιας και η RNG σε ένα παιχνίδι με κατά τα άλλα αργό τέμπο, βρήκε kills σε μικρές μάχες, και με τη βοήθεια του Fire soul νίκησε με σκορ 16–9 στο 38ο λεπτό.

HLE – FNC

Μια πολύ έξυπνη αρχή στο ματς από τους FNC, με invade στη ζούγκλα των HLE, έβγαλε μπροστά των jungler τους Bwipo και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις χαρακτηριστικές μετακινήσεις του Adam (top laner FNC). Όλα αυτά όμως, δεν ήταν αρκετά, αφού η HLE βρήκε ένα νικηφόρο teamfight στο 12ο λεπτό, το οποίο της έδωσε τη δυνατότητα να εδραιώσει την κυριαρχία της στον χάρτη. Τη δεύτερη μεγάλη νίκη της, πήρε στο 21ο λεπτό και μαζί της τον Barron. Μετά από αυτές τις δύο ήττες η FNC κατέρρευσε και έχασε το παιχνίδι στο 32ο λεπτό με σκορ 25–5.

LNG – GEN

Το πρώτο kill του αγώνα ήρθε από τον Rascal (top laner GEN.G), ο οποίος με πολύ ωραία αλληλουχία κινήσεων νίκησε τον αντίπαλό του κάτω από τον πύργο του. Τη σκυτάλη πήρε ο mid laner του Bdd με δυο εύκολες εξοντώσεις. Το πρώτο teamfight του παιχνιδιού ήταν και το τελευταίο, καθώς η GEN εκμεταλλεύτηκε άψογα το ACE του 23ου λεπτού φτάνοντας στη νίκη αμέσως μετά με το φτωχό 1–8.

 

TL – MAD

Κλείνοντας την πρώτη ημέρα της φάσης των ομίλων, το παιχνίδι του Δ’ Ομίλου ήταν γεμάτο ένταση και συγκινήσεις. Ενώ στην αρχή της αναμέτρησης οι δύο ομάδες πήγαιναν στήθος με στήθος και διαδέχονταν η μια την άλλη στο προβάδισμα του gold, η TL με πολύ ωραίες συνεργασίες και άρτια εκτελεσμένες ομαδικές μάχες (ειδικότερα η καθοριστική μάχη του 27ου λεπτού) νίκησε τη Νο1 ομάδα του LEC(LoL European Championship) με σκορ 16–9.

Από την πρώτη κιόλας μέρα φάνηκε η ποιότητα και ο ρόλος των ομάδων, οι οποίες πρόσφεραν σεμινάρια στρατηγικής και ατομικού ταλέντου.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη