Worlds League of Legends 2021. Group Stage 12 Οκτωβρίου.

by Aggeliki Tsoukana

 

T1 – EDG

Και οι δυο ομάδες ήθελαν να συνεχίσουν την καλή αρχή και να βρουν τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια, έτσι ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για την πρωτιά στον Β’ Όμιλο.  Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από νωθρό ξεκίνημα, χωρίς πολλές μάχες, με την EDG να εκμεταλλεύεται τις λάθος τοποθετήσεις των μελών της Τ1 και να βρίσκεται με ένα προβάδισμα της τάξης των 3k gold στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης. Η εικόνα πήγε να αλλάξει με τον γρήγορο Barron που κέρδισε η Τ1. Παρ’ όλα αυτά, οι 4 δράκοι και το πολύ ωραίο άνοιγμα του χάρτη από την EDG σε συνδυασμό με την αδυναμία της Τ1 να βρει κάποιο άνοιγμα για να αντιστρέψει την κατάσταση, οδήγησαν την EDG στο 2–0 με σκορ 16–4.

RGE – DK

Οι πρωτοπόρες ομάδες του Α’ Ομίλου τέθηκαν αντιμέτωπες στη 2η αγωνιστική. Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του Fiddlesticks από τους Rogue στο jungle. Η τολμηρή αυτή επιλογή τιμωρήθηκε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού από τους πολύ έμπειρους παίκτες της DWG KIA, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε 0–5 σκορ και διαφορά 6k gold νωρίς στο παιχνίδι. Τη διαφορά αυτή εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο παίρνοντας όλα τα objectives του παιχνιδιού μέχρι το 20ο λεπτό και πιέζοντας όλα τα lanes. Από τη μεριά της Rogue πρωταγωνιστής ήταν ο Hans sama (ADC), ο οποίος με την υψηλή του απόδοση έδωσε ελπίδες στην ομάδα του. Ο τρόπος, όμως, που αξιοποίησαν οι DW τον elderdragon του 37ου λεπτού, τους έδωσε τη νίκη σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι .

PSG – HLE

Σε αυτό το παιχνίδι η γαλλική ομάδα μπήκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα. Όμως έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο επίπεδο της διοργάνωσης, επικρατώντας σε αυτό το παιχνίδι με 21–9. Η νίκη ήρθε δύσκολα, αφού βρέθηκε να χάνει με σκορ 0–3 στο 8ο μόλις λεπτό. Το έναυσμα της πολυπόθητης ανατροπής για την PSG Talon ήρθε στο 22ο λεπτό, σε ένα εκτεταμένο και θεαματικό teamfight που τους βρήκε νικητές. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, με πολύ ωραίες κινήσεις από όλα τα μέλη της, και ειδικότερα τα snipe shots του Unified (ADC), διεκδίκησαν επιθετικά και κέρδισαν τα περισσότερα objectives και μάχες. Η νικητήρια μάχη ήρθε στο 38ο λεπτό.

FNC – RNG

Ένα από τα πιο χαοτικά παιχνίδια του τουρνουά μέχρι στιγμής, καθώς από το 2ο λεπτό ξέσπασε μάχη στη ζούγκλα των RNG. Τις συνεχόμενες μάχες αξιοποίησε καλύτερα η ομάδα από την Κίνα, φτάνοντας στα 11 kills στο 15ο λεπτό, με τον Wei (jungler) να βρίσκεται σε όλο τον χάρτη και να αποκτά μεγάλο προβάδισμα για την ομάδα του. Οι δυο ομάδες κινούνταν επιθετικά καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, γεγονός που έδωσε στο κοινό αρκετά θεαματικά στιγμιότυπα και πολλή δράση. Ένα από τα πιο συναρπαστικά teamfight ήταν αυτό του 24ου λεπτού, το οποίο εδραίωσε την κυριαρχία της RNG. Η νίκη ήρθε με τελικό σκορ 13–34 στο 31ο λεπτό.

C9 – FPX

Οι δυο ομάδες, θέλοντας να συνέλθουν από την ήττα της πρεμιέρας και να ανακάμψουν στον βαθμολογικό πίνακα του Α’ Ομίλου, μπήκαν αποφασισμένες στον αγώνα με σκοπό να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Για τον λόγο αυτό έδωσαν τα πάντα, με αποτέλεσμα στο 20ο λεπτό το σκορ να είναι, μετά από πολλές ομαδικές μάχες, 8–6 υπέρ των C9. Παρ’ όλα αυτά, κι ενώ η C9 προηγούταν με 3K gold διαφορά, η πολύ ωραία μακροχρόνια στρατηγική της FPX σε συνδυασμό με το προβάδισμα που είχε πάρει το ADC τους, βρήκαν τη νίκη στο 37ο λεπτό.

DFM – 100

Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα και των δύο ομάδων στην πρώτη αγωνιστική, μπήκαν αμφότερες επιθετικά και με ένταση, με σκοπό να πάρουν μια εύκολη και αναίμακτη νίκη. Το γρήγορο τέμπο ευνόησε την 100 Thieves, η οποία στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης είχε ανοίξει υπέροχα τον χάρτη και με πολύ ωραία στρατηγική απέκτησε μεγάλο προβάδισμα. Αξιοποιώντας το εν λόγω προβάδισμα, ενέτειναν την πίεση, παίρνοντας όλους τους δράκους και κατ’ επέκτασιν το dragonsoul. Ένα οριακό ACE του 33ου λεπτού έδωσε τελικά τη νίκη στους 100 Thieves αναπτερώνοντας το ηθικό τους.

MAD – GEN

Σε ένα άκρως συναρπαστικό ματς του Δ’ Ομίλου, η MAD Lions αναζητούσε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά, την οποία πήρε με τελικό σκορ 30–19. Το παιχνίδι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα του τουρνουά έως τώρα, καθώς κράτησε 47 λεπτά. Ο ρυθμός του παιχνιδιού καθορίστηκε από τη GEN, η οποία έλεγξε τον χάρτη μέχρι και το teamfight του 32ου λεπτού. Μετά από αυτή τη νίκη σε αυτή τη μάχη, η MAD δεν ξανακοίταξε πίσω, και με πολύ ωραίες κινήσεις νίκησε τον αγώνα. Το μακροχρόνιο παιχνίδι κρίθηκε οριστικά από την πολύ όμορφη συνεργασία της MAD στο 47ο λεπτό μέσα στο Nexus της GEN.

TL – LNG

Στο τελευταίο, χρονικά, ματς της δεύτερης ημέρας, το τοπίο ήταν θολό, όσον αφορά τον νικητή της αναμέτρησης, μέχρι και το 13ο λεπτό, όπου η LNG, και πιο συγκεκριμένα ο mid laner τους (Icon) πήρε το πρώτο αίμα, από εκείνο το σημείο κι έπειτα, με εξαιρετικές κινήσεις και σωστό διάβασμα του παιχνιδιού, εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της αντίπαλης ομάδας κι έχτισε μεγάλο προβάδισμα, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με τελικό σκορ 1–15 στις αρχές του 30ου λεπτού.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη