Worlds League of Legends 2021. Quarter Finals 22-25 Οκτωβρίου

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Μετά από πολλές ημέρες δύσκολου ανταγωνισμού, το πρωτάθλημα του LoL μπήκε στην τελική ευθεία. Από τη διαδικασία των ομίλων και τις 22 ομάδες που είχαν ξεκινήσει, ξεχώρισαν οι οκτώ καλύτερες ομάδες της επόμενης φάσης. Για την πρόκριση στη φάση των ημιτελικών τα τέσσερα ζευγάρια που σχηματίστηκαν από τις ομάδες που προκρίθηκαν έπρεπε να εξασφαλίσουν τρεις νίκες επί των αντιπάλων τους, επομένως η κάθε αγωνιστική ημέρα ήταν σίγουρο ότι θα έκρυβε πολλές συγκινήσεις.

Πρώτο ζευγάρι η T1 απέναντι στην Hanwha Life, σε ένα κορεάτικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με την Τ1 να είναι το φαβορί με βάση την απόδοσή της μέχρι αυτό το σημείο. To πρώτο παιχνίδι βρήκε τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό και χρειάστηκαν σχεδόν οκτώ λεπτά για να δούμε το πρώτο kill. Η αμηχανία συνεχίστηκε μέχρι το 16 λεπτό, όμως από κει και κάτω η T1 έπιασε ρυθμό και επικράτησε χωρίς δυσκολία. Το δεύτερο παιχνίδι ξεκίνησε επίσης αργά, και η πρώτη μεγάλη μάχη έγινε λίγο πριν το 10ο λεπτό. Και μπορεί να μην είχαμε kills μέχρι εκείνο το σημείο όμως η T1 είχε ήδη εξασφαλίσει ένα καλό πλεονέκτημα σε χρυσό, και μέχρι το 18 λεπτό ήταν 5Κ μπροστά, διατηρώντας και μεγαλώνοντας αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Στον τρίτο αγώνα και 0-2 στο σκορ, η Hanwha Life έπρεπε να τα παίξει όλα για όλα για να μην αποκλειστεί. Κάτι όμως που δεν κατάφερε να πετύχει. Το First Blood δεν ήρθε παρά στο 12 λεπτό, όμως η Τ1 είχε αρχίσει να ξεφεύγει σε χρυσό και μέχρι τα μισά του αγώνα η διαφορά ήταν πάνω από 6K. Κάπως έτσι η HLE υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της T1 και αποχώρησε από το τουρνουά χωρίς να πάρει κάποιο αγώνα.

 

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών είχαμε και στο δεύτερο ζευγάρι, στη μάχη RNG και EDG από την Κίνα. Και οι δύο ομάδες επικράτησαν με 4-2 στους ομίλους τους, όμως η RNG είχε πιο σταθερή απόδοση και πιθανόν το πλεονέκτημα. Και σε αυτό το ζευγάρι το πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε μουδιασμένα με το πρώτο kill να έρχεται στο 8ο λεπτό. Οι δύο ομάδες έγιναν πιο μαχητικές προς το μέσο του αγώνα με την RNG να εφαρμόζει καλύτερα τις τακτικές της, κλειδώνοντας την πρώτη νίκη. Η ήττα δεν πτόησε την EDG που ξεκίνησε τον δεύτερο αγώνα με δύο kills και το First Blood, και πριν καλά καλά φτάσουμε στο 10 λεπτά είχε καταφέρει να εξασφαλίσει 3,5K χρυσό προβάδισμα. Μέχρι την ώρα του δεύτερου drake το προβάδισμα αυτό είχε διπλασιαστεί και η RNG δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει. Έχοντας πάρει φόρα από τη νίκη η EDG κέρδισε και τον τρίτο αγώνα, αν και με μεγάλη δυσκολία. Στο τέταρτο ματς η EDG άλλαξε τακτική σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει το θετικό αποτέλεσμα από νωρίς, όμως αυτό δεν τη βοήθησε και η RNG ήταν εκείνη που πήρε τα περισσότερα kills και άρχισε να χτίζει προβάδισμα σε χρυσό, κάτι που συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο πέμπτος αγώνας ήταν ή ταν ή επί τας και για τις δύο ομάδες. H EDG πήρε το πρώτο First Blood και μέχρι το mid-game είχε ένα καλό πλεονέκτημα σε χρυσό, και μην αφήνοντας την RNG να βρει ποτέ τον ρυθμό της πήρε τη νίκη και την πολυπόθητη πρόκριση στα ημιτελικά.

 

Το τρίτο ζευγάρι ήταν μάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ. Η DWG Kia με τον αέρα της πρωταθλήτριας και όντας αήττητη στη φάση των ομίλων, δεν άφηνε ελπίδα πρόκρισης στην Ευρώπη και στους MAD Lions. O αγώνας ξεκίνησε πολύ εμφατικά, με την DK να δείχνει πως δεν θα άφηνε ατιμώρητο κανένα λάθος των αντιπάλων, καθορίζοντας τη νίκη σε λιγότερα από 30 λεπτά. Στον δεύτερο αγώνα η MAD προσπάθησε απεγνωσμένα πάρει προβάδισμα σε kills και χρυσό και μετά από πολύ κόπο το midgame βρήκε την DK με την πλάτη στον τοίχο. Κάπου εκεί η DK τα έπαιξε όλα για όλα και ξεκίνησαν για τον Baron καλώντας την MAD να επιτεθεί τυφλά. Η τακτική έπιασε και οι δυο ομάδες ισορρόπησαν σε χρυσό. Με το buff του Baron ενεργό, η DK γύρισε τον αγώνα και πήρε το πολυπόθητο 2-0. Ο τρίτος αγώνας ήταν από τους πιο δυνατούς της φάσης των προημιτελικών με δύο εντυπωσιακές ανατροπές, της MAD στο midgame που έκανε όλους να πιστέψουν ότι θα γύριζε το αποτέλεσμα κα την DK στο late game που βρήκε ξανά τον ρυθμό της κλειδώνοντας τελικά την πρόκριση χωρίς άλλες περιπέτειες.

 

 

Τελευταίο ζευγάρι η Gen.G εναντίον της Cloud9 σε μία αναμέτρηση που ήταν ανοικτή σε κάθε ενδεχόμενο, καθώς και οι δύο ομάδες ήταν outsider στους ομίλους τους. Εδώ μία επικράτηση της Gen.G θα οδηγούσε σε ένα ημιτελικό με 3 ομάδες από Κορέα, καθιστώντας τον τελικό καθαρά Ασιατική υπόθεση. Ο πρώτος αγώνας ξεκίνησε ανορθόδοξα με την Gen.G να έχει το προβάδισμα σε kills την C9 σε δράκους. H C9 συνέχισε να ολοκληρώνει objectives κλείνοντας την ψαλίδα στα kills και το Cloud Soul. Όμως έχασαν το προβάδισμα στους Barons κάτι που αποδείχτηκε καθοριστικό για την έκβαση της μάχης. Έχοντας κάνει το 1-0  η Gen.G μπήκε με άλλο αέρα στο δεύτερο ματς, με πολύ λιγότερα λάθη και το First Blood. Η συνέχεια; Πρώτος δράκος, δεύτερος δράκος, τρίτος δράκος, και στο τέλος και ο Baron, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης. Με τη δαμόκλειο σπάθη του αποκλεισμού η C.9 κυνήγησε το early game, κερδίζοντας τα kills και ένα μικρό προβάδισμα σε χρυσό. Η Gen.G αντέδρασε γρήγορα και τιμώρησε τις επόμενες κινήσεις και μαζί τον πρώτο δράκο. Τελικά εστιάζοντας στους δράκους και κερδίζοντας και το Soul, η Gen.G ροκάνισε το πλεονέκτημα της C.9 και πήρε την πρόκριση με 3-0.

 

 

Έτσι τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών καθορίστηκαν ως εξής

DWG Kia vs Τ1

Και

Gen.G vs EDG

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη