Worlds League of Legends 2021. Group Stage 13 Οκτωβρίου.

by Aggeliki Tsoukana

 

RNG – HLE

Το πρώτο ματς της τρίτης ημέρας της φάσης των ομίλων επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις, με την RNG να κερδίζει τη δύσκολη αναμέτρηση στο 41ο λεπτό, με το κοντινό σκορ 19–16. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι δυο ομάδες αντάλλασσαν προβάδισμα κι objectives, μέχρι και την εξαιρετική ομαδική μάχη στο Barron που βρήκε η RNG στο 40ο λεπτό. Η νίκη σε αυτή τη μάχη ήταν αρκετή για να της δώσει το 2–1 στον Γ’ Όμιλο.

MAD – LNG

Οι δυο ομάδες του Δ’ Ομίλου τέθηκαν αντιμέτωπες έχοντας το ίδιο σκορ (1-1), κι ελπίζοντας να φτάσουν στη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Το ισορροπημένο ξεκίνημα των δυο αντιπάλων άλλαξε στο 14ο λεπτό, όπου η LNG κέρδισε τη μάχη στο bot. Έπειτα, η LNG δεν ξανακοίταξε πίσω, φτάνοντας τη διαφορά στα 7k gold στο 27ο λεπτό. Αυτό το προβάδισμα ήταν αρκετό, ώστε να τους δώσει την πολυπόθητη νίκη στο 27ο λεπτό. Αξιέπαινη η πολύ καλή εμφάνιση του mid laner τους Icon (Syndra).

FPX – RGE

Ωραίος τρόπος αντιμετώπισης των μαρσαρισμάτων από τους FPX τους έδωσε το αρχικό πλεονέκτημα στον τρίτο αγώνα των δύο ομάδων του Α’ Ομίλου. Το αρχικό αυτό πλεονέκτημα τους έδωσε τα περισσότερα objectives του παιχνιδιού και το προβάδισμα καθόλη τη διάρκειά του, γεγονός που τους έδωσε τη νίκη στο 35ο λεπτό με σκορ 17–5.

PSG – FNC

Η FNC μπήκε στο παιχνίδι με την πλάτη στον τοίχο και σκορ 0–2, πιέζοντας από την αρχή όλες τις λωρίδες μάχης. Η επιθετική προδιάθεση τους, όμως, αρχικά έδωσε kills στην αντίπαλη ομάδα. Στη συνέχεια όμως βρήκαν λύσεις κι εξισορρόπησαν το ματς και τη διαφορά στο gold. Από κει και πέρα πραγματοποιήθηκε ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της φάσης των ομίλων, με την ομάδα από τη Γαλλία να κρατάει το καλύτερο για το τέλος, νικώντας το teamfight του 46ου λεπτού με την εξουδετέρωση τριών ατόμων της FNC. Έπειτα, χρησιμοποιώντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, έφτασαν στη νίκη με τελικό σκορ 20–12.

GEN – TL

Η αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε από πολύ δυνατές επιλογές για τα solo lanes. Επομένως, η προσοχή ήταν στραμμένη πάνω τους με την GEN να εκμεταλλεύεται καλύτερα τις μικρές μάχες που ξέσπασαν στον χάρτη και να αποκτά μεγάλο προβάδισμα στο 17ο λεπτό. Η μεγάλη αυτή διαφορά μειώθηκε αναπάντεχα από την TL, μετά από λάθη των αντιπάλων της στο teamfight του 22ου λεπτού. Η πίεση, όμως, που είχε ασκήσει μέχρι τότε η ομάδα από την Κορέα, της έδωσε σταδιακά τη νίκη στο 33ο λεπτό, μετά από μερικές κερδισμένες μάχες με σκορ 23–15.

DK – C9

Μετά από δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, η DK έψαχνε την Τρίτη νίκη που θα αύξανε κατακόρυφα τις πιθανότητες της για πρωτιά στον Α’ Όμιλο. Η νίκη αυτή ήρθε εν τέλει, παρά τη σθεναρή αντίσταση της C9 στο 33ο λεπτό με σκορ 15–7. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, με την DK να δείχνει την ποιότητά της σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού διατηρώντας ένα μικρό αλλά αρκετό προβάδισμα, ώστε να της δώσει τη νίκη στο summoners rift. Πολύ καλή εμφάνιση, για ακόμα μια φορά, από το star της ομάδας Show Maker (Twisted Fate).

EDG – DFM

Η DFM μπήκε επιθετικά, αιφνιδίασε την αντίπαλο της και κέρδισε όλες τις μάχες μέχρι το 19ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η EDG έδειξε την ποιότητά της μέσα στον χάρτη, και κατάφερε να μετατρέψει το αρχικό 0–5 σε 7–6 μέχρι το 26ο λεπτό. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του Barron, πίεσε τις λωρίδες, κι αύξησε την ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων. Με το teamfight που νίκησε η EDG στο 32ο λεπτό, σφράγισε και τη νίκη με τελικό σκορ 15–8.

100 – T1

Το τελευταίο, χρονικά, ματς της τρίτης ημέρας δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Η Τ1 βρέθηκε από νωρίς μπροστά στο σκορ και δεν έδωσε την παραμικρή ελπίδα στην αντίπαλό της να ανακάμψει. Όμορφες μάχες κι αξιοθαύμαστος έλεγχος του χάρτη από την κορεάτικη ομάδα, της έδωσαν τη νίκη στο 31ο λεπτό με το εκκωφαντικό 3–17. Τρομερή εμφάνιση από τον Canna (top laner Τ1), ο οποίος αξιοποίησε πολύ όμορφα τις ικανότητες του παίκτη του και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Η μοναδική στιγμή των 100 Thieves ήταν το κλέψιμο του Barron στο 23ο λεπτό.

100 vs. T1 | Worlds Group Stage Day 3 | 100 Thieves vs. T1 (2021)s

100 vs. T1 | Worlds Group Stage Day 3 | 100 Thieves vs. T1 (2021)

Μετά από τις τρεις πρώτες συναρπαστικές ημέρες της φάσης των ομίλων , η κατάταξη είναι η εξής :

Α’ Όμιλος

1 DWG KIA

3Ν-0Η

2 FunPlus Phoenix

2Ν-1Η

3 Rogue

1Ν-2Η

4 Cloud9

0Ν-3Η

Β’ Όμιλος

1 Edward Gaming

3Ν-0Η

2 T1

2Ν-1Η

3 100 Thieves

1Ν-2Η

4 DetonatioN FocusMe

0Ν-3Η

Γ’ Όμιλος

1 Royal Never Give Up

3Ν-0Η

2 PSG Talon

2Ν-1Η

3 Hanwha Life Esports

1Ν-2Η

4 Fnatic

0Ν-3Η

Δ’ Όμιλος

1 Gen.G

2Ν-1Η

1 LNG Esports

2Ν-1Η

3 MAD Lions

1Ν-2Η

3 Team Liquid

1Ν-2Η

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη